Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување
Edno prasanje do vernicite

Zemete primer, eden covek veruva u gospod, odi u crkva, se moli i slicno, ama toj covek krade, laze, ja vara zenata u kratki crti e los covek. E sega ima drug covek toj neveruva u gospod, ama e dobar ne laze ne krade si zivee posten zivot, koj ke ide u raj a koj u pekol? Toj sto veruva ili toj sto ne veruva?

Zemete primer, eden covek veruva u gospod, odi u crkva, se moli i slicno, ama toj covek krade, laze, ja vara zenata u kratki crti e los covek. E sega ima drug covek toj neveruva u gospod, ama e dobar ne laze ne krade si zivee posten zivot, koj ke ide u raj a koj u pekol? Toj sto veruva ili toj sto ne veruva?

КАко прво кога ти ќе станеш кола од седење у гаража толку и некој ќе стане верник од одење во црква!!!
А како второ човек кој е препороден, наново роден од Бог не може да го прави тоа што ти го наброја, зашто во него веќе живее Божјиот Свет Дух и грешната природа во него е умрена. Значи некој што вика дека е верник а го прави сето тоа ГЛУМИ И ЛАЖЕ!
И како трето колку сака нека е некој добар ако не го признава Исус за Господ и за искупител на гревовите ќе иде во пекол.
Зашто Бог од нас бара да Му веруваме за да одиме во Рајот.
На крајот и самото прашање ти е контрадикторно, зашто ако некој не верува во Бог што има да се замара дали ќе иде во пекол или во Рај?

i dvajcata idat u propast ali toj sto odi vo crkva ke ima pogolemi maki vo pekolot oti go spoznal Bog za razlika od drugiot i znael sto e zlo a so dobro

И давајцата одат во пеколот..Првиот потешко ќе пројде..го чул зборот а продолжил со гревовите...вториот...поштениот живот не е билет за во рајот...А и мислењето на Марина држи вода...

Ете Боби ме претрча...:smir:

А како второ човек кој е препороден, наново роден од Бог не може да го прави тоа што ти го наброја, зашто во него веќе живее Божјиот Свет Дух и грешната природа во него е умрена. [/B]

Hahaha znaci site sto veruvaat u gospod ne lazat ne kradat hahahaha. eeee kolku gi ima samo.

Hahaha znaci site sto veruvaat u gospod ne lazat ne kradat hahahaha. eeee kolku gi ima samo.

Не викам не, само разликата е тие што се стремат кон совршенство и се борат со својата грешна природа, а и во Боблија пишува дека има грев за смрт и грев не за смрт.....така да, тоа е разликата кучето се враќа на својата блујавица, а јагнето веднаш се исправа и бега....ако ме сфаќаш што сакам да кажам.:helou:

1.Zato so ne postoi
2.Zato so nemam potreba da veruvam vo sranje
3.zato so digimon i pokemon se pozabavni od hristijanstvo i muslimanstvo
4.zato sto politikata ja diga religijata samo
5.zatoa so najdov neso mnogu bolje od palenje sveki u glupiranje vo crkvi
6.Religijata e za prosta masa, isto kako sto tetratka za pocetno pisuvanje e za prvacinja.

1.Zato so ne postoi
2.Zato so nemam potreba da veruvam vo sranje
3.zato so digimon i pokemon se pozabavni od hristijanstvo i muslimanstvo
4.zato sto politikata ja diga religijata samo
5.zatoa so najdov neso mnogu bolje od palenje sveki u glupiranje vo crkvi
6.Religijata e za prosta masa, isto kako sto tetratka za pocetno pisuvanje e za prvacinja.

Заклучок...се работи за сложена маса..:smir:

Дали затоа што убаво сме запознаени...
Зар може да НЕ сме запознаени со религијата?
Покрај такви фини фаци на форумов,кои се спремни да објаснат се,дури и кога не го бараш тоа,неможеш да не ја познаваш Библијата.
Во последно време у Куранот.
А зошто не верувам?
Епа,поради истата причина.
Премногу сум запознаен.
ОК,надреалноста е интересна работа,инвентивна,но неможеш фанатички да веруваш во тоа,без да поставиш никакви прашања.
Маркус,ако half knowledge is worse than ignorace,тогаш како би го декларирале No knowledge at all?
И не сваќај лично молимте,само цитат на доброискован потпис.

Господ е нај голема измислица до сега што ја измислил човекот има многу факти
1. Тајната вечера треба да пијат вино сите од еден бокал или незнам ти шо на сликата јасно се гледа дека имаат секој по еден пред него
2. Крстоносците го шириле христијанството со војни, убијства...тва е грев мислам
3. Има се повеке и повеке атеисти (напредува човечкиот мозок)
4. Ако е Господ толко мокен како шо го правите верниците зошто не воспостави мир на земјата нели му е доста од толко кршачи на неговиот закон или да ги убеди сите атеисти дека постои над човекова сила ?!

Да не набројувам уште ке стигнам до 1000

Напредува?Јас мислам дека иде наназад.Атеистите се луѓе што гледаат само напред и ништо од страните не погледнуваат.Веруваат во едно нешто и тоа за нив е така,никако другшие.
Господ Е моќен.И пак,како и сите други мои постови наназад ќе кажам дека:Господ ти дал тебе живот и на сите нас,ти дал твој избор.Ти што ќе правиш е твој проблем.Лошото на светот не е во никаква допирна точка со Господ и он за тоа не е крив.Човекот е крив.
И ако за тебе Господ не постои,тогаш имаш некое твое објаснување за се?

Religijata (gospodot) e najgolemiot vinovnik za ubivanjata niz svetot. Gospod ne postoi, odnosno postoi vo mozocite nalugeto sto sami si go sozdale. Ima tolku nelogicni raboti vo biblijata sto stvarno neznam kako moze da veruvate vo nesto nareceno gospod. I bas poradi toj gospod lugeto nemozat da napreduvaat vo svetot, sto i da se sluci, ke kazat aaa taka trebalo da bide taka gospod sakal, vrne dozd, aaa gospod saka da ni kaze nesto, gospod mojot k*. Ako slucajno postoi (a ne postoi) togas gospod e najsebicnoto kopile na svetot.

Religijata (gospodot) e najgolemiot vinovnik za ubivanjata niz svetot. Gospod ne postoi, odnosno postoi vo mozocite nalugeto sto sami si go sozdale. Ima tolku nelogicni raboti vo biblijata sto stvarno neznam kako moze da veruvate vo nesto nareceno gospod. I bas poradi toj gospod lugeto nemozat da napreduvaat vo svetot, sto i da se sluci, ke kazat aaa taka trebalo da bide taka gospod sakal, vrne dozd, aaa gospod saka da ni kaze nesto, gospod mojot k*. Ako slucajno postoi (a ne postoi) togas gospod e najsebicnoto kopile na svetot.

Хммм..јас би рекол дека човекот е најсебичното суштество на светот..ама ајде..не е прв пат креацијата да сака да го надмине креаторот..Затоа веројатно Господ е крив за убивањата во светот..вака ќе имавме мир..ќе бевме на Марс...и незнаењето ќе беше благослов..

Се слагам дека има нелогични ствари.Како Адам и Ева,јаболки и бла бла...
Црквата го има тоа сменето,али сепак треба да се сфати она најважното и суштината на Библијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom