Метеопатија

Дали сте метеопати

• Вкупно гласачи
    35

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Е арно си ја најдов темава :)

Значи ова времето ми влијае како мрак на цвеќе, ме убија овие врнежите, синусите се во полна работна способност и дури и прекувремено тераат. Денес малку сонце и ништо од синусите или болката во главата... како воопшто да ги немало :S

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Дали понекогаш расположението ви зависи од времето?

Па прашањето е јасно на пример на мене кога врне дожд расположението ми е нула како скиснат сум!! ПОЗЗ И ФАЛА ОДНАПРЕД!!!:smir::smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Епа ако треба со госпоџата да одам во парк и да правам страмотни работи таму, сигурно дека ќе влијае лошо.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
кога врне сум онака.. ај да речам 50 50...
инаку незнам дали некој знае но научно е докажано дека во сончевите денови од самото зрачење на сонцето мозокот лачи некоја материја која го крева расположението на човекот...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
кога врне сум онака.. ај да речам 50 50...
инаку незнам дали некој знае но научно е докажано дека во сончевите денови од самото зрачење на сонцето мозокот лачи некоја материја која го крева расположението на човекот...
Се е во мозокот на човекот, едноставно луѓето најчесто си ставаат бариери дека кога врне, тапа е времето и дека они се нерасположени. Ако човек си делува сугестивно, времето нема да ми делува. Се случува и во најсончеви денови да бидам со тмурно расположение, а кога врне да сум најрасположена. Е сега настрана ги тргам оние кои имаат проблем со притисок.

Мене не ми влијае, јас сакам и дожд и снег и сонце и облачно време... Самата јас си го правам расположението или околностите евентуално.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Кога врне и кога е облачно се чувствувам најдобро.....ама температурата да не е премногу ниска.
И кога има сонце е исто...само ме тера на многу размислување...особено за иднината...така да мислам дека времето многу не ми влијае врз расположението.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Се е во мозокот на човекот, едноставно луѓето најчесто си ставаат бариери дека кога врне, тапа е времето и дека они се нерасположени. Ако човек си делува сугестивно, времето нема да ми делува. Се случува и во најсончеви денови да бидам со тмурно расположение, а кога врне да сум најрасположена. Е сега настрана ги тргам оние кои имаат проблем со притисок.

Мене не ми влијае, јас сакам и дожд и снег и сонце и облачно време... Самата јас си го правам расположението или околностите евентуално.
штознам... верувам дека длабоко во човечката позадина сепак има нешто шо ги тера така да мислат.. можеби бидејки врне па неможеш да излезеш надовр да се шетат да возич точак на пример... можеби самата помисла дека надвор е мокро и се е кашаво ги тера така да мислат.. знаеш како е ејј мокро е ако искочам па некој мош со кола ке ме испрска па ке се шлапам по вирови.. и тн...

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
штознам... верувам дека длабоко во човечката позадина сепак има нешто шо ги тера така да мислат.. можеби бидејки врне па неможеш да излезеш надовр да се шетат да возич точак на пример... можеби самата помисла дека надвор е мокро и се е кашаво ги тера така да мислат.. знаеш како е ејј мокро е ако искочам па некој мош со кола ке ме испрска па ке се шлапам по вирови.. и тн...
Да, ама тоа не е причина човек да паѓа во депресии и да биде нерасположен. Ако толку не го сака некој дождот, кога врне нека излезе, нека седне на кафе, нека се види со пријатели, зошто самите себе да се депримираме?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Постои веќе тема во здравје метеопатија.

Али не е секогаш до психата Крејзи, иако и тоа има влијание.
Многу често им паѓа притисокот на луѓето кога е врнежливо и променливо времето. Мене многу често ми се случува и ај биди после расположен? Неможеш, не се чуствуваш добро. И како да сакам дожд кога ми е лошо од него, кога ме прави нерасположена, кога ми се пие 10 кафиња на ден, кога се прозевам цел ден сеедно дали и 12 саати сум спиела и ме боли секое коскиче на телово, посебно рамото што си го имам шинато :). Затоа мразам дожд и промени на времето.

Што не ми е лошо кога има сонце? За сонце живеам јас, ме орасположува максимално :trepka:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Многу често им паѓа притисокот на луѓето кога е врнежливо и променливо времето. Мене многу често ми се случува и ај биди после расположен? Неможеш, не се чуствуваш добро. И како да сакам дожд кога ми е лошо од него, кога ме прави нерасположена, кога ми се пие 10 кафиња на ден, кога се прозевам цел ден сеедно дали и 12 саати сум спиела и ме боли секое коскиче на телово, посебно рамото што си го имам шинато :). Затоа мразам дожд и промени на времето.

Што не ми е лошо кога има сонце? За сонце живеам јас, ме орасположува максимално :trepka:
Па затоа реков и во првиот мој пост

Е сега настрана ги тргам оние кои имаат проблем со притисок.
Друго е кога имаш проблеми со притисокот и паѓа. :)

Ама не значи дека ако има сонце секогаш ќе ти биде нормален притисокот. :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да, ама тоа не е причина човек да паѓа во депресии и да биде нерасположен. Ако толку не го сака некој дождот, кога врне нека излезе, нека седне на кафе, нека се види со пријатели, зошто самите себе да се депримираме?
Koga vrne, ubavina!
Танц дoжливи капкички топотат, игриви и весели танцови, како на ангелски песни од светулки испеани, ттопотат, на среќа и радост не потсеќаат, капките дождовни.

Сонцето се наоѓа во нашите срца, грее постојано, само треба оковите кои сами си ги наметнуваме да ги разбиеме.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Метеопати

Ве вртеле ли коски?Ве болело ли глава без особена причина?

Меланхолијата и депресивното расположение што го создава долгиот дождлив период, навистина им здодеа на многумина, а особено на лицата- метеопати.
Тоа се оние луѓе кои чувствуваат одредени здравствени проблеми, или тегоби предизвикани од наглите временски промени, особено во периодот пред дождовите.
Јас на пример сабајлево кога станав бев зачудена што се чуствувам толку лошо и поспано.Првото отварање на прзорецот го забележав дождот што врнел цела ноќ:zid:
Што се случува со вас?Патите ли и вие од промени на времето?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Јас сум страшен метеопат, отсекогаш сум била. Имам мигрена и секогаш кога се менува времето не можам да гледам од главоболка. Вчера цел ден го преспав и бев како бабите кога ги "врти" нешто, осеќав дека ќе врне :) Смрт ми е нестабилно време, есен и пролет секој втор ден сум со главоболки.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Промените на времето не влијаат многу на мене...

Kajgana Shop

На врв Bottom