Prijateli mi zameruvaat sto postojano se izvinuvam,no takva sum po priroda i pak ke se izvinam na site i zalam ako predizvikav kaj Vas clenovi na VMRO DPMNE nervoza ,no,dodeka bea "komunjarite" ,vo Makedonija se ziveese dobro.Ti ili tvojot tatko zemavte Titova stipendija i odevte na besplaten odmor na more vo taa Jugoslavija po koja frlate drvja i kamenja. Edna od mnogute nivi dadovte za detski dodatok ,otkazuvajki se od nea,a sega povtorno gi dobivte od VMRO DPMNE,pa toa vreme ne cinelo,a sega cini koga lugeto se izbezumeni kako ke obezbedat ogrev za zimo i kako ke gi skoluvaat svoite deca.Nie nemame druga tatkovina i nemame bugarski pasosi vo dzep,pa nasite deca so bugarski stipendii da studiraat vo Bugarija.Nie nemame druga alternativa zosto si ja sakame Makedonija podednakvo koga bea "komunjarite "na vlast sega.
Благонадежна, во Македонија во тоа време ДОБРО живееја само блиските до власта комунистичките функционери и “заслужни“ граѓани.
Тие добиваа БЕСПЛАТНИ имоти и куќи на ВОДНО,а не некој обичен Македонец од РАБОТНИЧКА класа.
Која е таа “Титова стипендија“ и врз основа на што се добивала?
Не знам јас тоа кој добивал, моите не биле ТОЛКУ привилегирани, а сигурно не и оние стотици илјади Македонци кои што ја НАПУШТИЈА Македонија после '45 и отидоа во дијаспората за подобар живот.
Можеби таа “стипендија“ се добивала за кодошење на Македонците меѓу себе, па 3000 завршија на Голи Оток како “противници“ на системот.
И кој е тој што одел на БЕСПЛАТЕН одмор?
Или мислиш на кредитите кои што ги отплаќавме на неколку години, па ја доведовме ситуација до безизлез во “онаа“ Југославија.
Се одземале нивите во замена за детски додаток? :kesa:
Блазе им на децата, многу убави времиња биле тоа, посебно за оние кои биле на функција.
Знаеш ли зашто сега нема струја, нема вода, и сл. и ги плаќаме толку скапо?
Затоа што НИКОЈ од тие комуњарите не мислел на ИДНИНАТА туку како да искористи функција и да украде што повеќе, сето тоа е нивна заслуга.
Прашај си го Ќиро како успеал да се справи со “достоинството“- сопствено, кога во време на окупација на неговата земја тој се пишува БЛГАРИН за да може да дојде на функција, од истиот тој човек очекуваме да мисли на народот.
И уште едно прашање, дали можеби знаеш кога почна “штампањето“ на бугарски пасоши за Македонците?
А партиската припадност, благонадежна моја, нема никаква врска со некакви пасоши, или можеби комуњарите се “имуни“ на Бугарски пасоши и нив не им се издаваат? лол.. доволно е да тркнеш до општинскиот на Заев и да ги прашаш што пасоши имаат.