Колку години е СДСМ на власт? 18?

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
more trolu bosna, hrvatska, srbija bea vo vojna tie vreminja, no denes se pred nas. kopuk eden... ova denes so go cuvstvuvate e od vladeenjeto na vmro od 98 do 2002 i od 2006 navamu.. gledate i samite kolku ve eb*t pak ne razbirate. smotani
А со најкриминалната приватизација од 1993 па се додека имаше општествен (па и државен подоцна) капитал што правиме?
Кои се последиците од периодот до 1998 што ги чувствуваме?
Или, по директива тие не ги броиш?
Сите сте иста стока...и сончевите и портокаловите, така да...не е битно кој владеел.
Место едноумие имаме двоумие и бетер ситуација од онаа до 1991.

Затоа што во прашањето имаше еден ден кој викаше „со можност во иднина да се приклучи кон нова конфедерација“...
Bas radi toj del treba da mu se zablagodaruvame na Kirce komunistot. Odlicen poteg vo toa vreme.

Уф коа ве гледам така и ви се чудам.. колку розеви очили ви стави Гујо..
ЕЕ што е убаво розево во нашиот крај, еве тамо цвет и птичка влет...
Еј прост народе разбуди се веќе еднаш, погледнете дека ништо не се смени со оваа влада, се фалите со субвенции, ви го дигнаа данокот, пак останавте на улица, не можете да мрднете од Македонија, него ви го дигнаа и маслото за јадење, лебот и прехрамбените продукти, живејте во вашата куќа стара 300 години пред распаѓање а внатре во неа имате скап намештај и мебел од денешно време и затоа не мозете никого да примите во вашата куќа, него секој ден ве крадат се повеќе и повеќе, а соседите ви се чудат и смеат на вашите постапки.
Ете тоа во суштина е Македонија.
Ви го бутакат од позади а вие сонувате дека Македонија оди напред.
Јас мислам дека Груевски ништо не може да стори пошто памтам добро кој беше тој.. Тој крадеше за Љупчо Георгиевски ако добро памтам.
Така коа ве гледам од странство ви се чудам на простоќата и глупоќата што ја имате наместо да се разбудите од сонот, но и вака сте слатки со розеви наочари, да ви казам дека и добро ви стојат :back:

Очигледно не ја гледаш реалноста кој украде кој ја донесе македонија до просјачки стап или ти треба временска машина за да се вратиш назад од кога почна пропаѓањето на Македониај од осамостујувањето под диригентска палка на Глигоров предавникот на името и Б.Ц а не сега ќе кажувате ова имате во вашите домови ова ви фали сигурно таткоти украл нешто па се фалиш дека имаш убава куќа а нашите татковци беа избркани од работа во 1991 и бог да го прости СДС пошто ако ви се врати Б.Ц нема да постоите повеќе.

Лоботомиран полтрон, со тапија.

Ти си ја запечати...“интелигенцијата“.

Ako nie shto razmisluvame poinaku od tebe ili DPBNE sme lobotomirani poltroni so tapii togash ke te narecham so polno pravo bugaforil.

I za inteligencijata...ako beshe TI inteligenten kolku sho mislish deka si ke odgovoreshe argumentirano a ne ko od planina da si simnat.Ete eden dobar chekor na vashata vlada...zadolzitelno ke ve educiraat pa raduvaj se na toa.

Ova nema blaga vrska so padot na Makedonija koj go predizvika,nikoj drug do VMRO DPMNE.Ne mozete da se pomirite sto za Vase vladeenje napravivte losa privatizacija,dovedovte do bratoubistvena vojna,ja izdadovte Makedonija so bugarskite pasosi v dzep,pa sega barate vina vo drug.Prvo Klusev,pa Ljubco,pa sega Gruevski,ja potkusuruvaat Makedonija,ne vodejki griza za Makedoncite koi ziveat ovde i se del od bitieto na mojata tatkovina.
Mozete na nekoj od 15 - 30 godini da raskazuvate prikazni koj kolku vladeel i koj ja dovel Makedonija do ova deredze.Na onie koi bea del od slucuvanjata vo vreme na Vaseto vladeenje ne raskazuvajte.

Dali bilo taka kako shto velish.Eve eden mal del od ostavkata na Ljupcho Georgievski podnesena na 27 sednica na Makedonskiot parlament odrzana na 05.12.1991godina.

"Medjutoa najkarekteristichna rabota so koja nemozam da se soglasam i ne mozam da ja svatam ,kako beshe mozno po referendumot da se odi vo svetot i da se nastapuva so Platformata Gligorov-Izedbegovik"....

"Meddjutoa,vie velite deka ste go izbrale najdobriot pat, i velite deka ova e najmudroto i najrazumno reshenie,jas ke go zadrzam moeto mislenje i vprochem toa e mojata glavna prichina za ostavkata shto smetam deka Makedonija go izbra eden od najloshite patishta kon svojata samostojnost.Rezultatite,negiranjeto ili potvrduvanjeto ke se vidi moshne brzoa jas bi mozel da potenciram nekoi od tie rezultati.Rezultatite od ovaa politika povekje od sigurno ke bide ekonomska pustos vo Makedonija,veruvajte ludje.Ekonomska pustosh vo Makedonija......

ps.vo shtabot pobarajte i prochitajte gi: ostavkata na Georgievski i odgovorot na Gligorov,za da ne sluzite za potsmev po forumive.
icon_smile_offtopic.gif
da te predupredam tebe i ostanatite ,gore postiranite delovi od ostavkata na Georgievski se predmet na diskusija a ne Georgievski.

Ova nema blaga vrska so padot na Makedonija koj go predizvika,nikoj drug do VMRO DPMNE.Ne mozete da se pomirite sto za Vase vladeenje napravivte losa privatizacija,dovedovte do bratoubistvena vojna,ja izdadovte Makedonija so bugarskite pasosi v dzep,pa sega barate vina vo drug.Prvo Klusev,pa Ljubco,pa sega Gruevski,ja potkusuruvaat Makedonija,ne vodejki griza za Makedoncite koi ziveat ovde i se del od bitieto na mojata tatkovina.
Mozete na nekoj od 15 - 30 godini da raskazuvate prikazni koj kolku vladeel i koj ja dovel Makedonija do ova deredze.Na onie koi bea del od slucuvanjata vo vreme na Vaseto vladeenje ne raskazuvajte.
Соње, уште еднаш поздрав од Јане Миљоски, а богами и Тито Беличанец и „нивниот“ Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал од 1993 година.
Специјален поздрав со одредбата „преземање на претпријатието од лица кои го преземаат управувањето со истото“
Ај нека ни е наздравје!
Е, така, Соња, настана олигархијата, така раздаваше СДСМ она што народов го градел...така и ДПМНЕ продложи по 1998 со она што остана...се до она „меѓународната така сака“ продавање..

Za da go znaesh odgovorot na prashanjevo

A dali znaesh shto e prichinata za Nada MISHEVA Gligorova da go odbere Belgrad za studii,a shto e prichinata za Kiro Gligorov.

i da ne pishuvash raboti koi nemaat vrska so prasshanjeto:

ke otidam malku
icon_smile_offtopic.gif
Se nadevam deka nema da bide izbrishan postot.

Nadezda do 1919 a potoa Nada e dete "PALOGA BORCA ZA KRALJA I OTADZBINU".
Stojan Mishev ,roden e vo Shtip,zavrshil pedagoshko shkolo vo Skopje i nekolku godini raboti kako uchitel.
Stanuva komita ,a nabrgu i VMROvski VOJVODA.
Za vreme na Prvata Svetski vojna e BUGARSKI OKOLISKI NACHALNIK vo KUMANOVO.
Zaradi finansiski malverzacii i nekorekten odnos kon naselenieto koi gi pravi kako ADMINISTRATOR na teritorijata na Kumanovo,Shtip i Strumica, lichno TODOR ALEKSANDROV go vika na salushanje i go ukoruva.
Po zavrshuvanje na vojnata menuva strana i biva Srpski VOJVODA i PREDSEDNIK "ODBORA ZA BORBU PROTIV BUGARSKIH BANDI".
1924g Stojan Mishev e ubien od KIRO MISHEV GLIGOROV kako osveta za ubistvoto na Kirovata familija od strana na Mishev.
Da povtoram:Stojan Mishev e tatko na Nada soprugata na Kiro Gligorov.

Кога веќе зборуваме за приватизацијата и владеењето на СДС, незнам колку ли беа луѓето кои направија тоа што направија кај нас?

Каде ли се сега Антони П. и Туше Г.?

Каде ли се оние безброј заменици министри, државни секретари, стечајни управници, пратеници од првиот и вториот состав од СДС, кои ги намачкаа рацете со мед до лактот?

Штета што ги немам веќе броевите на Фокус дома од тоа време, незнам каде ги снема, во кое во детаљи се опишуваа сите дејанија на целата СДС мангупарија. Во тогашна Нова Македонија нема да се сретнат такви нешта бедејќи таа беше под диригентската палка на СДС врхушката и вождот од шумата на Водно.

Кој има спорадични нешта добро е да се пуштаа чисто како потсетник за да не заборавиме кој изврши приватизација на околу 90% од државните т.е. сите претпријатија во Македонија. Кој ги остави на улица безбројте работници од фирмите.

Она што вчера беше 100, денес е 70.
Она што вчера беше 1000, денес е 700.

:kesa::kesa:

Како не им е срам така да поскапуваат...овај поефтинуваат...мислев, поскапуваат...мислам ли бе ја уопште?
By Rada, SKM:pipi:

А ти си безгрешна?

Изјава на Груевски:
ВМРО-ДПМНЕ да ги оставиш уште 100 години да бидат на власт и пак ќе раскажуваат дека Црвенковски “ја довел Македонија таму каде што е“... Па во последните 10 години, Љубчо бил 4 години премиер, Грујо 2 години, а Бранко само една година... Зошто само Бранко се прогласува за виновен за моменталната состојба во која што се наоѓа Македонија? И зошто симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ постојано за СДСМ повторуваат дека 18 години биле на власт и демек ништо не направиле? Како успеаја да избројат 18 години?
колку е само ова смешно... Бранко беше премиер кога се смени името*, Бранко беше премиер кога се смени знамето, Бранко беше премиер кога Денко Малески одеше и јадеше гомна заедно со КИро Глигоров и со Стојан Андов имаш некоја грешка или амнезија имаш за тој период

*Името е веќе сменето. Во ОН сме Поранешна Југословенска Република Македонија. Тоа е исто ко за у извод едно име а за по дома и за другарчиња нагалено е кај нас во нашиов случај БЦ и целата комунистичка тајфа која плачеше да останеме со Србија направија уставното име да ни биде нагалено за по дома а прашење е дали ќе ни остане и за по дома

Човек пред очи да ви ги постави доказите вие и натаму ќе се правите слепи и ќе ги браните засраните партиски интереси.

Ти го кажувам тоа што го мислам, за сите до еден овде што агитирате постојано..да не ве именувам нема потреба, и онака сите ја укапираа причината поради која сте дојдени овде.

Нема што да те погодува било која навреда, бидејќи за она за кое се залагате треба и да очекувате таков однос.
Па уште ќе продаваме морал и принципи, газејќи секакво ЧОВЕЧКО совесно размислување.

Што се замислувате, дека ќе не правите глупави при здрав мозок, дека ќе не понижувате и убедувате дека и мислите добро на земјава?
Не другар, вие само за вашето добро си гледате и ниту милиметар повеќе.

Црвенковски и СДС од 2005 до сега тотално ги сменија цврстите (ко пудинг) ставови во врска со името, ви постираме нивни изјави документирани по весници, а вие се правите на луди и ја префрлате топката.

Б.Ц. потпишува Грчки петиции за нивната Црква додека истите не ја признаваат нашата, уво не ви чуе.

Глигоров што не бил во својот живот само за да профитира, дали се само болни амбиции или уште пониски пориви во прашање ќе покаже времето како што почнаа веќе да им паѓаат маските полека.
Кога била Македонија окупирана тој се пишал БУГАР за да биде адвокат, доаѓаат комунистите од СФРЈ зема Српска лична карта и ја спроведува Српската политика кон Македонија, кога им треба на Грците самиот се декларира како СЛОВЕН кој нема никаква врска со Македонците, па доаѓа време кога треба да се излезе на референдум и наместо јасно да стои дефинирано “Дали сте за НЕЗАВИСНА Македонија“ им се наметнува, натура, присилува поточно, граѓаните да им дадат право повторно да ја врзат Македонија со Србија каде што би можеле да си ги задржат своите позиции на Српски вазали.
Тоа ли се Македонските ДРЖАВОТВОРЦИ?

И ред други работи, па ајде покажете доблест и признајте како изградени слободоумни личности дека оние што ги застапувате овде и ревносно браните, се најбедните анационални суштества кои светов ги знае.
Имаш НУЛА кредибилитет за било кого да “сместуваш“ во некакви си трули кошеви според твоите партиски критериуми.

Какви докази бре...што збориш, не си ми некако јасен.
Кои се тие докази што ти ги поставуваш, па после твојот пост си замислуваш дека сите треба да молчат и да ти аплаудираат.
Што уствари се замислуваш ти дека си на форумов ?
Судија некој....џелат ?
Ти си обичен член на "Кајгана" исто како и Јас.
И исто како и Петко или Трајко.
Правилата на форумов подеднакво важат како за мене, така и за тебе.
Твоите аргументи се валидни исто како и моите.
Незнам од кај ти правото секогаш твоите наводни докази да ги воздигнуваш до граница на некој Манифест или Устав.

Разликата меѓу мене и тебе е што ти незнаеш да водиш дискусија на ниво.
И мислиш дека секогаш си ти во право.
Ако...биди си.
Јас разбирам човек да има цврст став...и тоа е во ред.
Но неможам да ти ја разберам арогантноста и вулгарноста во изразувањето, спрема секој член на форумот кој ќе се дрзне да спори нешто со тебе.
Неможам да го разберам ниту анимозитетот кој владее во тебе, спрема секој кој се коси со твоите ставови.
Дрскоста...која во некои ситуации е доблест, но некогаш може да те направи и магаре.

Сврти се малку наназад, и ќе видиш со кои зборови се обраќаш ти спрема неистомислениците.
Сврти се...и ќе ја видиш твојата дрскост....кога пред изборите му се закани на еден член на форумов, оти ќе му пуштиш инспекција во дуќанот доколку продолжи да пишува против власта.
Чувството на ПАРТИСКА моќ, е запрепастувачко кај македончето.
Му ствара виртуелна реалност во главата.

И после ти ќе ми збориш тука за обединување на Македонецот.
А како тоа ти сакаш да го обединиш народот ?
Со стап по глава и по уши на секој со различен политички став од твојот ?

И сеа пази еден момент.
Покрај твојата негативна репутација што си ми ја дал, и си напишал "лоботомиран полтрон".
Има уште неколку позитивни во знак на моја подршка.
И тоа не од "лоботомираните полтрони" како што ги викаш.
И не од оние со кои имам исти политички гледишта.
Туку од оние кои ја сваќаат поената на една демократска дискусија.
А тоа значи дека луѓето разбираат дека начинот на комуникација и култура, ја прави позитивна или негативна некоја личност.
А не политичката наклонетост.
А ти продолжи да се демаскираш.
И не уште една.
Уште десет негативни репутации додели ми.
Ми чуе мене дали ќе ми свети црвено...или зелено.
Со тоа само ја докажуваш твојата немоќ и беда.

И за на крај.
Ако веќе морам да избирам меѓу Киро Глигоров и Ванчо Михајлов или Тодор Александров.
Со гордост би го избрал Киро.
За бугарски крвници нема место во македонската историја.
Колку биле вие упорни да го протуркате тоа низ задната врата.
Јасна ми е вашата цел...како и на многумина на форумов.

И немој уште еднаш да си ме нарекол другар.
Тој збор за мене има големо значење.
А ти не си достоен да ме неречеш така.
За тебе во иднина можам да бидам само Господин.

Da "preobjavam" delovi od serijalot na Janko Bachev objaven vo "SHPIC"

"
GLIGOROV VO BITKA SO "VNATRESHNIOT NEPRIJATEL"
[FONT=MAC C
Swiss]
So pochetokot na raspadot na poraneshna Jugoslavija, ekspresno od Belgrad e vraten Kiro Gligorov, da se najde pri raka i da ja rakovodi Makedonija ako sluchajno se opredeli za suverenost i nezavisnost. Iako prvenstvena zadacha na Gligorov beshe zachuvuvanje na Jugoslavija, sepak globalnite politichki procesi ne mu odea vo prilog i Makedonija stana nezavisna drzava. Zatoa mozebi Makedonija e unikaten primer na medjunarodnata politichka scena, bidejki se konstituira kako nezavisna drzava nasproti nejzinata volja. I duri koga se vide deka Jugoslavija nemoze da se zadrzi, tie se opredelija za nezavisnost.
Inaku, nitu do den denes ne sme slushnale poshiroka elaboracija kako naednash ovoj chovek ispliva vo preden plan i zoshto mu beshe doverena najvisokata drzavna funkcija. Sumarnite obrazlozenija na negovite mentori vo toa vreme se deka stanuva zbor za iskusen i avtoriteten chovek, koj ushte vo sheesetite godini na minatiot vek vo komunistichka Jugoslavija imal hrabrost da propoveda gradjanski i liberalni elementi, pazarna orientacija i slichni nebulozi, koi bea najobichni prikazni za mali deca-prviot makedonski pretsedatel vsushnost e "delegiran" chovek i rezultat na dobro osmisleno scenario.
Vo komunizmot mnogu t.n vnatreshni neprijateli eksponirani od pozicijata liberalizam, birokratski dogmatizam i gradjanska desnica, zavrshija na "Goli Otok", a onie "posrekjnite" bea vdomeni vo "Idrizovo". Pa, ostanuva prashanjeto kako mozel Gligorov, kako liberalen i gradjanski element vo togashna Jugoslavija, namesto da im pravi drushtvo na "vnatreshnite neprijateli", pedesetina godini da gi ima najvisokite sojuzni funkcii. Inaku, ushte vo dalechnata 1948 godina, po preporaka na togashnata sojuzna OZNA, na Gligorov mu se stava na privatno raspolaganje nov luksuzen model na BMV, a vakvata privilegija ja imale samo ushte nekolku sojuzni funkcioneri koi mozele na prsti da se izbrojat.
So disolucijata na poraneshna Jugoslavija, sojuznite ovlastuvanja se prevzemaat kako republichki, so nadleznosti na organite utvrdeni so ustavot i zakonite na Republika Makedonija. Vo taa nasoka, novata makedonska drzava trebashe da organizira i sopstvena sluzba za drzavna bezbednost (SDB). No, vo ovoj del se napravi samo prosto preimenuvanje na SDB od jugoslovenska vo makedonska, bez nikakva sushtinska transformacija. Nashata sluzba i natamu prodolzi da funkcionira kako filijala na jugoslovenskata KOS, i zatoa ne sluchajno i po osamostojuvanjeto kluchnite upravi vo "makedonskata" SDB ke gi rakovodat najlojalnite instalacii na KOS.
Taka na primer, vo tie prelomni godini na predvecherieto na pluralizmot, ke se proslavi vo toa vreme perspektivniot agent S. Avramovski, koj besprekorno ke ja odraboti doverenata zadacha od rakovodstvoto na SDB da organizira i sprovede impozanten broj na polni avtobusi od Makedonija vo Srbija, na senarodniot mitingot na Ushkje na pochinatiot srpski pretsedatel Miloshevic. Kakva li ironija, ovoj agent na SDB vo godinite shto sledat samiot da stane najlojalniot sorabotnik na tajna sluzba na drzava koja promovira tokmu anarholiberalni i gradjanski elementi. No, chudni se patishtata bozji, denes si vamu utre si tamu.

prodolzuva:
[/FONT]

Vo soglasnost so Titovata shkola za apsolutno vladeenje, spored koja posle vtorata svetska vojna jugoslovenskiot marshal gi otstranuva site iskusni ilindenci i nacionalni makedonski dejci koi imaat po pedesetina godini i gi pribira okolu sebe mladite komunistichki kadri, taka i Kiro Gligorov ushte vo startot na svoeto vladeenje vo Makedonija ke gi otstrani iskusnite makedonski kadri od poraneshna SFRJ i ke sobere okolu sebe "deca" koi ke si igraat drzava i so koi neli najlesno se manipulira. Patem, za ovaa cel ke mu posluzi namenskata konstrukcija narechena ekspertska vlada, kako preodna etapa vo celosno apsolutiziranje na vlasta i za potrebite na najsuptilen nachin da se "izdribla" VMRO DPMNE kako pobednichka partija na prvite parlamentarni izbori.
Znachi, otkako beshe postavena posakuvanata politichka scena, a SDB od porano veke e pod celosna kontrola, nemashe poveke nikakov problem ovaa najbitna drzavna sluzba na terenot da vospostavi celosna kontrola vrz t.n. vnatreshni neprijateli, koi sega vo pluralizmot bea preimenuvani vo vnatreshni ekstremisti i vrhovisti. Za taa cel SDB e "prestruktuirana" i e vovedena posebna linija na rabota-"makedonski ekstremizam i vrhovizam". Taa, vsushnost, e kamuflaza za neprechena kontrola i sledenje, pred se, na VMRO-DPMNE.
Vo takvi okolnosti, SDB nemashe vreme za chekanje i vednash se zavedoa soodvetni operativni akcii. Inaku, da pojasnam za chitatelite-vo SDB operativna akcija se zaveduva so cel izvrshuvanje na konkretni zadachi vo zemjata i stranstvo koi baraat organizirano i sinhronizirano angaziranje na pogolem broj na izvrshiteli, za pribiranje na bezbednosno-interesni soznanija, pri shto centralno mesto imaat sorabotnicite, a se zaveduva so psevdonimi. Na pochetokot se zavede prvata OA "Pavaroti", vo chii ramki ke se sledat "ekstremnite aktivnosti na radikalnite politichki partii i zadgranichnite komiteti vo odredeni politichki partii". Jasno e deka stanuva zbor za VMRO-DPMNE, a podocna so ovaa akcija ke bide opfaten i prviot nezavisen sindikat.
Istovremeno, iako protivzakonski, vo ramkite na OA "Pavaroti" ke bidat zavedeni brojni operativni obrabotki (OO) za lica. Vo ovaa prigoda ke gi spomeneme samo prvite pozvuchni operativni obrabotki vo toa vreme: "Kniga" (LJ. Georgievski), "Lejdi" (D.Dimovska), "Valensa" (Lefterov od prviot nezavisen sindikat)...
No, bidejki sekojdnevno se poveke rasteshe brojot na t.n.makedonski shpioni, vnatreshni neprijateli i ekstremisti, dojde redot i na drugi kategorii na gradjani-novinari, profesori, studenti poeti... Vo SDB im se vide pretesna OA"Pavaroti" i zatoa od nea ke proizlezat OA"Temel", OA"Baza", OA"Duvlo", OA"Zurnalisti", OA"Akademci" OA"Kutlesh/95 i drugi. Takanarechenite albanski ekstremisti ke bidat pochesteni so OA"Opereta", OA"Kabala" OA"Marksisti"...
Idejata beshe VMRO-DPMNE da se ima i odblisku pod celosna kontrola, zaradi shto vo najvisokoto rakovodstvo na ovaa partija SDB uspeva da gi instalira operativnite vrski "Administrativec", "Ron", "Gude". Inaku, iako vo soglasnot so pravilata SDB treba da dostavuva soodvetni izveshtaji so bezbednosni informacii i do premierot, pretsedatelot na Sobranieto i ministerot za nadvoreshni raboti, sepak informacii dobivashe samo Gligorov. Bidejki Gligorov beshe informiran i znaeshe deka SDB uspea da vospostavi celosna kontrola na terenot vrz t.n vnatreshni neprijateli, dojde na red da se trgne i namenski sozdadenata ekspertska vlada, zatoa shto vo toa vreme stana ochigledno deka oddelni ministri so vmrovska proivinencija mozat da mu pravat problemi na patot na celosnoto zacemetiranje na negovata vlast i sevkupna kontrola vrz drzavata.
Vo ovoj kontekst SDB mu dava signali na Gligorov deka e vreme da se trgne od Vladata nezgodniot minister Mijalkov, koj odbi dobrovolno da se povleche. Sluzbata dobiva odobrenie da iznajde kompromitirachka osnova za negova diskreditacija, po shto bi se podgotvila interpelacija. SDB ja smisli konstrukcijata na nachin shto bi se prezele policiski merki (vkluchitelno i priveduvanje na liceto Balaban N. od Ohrid) prijatel na togashniot minister, so cel serviranje na informacii vo javnosta za druzenje so kriminalci na ministerot za vnatreshni raboti. No, ovojpat t.n. blagi metodi na SDB za eliminacija na komrpomitirachka osnova se neuspeshni, za razlika od uspeshnosta vo sluchajot na Aleksandar Lepavcev, koj vo ramkite na OO "Zidar" beshe sprechen da stane premier, iako beshe predlozen od VMRO-DPMNE kako pobednichka partija na prvite pluralni izbori.

Очигледно не ја гледаш реалноста кој украде кој ја донесе македонија до просјачки стап или ти треба временска машина за да се вратиш назад од кога почна пропаѓањето на Македониај од осамостујувањето под диригентска палка на Глигоров предавникот на името и Б.Ц а не сега ќе кажувате ова имате во вашите домови ова ви фали сигурно таткоти украл нешто па се фалиш дека имаш убава куќа а нашите татковци беа избркани од работа во 1991 и бог да го прости СДС пошто ако ви се врати Б.Ц нема да постоите повеќе.

waaa.. се гледа дека не те бива..куќата всушност е македонија го кажувам во преносно значење
Btw вистинскиот крах се деси во 2000 дите години коа твојот љупчо,грујо,чичо ѕинго партал напраија во Македонија низ тоа време, бтв ако не си гледал овие трујца крадеа на времето наоѓајки 10000 дупки во законите и партал напраија во 90тите, така да не велам ни дека сдсм не крадеше, ама гледам дека се фалите дека вмро не краде а уствари партали праи и тоа ме нервира..
Од двете партии сум разочаран така да сакам да кажам дека Македонија вака никогаш нема да ја биде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom