Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Имало случај во Охрид, пред некое време, судијата ја продолжил утакмицата 16 минути, додека Охрид не израмнил на 1:1 и после свирел крај. :pos2:
И јас сакав да пишам за еден ваков случај. Некаде пред 5-6 години Металург и Локомотива се бореа за влез во Втора лига. И сега Локомотива гостуваше кај ЈСП кај мене у маало, и пошто Металург ни фрлија пари требаше да им скинеме некој бод на Локосиве. Арно ама губевме 1:2 на истекот на 90 минути. И Судијава не досуди крај, и се играа 100 и нешто минути, тренеров на Локомотива (Добре Димовски :)) скрена. И оп ни досудија корнер некаде во 110 минута и израмнивме и одма крај:pos2::pos2: Eте така догура Металург до ова каде што е сега :)

Металург и Локомотива многу пати се сретнаа во исти лиги. Металург стално ги добиваше. Еднаш кога играа на Железарница во Трета лига беше тоа, судеше судија од прва лига на барање на домаќинот Металург. Спиркоски беше мислам. Победи Металург, нормално :)

Инаку, секој што сака да ја помине таа Трета лига мора да фрли некоја паричка. За тој натпревар што го напиша, ако не сте зеле од Металург, ќе сте зеле од Локомотива.

Металург и Локомотива многу пати се сретнаа во исти лиги. Металург стално ги добиваше. Еднаш кога играа на Железарница во Трета лига беше тоа, судеше судија од прва лига на барање на домаќинот Металург. Спиркоски беше мислам. Победи Металург, нормално :)

Инаку, секој што сака да ја помине таа Трета лига мора да фрли некоја паричка. За тој натпревар што го напиша, ако не сте зеле од Металург, ќе сте зеле од Локомотива.
Со 2:0 :):)
Е да и тука си во право. Таа година Фортуна играше за локомотива, и пошто ние му помогнавме на Металург, а тоа беше претпоследно коло, а во последното го стувавме во Синѓелич, по наредба на Локосиве матер ни ебаа:nesvest:

2:0 да.
Не знаев дека некој може да го памти тој резултат. На форумов ретко се наоѓа некој што следи домашен фудбал, а не па некој што знае резултати од пред 5 години во Трета лига :)

Не знам дали ќе ти се верува, ама тоа време кога играше Металург во Трета лига ми беше многу поинтересно да ги гледам. Чудно ама не знам зошто. Одев и на гости да ги гледам, во Скопје кога играа. Многу поинаква екипа беше. Дали еден или двајца во сезона заминуваа или доаѓаа. Ова сега од корен е сменето. Не личи ова на Металург. Може треба и името да го сменат.
Ај со тек на време може ќе се навикнам и на овој Металург :)

Не знаев дека некој може да го памти тој резултат. На форумов ретко се наоѓа некој што следи домашен фудбал, а не па некој што знае резултати од пред 5 години во Трета лига :)

Не знам дали ќе ти се верува, ама тоа време кога играше Металург во Трета лига ми беше многу поинтересно да ги гледам. Чудно ама не знам зошто. Одев и на гости да ги гледам, во Скопје кога играа. Многу поинаква екипа беше. Дали еден или двајца во сезона заминуваа или доаѓаа. Ова сега од корен е сменето. Не личи ова на Металург. Може треба и името да го сменат.

Ретки се ИДМАК ретки се......!!!
Погледни само отворија нова тема за натпреварот кој ке се игра после една година ,за да дркаат уште сеа за Меси, Лавеци и компанија!

Ама не се тие криви.....тоа е факт!:toe:

:pos2::pos2::pos2:

Во право си за темите.
Неколку пати се мислам да им напишам пост на тие теми, нешто иронично, ама викам ај, да не ги налутам модераторите. Сепак нивно право е.

Zdravo dragi prijateli!
Me interesira dali nekoj prodava ili menuva znacki od slednive makedonski fudbalski timovi:
- FK Belasica Strumica;
- Pobeda Valandovo;
- Tikves Kavadarci;
- FK Ohrid
- FK Struga
- FK Napredok Kicevo
- Pobeda Prilep
- Rudar Probistip
- FK Bregalnica Delcevo
- FK Sileks Kratovo
- FK Kumanovo
- FK Kozuv Gevgelija
- FK Rabotnicki Skoplje
- FK Sloga Jugomagnat Skoplje
- FK Borec Veles
- FK SASA Maked. Kamenica
- FK Osogovo Kocani
- FK Skopje
- i drugi ako imate

Ako nekoj poseduva znacki, molam javete mi!
Blagodaram!

Vladimir

Eeeee ја следам трета лига уште од 8 години :) ЈСП ми е маалскиот тим се памтам скоро :)
Интересни беа тие времиња дефинитивно али сега и тоа се расипа. Порано поубав фудбал гледав таму него сега во прва лига:nesvest:
Нема да ги заборавам утакмиците со Дрита некако ми беа нај ривали :) А и со Скопје беше редовно пеколно. Порано кога бевме помешани со екипи од полошки регион (Арсими, Дрита, Камењане, Пирок,Бриони и друго ) ептен беше убава лигата :)
Ама секогаш имаше грубости. Памтам на Пирок навивачите му го запалија увото на судијата со цигара:tapp::tapp:

ФФМ ќе го помилува „лојалниот“ Турново?

Македонскиот фудбалски прволигаш Хоризонт Турново веројатно ќе куртули од одземање бодови поради неоправдано неодиграниот првенствен натпревар со Металург од 14. коло, кога како дел од бојкотот, клубот од струмичкото село одби да патува на теренот во Автокоманда

Во 14. коло, Турново, заедно со Пелистер, Слога Југомагнат и Македонија ЃП решија да бојкотираат и да не играат поради реизборот на Харалампие Хаџи-Ристески за местото претседател на ФФМ, но „дружбата“ им траеше само една недела, зашто за наредното коло Пелистер и Турново се премислија и се вратија во системот за натпревари.

Пелистер многу вешто ги изигра преостанатите, откако се појави со задоцнување на стадионот во Куманово, па за нив не може да се поведе дисциплинска постапка, со оглед на тоа што прекршокот е само неоправдано доцнење. Но Турново, според сите правила на ФФМ, покрај тоа што го загуби мечот со службен резултат, треба да добие дополнителна казна одземање најмалку три, а најмногу девет бода. Во членот 52 од дисциплинскиот правилник пишува дека екипа што неоправдано нема да настапи на првенствен натпревар се казнува со одземање од 3 до 9 бода и парична казна од 2.500 евра кога станува збор за прволигаш.

Но, како што дознаваме, ФФМ нема да му одземе бодови на Турново, од страв да не ги натера повторно да бојкотираат, но и поради тоа што ветувањето оти ќе бидат „оставени на мира“ било главно во убедувањето да се вратат во системот на натпреварување. Сепак, за таква одлука, секој клуб ќе има право да се жали како трета странка, поради непочитувањето на правилниците.

Претседател на Хоризонт Турново е Орце Тодоров, довчерашниот член на УО на ФФМ, а неговиот клуб најмногу може да заработи од исклучувањето на Македонија ЃП, оти ѓорчепетровци беа нивен најголем конкурент во борбата за пласман во Евролигата. Сега, по одново скроената табела, на Турново конкуренти му се и Металург и Пелистер.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1229112341&id=19&setIzdanie=21852

Eeeee ја следам трета лига уште од 8 години :) ЈСП ми е маалскиот тим се памтам скоро :)
Интересни беа тие времиња дефинитивно али сега и тоа се расипа. Порано поубав фудбал гледав таму него сега во прва лига:nesvest:
Нема да ги заборавам утакмиците со Дрита некако ми беа нај ривали :) А и со Скопје беше редовно пеколно. Порано кога бевме помешани со екипи од полошки регион (Арсими, Дрита, Камењане, Пирок,Бриони и друго ) ептен беше убава лигата :)
Ама секогаш имаше грубости. Памтам на Пирок навивачите му го запалија увото на судијата со цигара:tapp::tapp:

Јас одамна одам по стадиони/игралишта. На нив сум пораснат. Кога бев бајги мал татко ми од време на време ме носеше на утакмици на скопска Треска кои играа на теренот на Локомотива, а дедо ми ме носеше на утакмици на Алумина.
Македонија Ѓ.П. ја пратам уште кога играа во 3 Ју лига-Исток, т.е. сезона 91/92, тогаш првпат стапнав на Кокта. Низ маало имаше лепено плакати за нивните утакмаци.
И исто ко ИДМАК некако поарно беше додека играа во 2 лига, зашто 90% од играчите беа од Ѓорче, играа со срце и слично.
Со Благоја ги постигнавме најголемите успеси, сепак се што било градено до тогаш со еден потег он сруши. И ајде ќе почнеме од почеток од општинска лига, ама тоа со пристапување кон српска лига, тоа ми е капак на се.
Иако сите сме против Хари, ама кога се виде дека бојкотот не оди, не требаше да се продолжи, вака се што е градено од 1932 наваму се сруши.

Јас одамна одам по стадиони/игралишта. На нив сум пораснат. Кога бев бајги мал татко ми од време на време ме носеше на утакмици на скопска Треска кои играа на теренот на Локомотива, а дедо ми ме носеше на утакмици на Алумина.
Македонија Ѓ.П. ја пратам уште кога играа во 3 Ју лига-Исток, т.е. сезона 91/92, тогаш првпат стапнав на Кокта. Низ маало имаше лепено плакати за нивните утакмаци.
И исто ко ИДМАК некако поарно беше додека играа во 2 лига, зашто 90% од играчите беа од Ѓорче, играа со срце и слично.
Со Благоја ги постигнавме најголемите успеси, сепак се што било градено до тогаш со еден потег он сруши. И ајде ќе почнеме од почеток од општинска лига, ама тоа со пристапување кон српска лига, тоа ми е капак на се.
Иако сите сме против Хари, ама кога се виде дека бојкотот не оди, не требаше да се продолжи, вака се што е градено од 1932 наваму се сруши.

Не ми е јасно..После се шо направи тој човек сега пукате по него иако сеуште не е готово.:smir:

Значи стрпете се малку, мислам дека ке се оправи работата, Блашко е паметен човек!

Од друга страна не е благодарно.:toe:

И јас сакав да пишам за еден ваков случај. Некаде пред 5-6 години Металург и Локомотива се бореа за влез во Втора лига. И сега Локомотива гостуваше кај ЈСП кај мене у маало, и пошто Металург ни фрлија пари требаше да им скинеме некој бод на Локосиве. Арно ама губевме 1:2 на истекот на 90 минути. И Судијава не досуди крај, и се играа 100 и нешто минути, тренеров на Локомотива (Добре Димовски :)) скрена. И оп ни досудија корнер некаде во 110 минута и израмнивме и одма крај:pos2::pos2: Eте така догура Металург до ова каде што е сега :)
Хаха пва прв пат го слушам и интересна приказна е...ххаха се надевам кажуваш вистина...

Хаха пва прв пат го слушам и интересна приказна е...ххаха се надевам кажуваш вистина...
Се гледа дека не си следл ниеден меч од трета лига :) Па оваа е ништо во споредба со други случки. Во трета лига навика е утакмиците кои се наместени да траат по 25 минути полувреме а записниците се прават пред почетокот на мечот:wink:

Се гледа дека не си следл ниеден меч од трета лига :) Па оваа е ништо во споредба со други случки. Во трета лига навика е утакмиците кои се наместени да траат по 25 минути полувреме а записниците се прават пред почетокот на мечот:wink:

Записниците некогаш и дома се праат.........
На пример ако тепа некоја екипа у гости!:toe:

Записниците некогаш и дома се праат.........
На пример ако тепа некоја екипа у гости!:toe:
Тоа е жива реткост во третите лиги:vozbud:. Да тепа екипа која е гостин а мечот да не е наместен. Инаку во записниците пред мечот пишуваат дека картони немало, се било фер и коректно, само за да не плаќаат клубовиве за картони :) на тоа мислев :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom