Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување
Се слагам дека има нелогични ствари.Како Адам и Ева,јаболки и бла бла...
Црквата го има тоа сменето,али сепак треба да се сфати она најважното и суштината на Библијата.
Какви јаболки бре...

Jas ne veruvam u gospod (kako sto vidovte do sega) ne ja sledam ni biblijata zosto si ziveam na moj nacin. Ne mi treba edna kniga da mi kaze sto e dobro a sto loso. Samite moze da si vidime sto e vo red a sto ne.

треба да се сфати она најважното и суштината на Библијата.

A toa e?

Напредува?Јас мислам дека иде наназад.Атеистите се луѓе што гледаат само напред и ништо од страните не погледнуваат.Веруваат во едно нешто и тоа за нив е така,никако другшие.
Господ Е моќен.И пак,како и сите други мои постови наназад ќе кажам дека:Господ ти дал тебе живот и на сите нас,ти дал твој избор.Ти што ќе правиш е твој проблем.Лошото на светот не е во никаква допирна точка со Господ и он за тоа не е крив.Човекот е крив.
И ако за тебе Господ не постои,тогаш имаш некое твое објаснување за се?

А ако немаш објаснување за нешто тогаш треба да трагаш кон одговорот и да оставиш се на „виша сила“ ?

ako posteniot zivot ne e bilet za rajot, togas sto e? ednite se krstat, drugite se klanjaat, edni veruvaat vo troeden bog, drugi vo alah, treti vo...mnogu gi ima...znaci site gresat osven edna vera koja e prava, no toa go mislat za sebe site veri deka samo oni se pravi i deka posteniot zivot ne e bilet za rajot tuku samo nivnite dogmi i samo nivnite rituali.

ako posteniot zivot ne e bilet za rajot, togas sto e? ednite se krstat, drugite se klanjaat, edni veruvaat vo troeden bog, drugi vo alah, treti vo...mnogu gi ima...znaci site gresat osven edna vera koja e prava, no toa go mislat za sebe site veri deka samo oni se pravi i deka posteniot zivot ne e bilet za rajot tuku samo nivnite dogmi i samo nivnite rituali.
Што ти разбираш под поштен живот..можеш да бидеш најдобриот човек на светот ако го немаш Бога..нема Рај..Догмите и ритуалите се билет..за едно место кое е зачудувачки топло, ако зеде в предвид дека некои велат дека не постои...

Hahaha znaci site sto veruvaat u gospod ne lazat ne kradat hahahaha. eeee kolku gi ima samo.

Ako zborime za onie sto navodno veruvaat,togas da,bi mozele toa da go pravat.No koga nekoj veruva vistinski i zivee vistinski hristijanski,togas seto ova e nepoznato za nego.I da te prasam nesto?Zosto sekogas gi barate losite nesta kaj lugeto,namesto da pobarate nesto dobro vo nekoj covek.Dali nekoj kradel ili lazel,nema sto mene da mi e gajle.Utre nema da me prasaat zosto Stojan kradel,ke prasaat zosto jas sum gresel(bez razlika sto e),bidejki site gresime.Prvo da se izlecime sebesi,pa potoa da barame lek za ostanatite....

Jas ne veruvam u gospod (kako sto vidovte do sega) ne ja sledam ni biblijata zosto si ziveam na moj nacin. Ne mi treba edna kniga da mi kaze sto e dobro a sto loso. Samite moze da si vidime sto e vo red a sto ne.

Da,no nekogas,da ne recam pocesto,i ne gledame sto e,a sto ne e vo red.A i za da vidis,i za da poseduvas sposobnost da pravis razlika izmegu loso i dobro,sepak treba Nekoj da te nauci na toa.E sega,ti od kade i od kogo ke zemes primer ,toa e tvoja rabota

-Da se nadevame deka Bog predobrite luge ke gi spasi,bidejki Toj gleda na srceto...
-Obrati se vo budizmot ili hinduizmot.....Kaj nas rituali nema.A ako veke mislis na Svetata Liturgija,pricestuvanjeto,krstevanjeto.....toa ne se rituali.Sosema pogresen zbor.......

1.Zato so ne postoi
2.Zato so nemam potreba da veruvam vo sranje
3.zato so digimon i pokemon se pozabavni od hristijanstvo i muslimanstvo
4.zato sto politikata ja diga religijata samo
5.zatoa so najdov neso mnogu bolje od palenje sveki u glupiranje vo crkvi
6.Religijata e za prosta masa, isto kako sto tetratka za pocetno pisuvanje e za prvacinja.

I RECE BEZUMNIKOT VO SRCETO SVOE:"NEMA BOG"....STANAA RAZVRATNI LUGETO,NEMA VEKE KOJ DA PRAVI DOBRO,NEMA NITU EDEN.....

Religijata (gospodot) e najgolemiot vinovnik za ubivanjata niz svetot. Gospod ne postoi, odnosno postoi vo mozocite nalugeto sto sami si go sozdale. Ima tolku nelogicni raboti vo biblijata sto stvarno neznam kako moze da veruvate vo nesto nareceno gospod. I bas poradi toj gospod lugeto nemozat da napreduvaat vo svetot, sto i da se sluci, ke kazat aaa taka trebalo da bide taka gospod sakal, vrne dozd, aaa gospod saka da ni kaze nesto, gospod mojot k*. Ako slucajno postoi (a ne postoi) togas gospod e najsebicnoto kopile na svetot.

[/QUOTE

GO CITAM OVA,I GI MRAZAM ZBOROVITE.......NE TE MRAZAM TEBE,GO MRAZAM ONA STO E VO TEBE.....AKO DEBATIRAS,DEBATIRAJ,ALI DA NE SE DESI USTE EDNAS DA KAZES NESTO TAKVO ZA BOGA.AKO NEKOJ GO MRAZI UBIECOT NA SVOJOT BLIZEN,JAS GO MRAZAM ONOJ KOJ GO MRAZI BOGA.EDNO E DA NE VERUVAS,A DRUGO E DA RUGAS NA BOGA.NIKOJ NE TE TERA DA VERUVAS,PA STO BARAS DA KAZUVAS VAKVI BOGOHULNI RABOTI????KOLKU ATEISTI SE NASLE,PA NIEDEN NE KAZAL VAKVI NESTA!BIDI TOA STO SI I KUTI,NEKA NE IZLEGUVA OD TVOJATA USTE SE I SVASTA.MERI GI ZBOROVITE I IMAJ BAREM MALKU STRAV.GRESIS AKO MISLIS DEKA NA VAKOV NACIN,KE POKAZES KOLKU SI TI USTVARI NEVERNIK UDIRAJKI SE VO GRADI.SEDI MADRO........:nenene:

I da,velis deka Bog e izvor na zloto,a pritoa go odrekuvas negovoto postoenje.Najverojatno ni sam neznaes sto sakas da kazes,ili pa od mnogu mislenje glava te zdobolela

nema gospod, go ima samo vo verite koi gi ima mnogu, a realno ne postoi bidejki ne mu e griza za nasite stradanja i go dopusta zloto koe moze kako semoken da go spreci.koga ke gi snema lugeto ke izceznat i religiite, bogovite ziveat vo verata (fantazijata) na lugeto.

.....не е прв пат креацијата да сака да го надмине креаторот....
Таа твоја креација во многу нешта го има надминато замислениот (измислениот) креатор, последни нешта се големиот напредок во стварањето на човек без родители (предвидувањата се дека за 30 години тоа ќе е секојдневна појава) и сега ова најновово испитување во ЦЕРН за постанокот на вселената, како и да заврши експериментот до темел ќе ја разниша религијата, затоа се и тие големи противења од црквите, ако отиде се во пм во овој ѕвезден систем и пошироко значи сме го заебале "творецот", а ако се потврдат очекувањата, некој ќе мора да пишува нова библија.

@Radost

Ti da ne si bozji pratenik, pa so se osekas tolku kompetenten mene da mi kazuvas dali da zboruvam protiv Bog ili ne? Toa so ja zboruvam e subjektiven stav, koj ja go smetam za tocen, pa bez razlika dali ti ke me mrazis ili ne ja cvrsto stojam na nego. Zosto da imam strav od imaginaren poim, koj se naoga vo vasite isprani mozoci pa pokoruvajki mu se nego, se nadevate deka si rezervirate mesto vo nepostoeckiot raj, a voedno i smetate deka nie ke se najdeme vo istotaka nepostoeckiot pekol. Bajki koi bi gi razglobile i petgodisni deca. Ne mislam da pokazuvam nisto, samo si go izjasnuvam sopstveniot stav, ako tebe toa ti preci vo red, ovoa e javen forum, nemozes ti da mi kazuvas dali da bogohulam ili ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom