Ден Браун

• Креатор на темата Креатор на темата Fryda
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој ако ја има прочитано Ангели и Демони впечатоци овде да остави:smir: Убава ли е книгата? Планирам да ја читам, да знам дали да почнам :smir:
јес,јес,јес.
преубава е,поубава е од кодот на давинчи,пример кодот ќе ти стаи сумња дали господ постои а АиД ќе ти дигне верба у господ,
убава содржина не се двоуми,читај:smir:

E pa vidi sega... temata e za diskutiranje ne go svakjam kako navreda toa sto si go pisala,ako ne sakas ne diskutiraj i tocka.Me interesira kakvo e mislenjeto na drugite za negovite knigi.A podatocite za nego morav da gi iskopiram od nekade ako ne bese od wikipedia ke bese od drugo mesto neli? A prasanjata ocigledno e deka ne se iskopirani od wikipedia tuku jas licno gi postaviv.. nesto drugo da ne treba da davam otcit od kade sum iskopirala ?
шамар...бокс..не бе шо ме матиш,вади пиштолот...
ајјј свашта бе
си кажав мое мислење,не ти реков да се правдаш,а и кога се праи дискусија се праи на свои мислења,побарај на википедија може ќе ти каже шо е свое мислење.

Браун и куељо се писатели за тие што не читаат книги:helou:
Во потполност се слагам

Ај некој ако ја има прочитано Ангели и Демони впечатоци овде да остави:smir: Убава ли е книгата? Планирам да ја читам, да знам дали да почнам :smir:
На моманти многу здодевна,понекогаш интересна и динамична па пак 50 страни опис на Ватикан...Мене најмалку ми остави впечаток од трите негови кои сум ги прочитал.

Напишано од burn84
Браун и куељо се писатели за тие што не читаат книги:helou:

еј не закопа сеа.-.-
прашање на вкус е тоа некако а?
мене ми се за релаксација и пасење мозок баш книгите на тие 2 писатели

Пишување лектира за 2 одделенци во 300 страни не е книга.

Пишување лектира за 2 одделенци во 300 страни не е книга.

кога ќе видам дека ти си напишал лектира за 2одделенци,и е бестселер бај д веј,тогаш ќе сметам на твоето мислење како на стручно.
до тогаш
ќе си читам книги од ден браун:smir:

кога ќе видам дека ти си напишал лектира за 2одделенци,и е бестселер бај д веј,тогаш ќе сметам на твоето мислење како на стручно.
до тогаш
ќе си читам книги од ден браун:smir:
Слободно читај си, јас не реков да не читаш.

Да да ... да ја читаш секако.Пред две недели ја прочитав и тоа во два дена.Едноставно не можев да ја оставам.Потонав низ неа...

јес,јес,јес.
преубава е,поубава е од кодот на давинчи,пример кодот ќе ти стаи сумња дали господ постои а АиД ќе ти дигне верба у господ,
убава содржина не се двоуми,читај:smir:

шамар...бокс..не бе шо ме матиш,вади пиштолот...
ајјј свашта бе
си кажав мое мислење,не ти реков да се правдаш,а и кога се праи дискусија се праи на свои мислења,побарај на википедија може ќе ти каже шо е свое мислење.
Па .. ни шамар ни бокс ... за пиштол да не прајме муабет не знам да го користам.Жал ми е.Види сега.. тоа што си кажа свое мислење е ок.И јас си кажав мое мислење за твоето мислење т.е бев љубезна да ти објаснам без да ми побараш зошто сум ставила текст од википедија.И ти објаснив кој е мојот став на тоа ти што го рече.Тоа е се.Мислам дека се чувствувам должна да објаснам зошто сум ја отворила темата после она што ти го напиша и тоа не само тебе туку на сите.Инаку за поимот свое мислење нема потреба да барам на википедија.ОДев на училиште а и пред тоа го научив тој поим.Мислам дека откако почнав да зборувам... така некако.... нвм не планирам да дискутирам на поимот Свое Мислење.
-------------------------------------------------------------------------------

btw... и јас ги користам книгите на Браун и Коелјо за тепање време и премногу ги обожавам...Али сепак постои една граница колку веруваш во нештата што некој ги вели.Да го обожаваш некој не значи да веруваш сосема во се што рекол.Не планирам да ја преминам таа граница.ДОста ми е дотука.Мое лично мислење е дека двајцата се супер али никогаш нема да верувам потполно во нешто што го треснал некој во книга или каде било.Едноставно го запишувам во умот тоа што ми оставило впечаток.Но и не верувам во се.

да го читаш Ден Браун.....е исто што да го читаш Буковски......а тоа пак е исто како читање на весници........жолт печат

Вака или онака, типот направи добра реклама на одредени вредности, за кои луѓето како да заборавиле и дека постојат.
Има далеку подобри дела на тематиката која тој ја опфаќа, ова беше одличен начин воопшто да им се чуе гласот.
За ДенБрауновското новчаниче поарно да не коментираме, се разбира.

Па .. ни шамар ни бокс ... за пиштол да не прајме муабет не знам да го користам.Жал ми е.Види сега.. тоа што си кажа свое мислење е ок.И јас си кажав мое мислење за твоето мислење т.е бев љубезна да ти објаснам без да ми побараш зошто сум ставила текст од википедија.И ти објаснив кој е мојот став на тоа ти што го рече.Тоа е се.Мислам дека се чувствувам должна да објаснам зошто сум ја отворила темата после она што ти го напиша и тоа не само тебе туку на сите.Инаку за поимот свое мислење нема потреба да барам на википедија.ОДев на училиште а и пред тоа го научив тој поим.Мислам дека откако почнав да зборувам... така некако.... нвм не планирам да дискутирам на поимот Свое Мислење.
-------------------------------------------------------------------------------

btw... и јас ги користам книгите на Браун и Коелјо за тепање време и премногу ги обожавам...Али сепак постои една граница колку веруваш во нештата што некој ги вели.Да го обожаваш некој не значи да веруваш сосема во се што рекол.Не планирам да ја преминам таа граница.ДОста ми е дотука.Мое лично мислење е дека двајцата се супер али никогаш нема да верувам потполно во нешто што го треснал некој во книга или каде било.Едноставно го запишувам во умот тоа што ми оставило впечаток.Но и не верувам во се.

Што би рекол Аристотел: „Мил ми е Платон, ама помила ми е вистината.“

Ииииих, сеа... па ај да не читаме фикција воопшто.:tapp: Само стручна литература. На крај краева затоа се и вика "фикција". Зашто е измислено, нели, невистинито.

п.с. Вистината досадува... и плус, ружна е.

Тривијална книжевност не почитувам! Нема уметнички вредности и никој не може да ми го оспори тоа! И самите автори се свесни дека не созадаат врно квалитетни дела, туку тоа го прават само заради пари! И тоа е докажана работа! И немој некој да ми каже дека не е можно да се толку популарни ако не се добри, зашто баш тоа е фактот што укажува на мојата одбивност кон нив.

P.S: Не сакав никој лично да навредам со ова, туку само за таквите автори, но не и читатели... Читајте си што ви е мило, и јас исто. Само си кажувам свое мислење :wub:

Ja licno citam drug tip na knigi, da receme Antoni de Melo, Herman Hese, Oriana Fallaci itn, ne e toa temata, no mi rekoa za Den Braun, deka bila mnogu dobra "Digitalna tvrdina", gledam tuka poomilena vi e "Kodot na Da Vinci",a me interesira za ovaa, dali da ja citam, dobra e? Kakov e diskursot? Poveke me interesira diskursot, otkolku fabulata, t.e moze i da e najinteresnata prikazna, ama nacinot kako e napisana.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom