Идеална возраст за брак

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Види, јас нигде не реков дека ќе се посветам целосно на кариерата и нема да влезам во подолга и посериозна врска. Ако до кај 25 години ја пронајдам "љубовта на мојот живот" и со истиот сум во врска х години, факт е дека ќе се омажам за него. Ама не на 20. Не на 23, на 25. На 27 или 28. Дотогаш ќе го живеам животот најубаво што можам, за да не ми биде после криво кога ќе имам маж и деца кои чекаат да заработам за да можат да опстојат.
И јас размислувам исто ко тебе, нооо што мењаат тие 2 години, 25 или 27. Не мора да имаш деца веднаш коа ќе стапиш во брак, може да биде се исто само тоа ќе биде официјална промена на документацијата. Не се знае што ти носи животот, со некој може да бидеш во врска 8-9 години па да раскинеш пред да ги наполниш оние годинки кои ти се зацртани за да паднеш у тавче и после што... најчесто излегува дека се наоѓа личност со која се поминува едногодишна врска и ајт свадба. Ради реда. Мене тоа не ми се допаѓа... зашто за да бидам во брак после 27...
Не се битни годините, откако си веќе зрела личност... а секако дека не можеш да бидеш оноа здраво зрела личност под 25тата година. И според мене идеална возраст е од 27 па натака, али стојам на тоа дека иднината е непредвидлива и дека работите околу нас се менуваат како што се менува и нашето сфаќање за нив.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Лично за мене , за машко , 29-32 години , мислам дкеа до тогаш имаш решено финансиско , стамбено питање , и си се иживеал :pipi:

За женски мислам дека е 25-28 таман .

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
кај секој различно е,нема правило за стапување во брак,битно е да си сигурен дека го сакаш тоа нешто и нема да згрешиш.....то со факултетите и со бизнисите,кариерите-не пали,ако се сака за СЕ се има време и многу е битно баш за такви сериозни работи да ја имаш поддршката од тој/таа што те сака
Па да, стапувањето во брак (нели како најсвета заедница) е непредвидливо и не треба да биде испланирано.

Вториот болд:
Пали. Некои поединци не сакаат да стапат во брак се додека не го завршат образованието или да најдат стабилно работно место, да бидат добро ситуирани што е многу добра основа за успешен брак.

Не е се до парите нели, но не е се и во љубовта.
Финанските проблеми се најтешки според мене кога се работи за бракот како заедница.

Други проблеми и нема.

Но како што кажа кај секој е различно.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Па да, стапувањето во брак (нели како најсвета заедница) е непредвидливо и не треба да биде испланирано.

Вториот болд:
Пали. Некои поединци не сакаат да стапат во брак се додека не го завршат образованието или да најдат стабилно работно место, да бидат добро ситуирани што е многу добра основа за успешен брак.

Не е се до парите нели, но не е се и во љубовта.
Финанските проблеми се најтешки според мене кога се работи за бракот како заедница.

Други проблеми и нема.

Но како што кажа кај секој е различно.
абе друже која е таа кариера и тој напредок што ти го пружа оваа држава?! на власт идат од матуфи поматуфи луѓе,а на народов никако не му текнува дека мора да се смени нешто радикално т.е. да проработи гилотината како пред 3 века во Франција!!! тука немаш кариера,впрочем што е разликата межу 150 евра и 300 евра плата?! да не створиш нешто со таа разлика ти се молам.....гледај само сите се кефој што ќе можеле со новиот закон да донесат некоја канта од автомобил за нешто поефтини пари и никако да разберат дека тоа таму е потрошен материјал а за нас сон!!!
секако дека финансиите се еден од најбитните фактори за бракот да биде успешен и што да речиме НИЕ 350 000 невработени и другите 500 000 со плата од по 100 евра?! ние сите треба да останиме надвор од брачна заедница?! па кој ќе им гради “пирамиди“ на следните генерации фараони?!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ние сите треба да останиме надвор од брачна заедница?!
Кој ти рече дека треба да останете?

