Зошто треба да станеме членка на НАТО

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Во најновиот ФОКУС ја има следнава информација: Влезот во НАТО на Бугарија и донел поголема финансиска корист отколку влезот во ЕУ. Така барем констатира висок претставник од бугарското Министерство за надворешни работи. Ова нема врска со фактот што Брисел блокираше околу една милијарда евра од европските фондови за фицијална Софија, потег што беше повлечен заради распространетата корупција во Бугарија.
Од соседството објаснуваат дека влезот во НАТО веднаш го почуствувале бидејки странските инвестиции во 2007-та година пораснале тркратно. Тогаш влегле 6 милијарди долари, колку што се заедно не било инвестирано во Бугарија претходните 4-5 години.
Мој коментар: по таа бројка, Македонија како земја територијално и бројчанио 4 пати помала од Бугарија, по влезот во НАТО може да очекува иневестиции за само една година од 1.5 милијарди долари.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Дали падот на една нуклеарка на територијата на Бугарија ќе се брои во милијарди или во билиони долари ?
Бугарија е напеналена како ниту една друга земја од источна Европа.
Таа станува главна земја од каде ќе се врши нападот на Иран и главна цел на нападот од Иран.
Таа свест кај нас не се развива за жал.

Кисинџер кој полека ја менува својата реторика ќе ќаже.
После кризата во Грузија, тешко на нашите пријатели, но уште потешко на нашите сојузници.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
DA SAKASE GOLEMIOT BRAT DA BIDEME CLENKA NA NATO KE BEVME.NIE SME KAKO MALO DETE STOSE ZALAZUVA SO LIZALKA.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Се убаво али...

Ма ког ме Бога за тебе питају,
спуштам главу, бришем фино прашину,
и рјетке птице пјевајучи умиру,
а напољју хладне кише падају...

Ма ког ме Бога за тебе питају,
у себи молим да ме сузе не издају
и страшно мрзим Ромеа и Јулиу
све ми стваре смрде сад на ПРЕВАРУ.

Прљаво Казалиште
Па сега знаеме дека мора во НАТО... али Македонци сме пред да сме НАТОвци.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
DA SAKASE GOLEMIOT BRAT DA BIDEME CLENKA NA NATO KE BEVME.NIE SME KAKO MALO DETE STOSE ZALAZUVA SO LIZALKA.
Мислам дека тоа е сржта на нашата сегашна положба...викана и ни девојка ни невеста..оти името било „проблем„ ????
:tapp:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
абе луд америка сака да влеземе ради инает на русија а грција подржана од русија не сака да влеземе. значи ние стоиме мегу америка и грција со русија. ние сме држава за докажуванје кој е појак. исто како и грузија.

Член од
8 јуни 2006
Мислења
85
Поени од реакции
1
нени треба нас НАТО луѓе нас само Русија ни треба не се занесфајте името побитно од се

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
нени треба нас НАТО луѓе нас само Русија ни треба не се занесфајте името побитно од се
ке те потсетам да прочиташ за САНСТЕФАНСКИ мировен договор. види што како па ке збориме на темава...

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
najdobro e da drzime nekoja sredina ako moze kako sto pisav i na druga tema vo donos i na priznavanjata za koi ni se vrsi pritisok.

Член од
8 јуни 2006
Мислења
85
Поени од реакции
1
абе ацко ацко нтреба да читам ништо јас ти казвам името да си го зачуваме не ни треба ништо друго и онака ако се надевате на европска унија нема да ја добиеме а нато не ни треба

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Abe ubao u NATO da vlezeme od nekolku pricini:
-Tie so ke investiraat drugo e koa znaat deka ke investiraat kaj NATO clenka
-Nema da morame da trosime pari na radari,avijacija i nekoe supertesko vooruzuvanje(znam za clenarinata ama verujte poevtino e od odrzuvanje glomazna armija)
-I vojskava so ucestvo vo stranski misii ke dobie iskustvo_Oruzjeto ne bitno bitno e koj go upotrebuva
-konecno i nie da fatime edna strana.Se nerviram vekje od sranja ko oaza na mirot,miren narod.Mora da s'rzime i nie nekogas

Napomena:Ne suma za slepo vleguvanje vo NATO.Makedonija e povekje potrebna na NATO otkolku oni nam.DA se iskoristi toa na najdobar nacin.Do sega se soglasuvam so politikata na Gruevski vo toj pogled.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па ајде тогаш побрзо, дури не ги изеле бугарите сите евра!
Нема и как да ги земем,заштото еврата са дадени до 2012 година.Во ЕУ се гласат пари за 5 години.Па темата не беше таква.
Членството во НАТО-
1.Гарантира границите на државата.
2.Дава можност да се преструктурира армиjaта
3.Совместна соработка со сите држави от НАТО
4.Повеке сигурност
5.Повеке странски инвестиции
6.Намалjaване на невработените.

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
НЕ ТРЕБА ДА СТАНЕМЕ ЧЛЕНКА НА НАТО!!!!!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
НАТО се распаѓа.
Пукаат шафови, немаат единство по ниту едно прашање.
Во Ирак, Авганистан, пола се таму пола се ладат.
Еве ЕУ се удараше во гради јас на Русија ова јас на Русија она ниту протесна нота не прати камо ли санкции.
Променет е светот, НАТО е сојуз во заоѓање.
Добре дојде Шангај.

Kajgana Shop

На врв Bottom