Јас ви реков некој сака првин да се ситуира добро па после брак, за да им е полесно.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
ХА....како може уште од сеа да кажуеш и да си сигурна дека на 25,27....години ќе ја пронајдеш љубовта на твојот живот...и да е така...шо правиме ако се излажеш...на 25 години наоѓаш некој со кој мислиш да продолжиш понатака долго...и еве испаѓа нешто непланирано...и мора врската да се прекине,шо ќе правиш тогаш??Неможе за вакви работи да се каже сигурно на толку,освен ако веќе не е врската сериозна,значи за сериозна мислам над 5 години,и ако веќе е договорено т.е. родителите на девојката ја дале нејзината рака или како одеше тоа па да знаеш дека е сигурно на х години...а ти уште од 16 години кажуеш дека на 25,27 години ќе го најдеш принцот на бел коњ :nenene:
Збориме за хипотетичка ситуација, на колку години би стапиле во брак, доколку сите услови се идеални. Јас не реков дека ќе правам аудиција за принцот на бел коњ на 25, туку реков, дека доколку го најдам, еве, да речеме, на 20 години, и сум во подолга врска со истиот, го прифатам онаков каков што е и одлучам дека сакам остатокот од животот да го поминам покрај него, да, би се омажила. Поточно, според мене, идеалната возраст за стапување во брак е 27-28 години. Давање рака, тоа е глупост. Јас на таа возраст ќе бидам доволно зрела за да проценам дали тој истиот е добар за мене или не.

И јас размислувам исто ко тебе, нооо што мењаат тие 2 години, 25 или 27. Не мора да имаш деца веднаш коа ќе стапиш во брак, може да биде се исто само тоа ќе биде официјална промена на документацијата. Не се знае што ти носи животот, со некој може да бидеш во врска 8-9 години па да раскинеш пред да ги наполниш оние годинки кои ти се зацртани за да паднеш у тавче и после што... најчесто излегува дека се наоѓа личност со која се поминува едногодишна врска и ајт свадба. Ради реда. Мене тоа не ми се допаѓа... зашто за да бидам во брак после 27...
Не се битни годините, откако си веќе зрела личност... а секако дека не можеш да бидеш оноа здраво зрела личност под 25тата година. И според мене идеална возраст е од 27 па натака, али стојам на тоа дека иднината е непредвидлива и дека работите околу нас се менуваат како што се менува и нашето сфаќање за нив.
2 години можат многу да сменат. Можат да допринесат за ситуирање на личноста, за созревање, за живеење на животот. Не е исто да си обврзан за некој и да имаш поголема слобода. Точно, иднината е непредвидлива, но се дискутира за можна ситуација.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Збориме за хипотетичка ситуација, на колку години би стапиле во брак, доколку сите услови се идеални. Јас не реков дека ќе правам аудиција за принцот на бел коњ на 25, туку реков, дека доколку го најдам, еве, да речеме, на 20 години, и сум во подолга врска со истиот, го прифатам онаков каков што е и одлучам дека сакам остатокот од животот да го поминам покрај него, да, би се омажила. Поточно, според мене, идеалната возраст за стапување во брак е 27-28 години. Давање рака, тоа е глупост. Јас на таа возраст ќе бидам доволно зрела за да проценам дали тој истиот е добар за мене или не.

QUOTE=Very Nice Girl;3491640]И јас размислувам исто ко тебе, нооо што мењаат тие 2 години, 25 или 27. Не мора да имаш деца веднаш коа ќе стапиш во брак, може да биде се исто само тоа ќе биде официјална промена на документацијата. Не се знае што ти носи животот, со некој може да бидеш во врска 8-9 години па да раскинеш пред да ги наполниш оние годинки кои ти се зацртани за да паднеш у тавче и после што... најчесто излегува дека се наоѓа личност со која се поминува едногодишна врска и ајт свадба. Ради реда. Мене тоа не ми се допаѓа... зашто за да бидам во брак после 27...
2 години можат многу да сменат. Можат да допринесат за ситуирање на личноста, за созревање, за живеење на животот. Не е исто да си обврзан за некој и да имаш поголема слобода. Точно, иднината е непредвидлива, но се дискутира за можна ситуација.[/quote]
сите го посакуваат принцот на БЕЛ коњ,а шо прајме со коњушарот?! тој бре не треба да се жени и никоја жена не го заслужува?! + денес “принцовите“ се оние 90% од богаташите кои своето богатство го стекнале со криминал а не со чесна работа !!! ех бе жени,во шо се верувате....

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
сите го посакуваат принцот на БЕЛ коњ,а шо прајме со коњушарот?! тој бре не треба да се жени и никоја жена не го заслужува?! + денес “принцовите“ се оние 90% од богаташите кои своето богатство го стекнале со криминал а не со чесна работа !!! ех бе жени,во шо се верувате....
Збориме за идеална, совршена ситуација. Можна ситуација.
Јас не верувам дека ќе го најдам принцот на бел коњ кој ќе биде идеален, но ќе најдам нешто што ми одговара и што можам да го прифатам.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
не знам,на жените во кодот им е да го бараат принцот на бел коњ.....

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Не е секогаш до физичката возраст. Некогаш е и до менталната.

Да не се разбереме погрешно - нема личности што созреваат пред време (тоа се оние кои малку ги гледаат пореално работите, а не низ розови очила), има такви што созреваат предоцна или не созреваат воопшто.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
не знам,на жените во кодот им е да го бараат принцот на бел коњ.....
Па добро може партнерот што е до мене и што го сакам и сме заедно го сметам за тој принц на бел коњ...секој со различни вклусови и за секој тој принц на бел коњ е поинаков.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Па добро може партнерот што е до мене и што го сакам и сме заедно го сметам за тој принц на бел коњ...секој со различни вклусови и за секој тој принц на бел коњ е поинаков.
извини ама не може тоа така,принцот со коњушарот се од различен сталеж,што значи менувај ја приказната....еве на пример со краставата жаба....меѓутоа кога ја бакнаа се престори во принц ЗАМИСЛИ!!! не бе нема бегање,принц си е принц:pos2:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
абе друже која е таа кариера и тој напредок што ти го пружа оваа држава?! на власт идат од матуфи поматуфи луѓе,а на народов никако не му текнува дека мора да се смени нешто радикално т.е. да проработи гилотината како пред 3 века во Франција!!! тука немаш кариера,впрочем што е разликата межу 150 евра и 300 евра плата?! да не створиш нешто со таа разлика ти се молам.....гледај само сите се кефој што ќе можеле со новиот закон да донесат некоја канта од автомобил за нешто поефтини пари и никако да разберат дека тоа таму е потрошен материјал а за нас сон!!!
секако дека финансиите се еден од најбитните фактори за бракот да биде успешен и што да речиме НИЕ 350 000 невработени и другите 500 000 со плата од по 100 евра?! ние сите треба да останиме надвор од брачна заедница?! па кој ќе им гради “пирамиди“ на следните генерации фараони?!
Значи и порано не цветало се, па се зимале и живееле во шупа, ама па биле заедно...
И кој ти рече дека на некој не му меѓа ништо плата од 120 или плата од 300 евра...некој што се научил да живее со месечни примања од 100 евра и те како знае да се навикне на тие 300...

извини ама не може тоа така,принцот со коњушарот се од различен сталеж,што значи менувај ја приказната....еве на пример со краставата жаба....меѓутоа кога ја бакнаа се престори во принц ЗАМИСЛИ!!! не бе нема бегање,принц си е принц:pos2:
Добро бе зошто така го замислувате принцот...принцови веќе не постојат...а извини ти каде спаѓаш во коњушарот???

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Значи и порано не цветало се, па се зимале и живееле во шупа, ама па биле заедно...
И кој ти рече дека на некој не му меѓа ништо плата од 120 или плата од 300 евра...некој што се научил да живее со месечни примања од 100 евра и те како знае да се навикне на тие 300...
оф леле,ти девојче знаеш што е стандард и работнички права?! колкава е светската инфлација и дека сега се рачуна на милијарди евра во поново?! милионите изгубија важност....е ама ние ќе сме преживееле со 200 евра,која илузија.....храни фамилија,плаќај сметки и рата за стан и автомобил-неопходни работи па да те видам

Kajgana Shop

На врв Bottom