Колку години е СДСМ на власт? 18?

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
realen narodot si glasase za nezavisna makedonija, fintata bese damoze posle referendum da se drzi otvorena vrata kon situacii pogore objasneti...

Нема благе везе.
Ситуацијата е кристално јасна.
Доколку некој сакаше да останеме во некаков си сојуз, тоа и ќе го направеше.

Затоа што во прашањето имаше еден ден кој викаше „со можност во иднина да се приклучи кон нова конфедерација“...

Па нели гледаш дека и денес Европа цели кон тоа.
Трговски сојуз на западен Балкан.

A dali znaesh shto e prichinata za Nada MISHEVA Gligorova da go odbere Belgrad za studii,a shto e prichinata za Kiro Gligorov.
Ova nema blaga vrska so padot na Makedonija koj go predizvika,nikoj drug do VMRO DPMNE.Ne mozete da se pomirite sto za Vase vladeenje napravivte losa privatizacija,dovedovte do bratoubistvena vojna,ja izdadovte Makedonija so bugarskite pasosi v dzep,pa sega barate vina vo drug.Prvo Klusev,pa Ljubco,pa sega Gruevski,ja potkusuruvaat Makedonija,ne vodejki griza za Makedoncite koi ziveat ovde i se del od bitieto na mojata tatkovina.
Mozete na nekoj od 15 - 30 godini da raskazuvate prikazni koj kolku vladeel i koj ja dovel Makedonija do ova deredze.Na onie koi bea del od slucuvanjata vo vreme na Vaseto vladeenje ne raskazuvajte.

Нема благе везе.
Ситуацијата е кристално јасна.
Доколку некој сакаше да останеме во некаков си сојуз, тоа и ќе го направеше.

Па нели гледаш дека и денес Европа цели кон тоа.
Трговски сојуз на западен Балкан.

Абе лоботомиран полтрону... какво е тоа прашање за референдум...

за што беше референдумот за НЕЗАВИСНОТ или за влегување во сојуз со Србија?

Кон тоа се целеше...

Кристално јасна е вашата огорченост, и 100 пратени Соњи и Реални полтрони неможат да ги исперат гаќите на комуњарите./

Кон тоа се целеше...

Кристално јасна е вашата огорченост, и 100 пратени Соњи и Реални полтрони неможат да ги исперат гаќите на комуњарите./

Многу си ми нервозен нешто денес.
Ај поприбери се малку и биди троа покултурен, па реплицирај ми доколку вистина мислиш да дискутираш.

А зборови од типот "лоботомиран полтрону" можеш слободно да си ги употребуваш со другарите твои, на улица или дома.

Кон тоа се целеше...

Mnogu nervozno deluvas.No,koj gubi ima pravo da se luti. Edna dobiena bitka ne znaci deka ste ja dobile vojnata.

Многу си ми нервозен нешто денес.
Ај поприбери се малку и биди троа покултурен, па реплицирај ми доколку вистина мислиш да дискутираш.

А зборови од типот "лоботомиран полтрону" можеш слободно да си ги употребуваш со другарите твои, на улица или дома.

Не глуми лудило, почит може да се има до одредени граници, меѓутоа твојава партиска лојалност СЛЕПА во секој случај, не е достојна за никаква почит.

Друга работа е што тежината на секоја реплика си стои, џабе се обидуваш да избегнеш.

Лоботомиран полтрон, со тапија.

Mnogu nervozno deluvas.No,koj gubi ima pravo da se luti. Edna dobiena bitka ne znaci deka ste ja dobile vojnata.

Ти си ја запечати...“интелигенцијата“.

Само потврдувате и двајцата дека сте лоботомирани партиски секташи кои повеќе наликуваат на фанатици отколку совесни дискутанти.

Ако до сега неможевте да увидите и соочите со грешките, нема што да расправаме, реков, ОБРАЗ= ЃОН .

realen aj jas da te zaprasam , kako ti go tolkuvas referendumskoto prasanje?

Не глуми лудило, почит може да се има до одредени граници, меѓутоа твојава партиска лојалност СЛЕПА во секој случај, не е достојна за никаква почит.

Друга работа е што тежината на секоја реплика си стои, џабе се обидуваш да избегнеш.

Ти си ја запечати...“интелигенцијата“.

Само потврдувате и двајцата дека сте лоботомирани партиски секташи кои повеќе наликуваат на фанатици отколку совесни дискутанти.

Ако до сега неможевте да увидите и соочите со грешките, нема што да расправаме, реков, ОБРАЗ= ЃОН .
Ma ajde ti se molam,zarem sekoj koj misli poinaku od vasiot lider zasluzuva navredi i imenuvana so sekakvi pogrdni iminja.
Na Makedonija ne i odi najdobro,koja e pricinata treba politicarite od vasite redovi da se zaprasaat.Jas veke nekolku pati rekov deka ne sum clen na nitu edna partija,a vo ovoj moment samo razmisluvam kako graganin na ovaa zemja,koja mi e edinstvena i zalam sto do sega ne uspea nikoj da ja stavi na piedestalot na zemji vodecki na Balkanot i Evropa.A taa go zasluzuva toa,mora da priznaes.

Изјава на Груевски:
ВМРО-ДПМНЕ да ги оставиш уште 100 години да бидат на власт и пак ќе раскажуваат дека Црвенковски “ја довел Македонија таму каде што е“... Па во последните 10 години, Љубчо бил 4 години премиер, Грујо 2 години, а Бранко само една година... Зошто само Бранко се прогласува за виновен за моменталната состојба во која што се наоѓа Македонија? И зошто симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ постојано за СДСМ повторуваат дека 18 години биле на власт и демек ништо не направиле? Како успеаја да избројат 18 години?
SLABO TI ODI MATEMATIKA.AJ UBAVO RACUNAJ:vozbud:

Никој од тебе не бара почит, а и твојата почит мене ништо не би ми значела.
Си ги помешал лончињата нешто.
Пред се и се, треба да бидеш ЧОВЕК со минимум општа култура за да би разговарал со мене.
Културата не се учи во партијата.
Но како што гледам тебе партијата ти е појдовна точка во твоето ниво на комуникација со сите на форумов.

Со твоето ниво на култура што го поседуваш, муабет можеш да си правиш само со некој достоен на тебе.
Мене ми е испод секое ниво во иднина да губам живци на такви створења како тебе.

Се разбира доколку во иднина ти текне дека пред се треба да бидеш човек, а после симпатизер или член на партија, повели со дискусија... но таа да биде на ниво.
Во меѓувреме те ставам во ист кош со битушанецот, лионмк и уште два/троица папагали на кои не вреди да се трошат зборови.

OD 92 DO 98 VLADE SDSM.TOA E PERIOD NA TRANZICIJA(UNISTENI FABRIKI ZAKON ZA PRIVATIZACIJA KOJ JA UNISTI MAKEDONIJA DONESEN OD SDSM).VMRO OD 94 DO 98 NEUCESTVUVASE VO VLASTA.OD 98 DO 2000 VLADEE VMRO.2001 VO EKOT NA KRIZATA IMAME ZAEDNICKA VLADA KADE PARTICIPIRA I SDSM ZAEDNO SO VMRO.OD 2002 DO 2006 VLADE SDSM .OD 2006 DO DENES 2008 E VMRO.12 GODINI VLADEE SDSM SO MAKEDONIJA .I NEZABORAVAJTE DEKA CELATA ADMINISTRACIJA PO DIREKTIVA E NA SDSM.GREV NA VMRO E STO NE GO ZATVORI BRANKO CRVENKOVSKI ZA ZLOSTOR VO MAKEDONIJA .KAKO E MOZNO UNISTENI FABRIKI-EKONOMIJA A NIKOJ NE ODGOVARA?

Никој од тебе не бара почит, а и твојата почит мене ништо не би ми значела.
Си ги помешал лончињата нешто.
Пред се и се, треба да бидеш ЧОВЕК со минимум општа култура за да би разговарал со мене.
Културата не се учи во партијата.
Но како што гледам тебе партијата ти е појдовна точка во твоето ниво на комуникација со сите на форумов.

Со твоето ниво на култура што го поседуваш, муабет можеш да си правиш само со некој достоен на тебе.
Мене ми е испод секое ниво во иднина да губам живци на такви створења како тебе.

Се разбира доколку во иднина ти текне дека пред се треба да бидеш човек, а после симпатизер или член на партија, повели со дискусија... но таа да биде на ниво.
Во меѓувреме те ставам во ист кош со битушанецот, лионмк и уште два/троица папагали на кои не вреди да се трошат зборови.

Човек пред очи да ви ги постави доказите вие и натаму ќе се правите слепи и ќе ги браните засраните партиски интереси.

Ти го кажувам тоа што го мислам, за сите до еден овде што агитирате постојано..да не ве именувам нема потреба, и онака сите ја укапираа причината поради која сте дојдени овде.

Нема што да те погодува било која навреда, бидејќи за она за кое се залагате треба и да очекувате таков однос.

Па уште ќе продаваме морал и принципи, газејќи секакво ЧОВЕЧКО совесно размислување.

Што се замислувате, дека ќе не правите глупави при здрав мозок, дека ќе не понижувате и убедувате дека и мислите добро на земјава?

Не другар, вие само за вашето добро си гледате и ниту милиметар повеќе.

Црвенковски и СДС од 2005 до сега тотално ги сменија цврстите (ко пудинг) ставови во врска со името, ви постираме нивни изјави документирани по весници, а вие се правите на луди и ја префрлате топката.

Б.Ц. потпишува Грчки петиции за нивната Црква додека истите не ја признаваат нашата, уво не ви чуе.

Глигоров што не бил во својот живот само за да профитира, дали се само болни амбиции или уште пониски пориви во прашање ќе покаже времето како што почнаа веќе да им паѓаат маските полека.
Кога била Македонија окупирана тој се пишал БУГАР за да биде адвокат, доаѓаат комунистите од СФРЈ зема Српска лична карта и ја спроведува Српската политика кон Македонија, кога им треба на Грците самиот се декларира како СЛОВЕН кој нема никаква врска со Македонците, па доаѓа време кога треба да се излезе на референдум и наместо јасно да стои дефинирано “Дали сте за НЕЗАВИСНА Македонија“ им се наметнува, натура, присилува поточно, граѓаните да им дадат право повторно да ја врзат Македонија со Србија каде што би можеле да си ги задржат своите позиции на Српски вазали.

Тоа ли се Македонските ДРЖАВОТВОРЦИ?

И ред други работи, па ајде покажете доблест и признајте како изградени слободоумни личности дека оние што ги застапувате овде и ревносно браните, се најбедните анационални суштества кои светов ги знае.

Имаш НУЛА кредибилитет за било кого да “сместуваш“ во некакви си трули кошеви според твоите партиски критериуми.

Уф коа ве гледам така и ви се чудам.. колку розеви очили ви стави Гујо..
ЕЕ што е убаво розево во нашиот крај, еве тамо цвет и птичка влет...
Еј прост народе разбуди се веќе еднаш, погледнете дека ништо не се смени со оваа влада, се фалите со субвенции, ви го дигнаа данокот, пак останавте на улица, не можете да мрднете од Македонија, него ви го дигнаа и маслото за јадење, лебот и прехрамбените продукти, живејте во вашата куќа стара 300 години пред распаѓање а внатре во неа имате скап намештај и мебел од денешно време и затоа не мозете никого да примите во вашата куќа, него секој ден ве крадат се повеќе и повеќе, а соседите ви се чудат и смеат на вашите постапки.
Ете тоа во суштина е Македонија.
Ви го бутакат од позади а вие сонувате дека Македонија оди напред.
Јас мислам дека Груевски ништо не може да стори пошто памтам добро кој беше тој.. Тој крадеше за Љупчо Георгиевски ако добро памтам.
Така коа ве гледам од странство ви се чудам на простоќата и глупоќата што ја имате наместо да се разбудите од сонот, но и вака сте слатки со розеви наочари, да ви казам дека и добро ви стојат :back:

OD 92 DO 98 VLADE SDSM.TOA E PERIOD NA TRANZICIJA(UNISTENI FABRIKI ZAKON ZA PRIVATIZACIJA KOJ JA UNISTI MAKEDONIJA DONESEN OD SDSM).VMRO OD 94 DO 98 NEUCESTVUVASE VO VLASTA.OD 98 DO 2000 VLADEE VMRO.2001 VO EKOT NA KRIZATA IMAME ZAEDNICKA VLADA KADE PARTICIPIRA I SDSM ZAEDNO SO VMRO.OD 2002 DO 2006 VLADE SDSM .OD 2006 DO DENES 2008 E VMRO.12 GODINI VLADEE SDSM SO MAKEDONIJA .I NEZABORAVAJTE DEKA CELATA ADMINISTRACIJA PO DIREKTIVA E NA SDSM.GREV NA VMRO E STO NE GO ZATVORI BRANKO CRVENKOVSKI ZA ZLOSTOR VO MAKEDONIJA .KAKO E MOZNO UNISTENI FABRIKI-EKONOMIJA A NIKOJ NE ODGOVARA?

more trolu bosna, hrvatska, srbija bea vo vojna tie vreminja, no denes se pred nas. kopuk eden... ova denes so go cuvstvuvate e od vladeenjeto na vmro od 98 do 2002 i od 2006 navamu.. gledate i samite kolku ve eb*t pak ne razbirate. smotani

Човек пред очи да ви ги постави доказите вие и натаму ќе се правите слепи и ќе ги браните засраните партиски интереси.

Ти го кажувам тоа што го мислам, за сите до еден овде што агитирате постојано..да не ве именувам нема потреба, и онака сите ја укапираа причината поради која сте дојдени овде.

Нема што да те погодува било која навреда, бидејќи за она за кое се залагате треба и да очекувате таков однос.

Па уште ќе продаваме морал и принципи, газејќи секакво ЧОВЕЧКО совесно размислување.

Што се замислувате, дека ќе не правите глупави при здрав мозок, дека ќе не понижувате и убедувате дека и мислите добро на земјава?

Не другар, вие само за вашето добро си гледате и ниту милиметар повеќе.

Црвенковски и СДС од 2005 до сега тотално ги сменија цврстите (ко пудинг) ставови во врска со името, ви постираме нивни изјави документирани по весници, а вие се правите на луди и ја префрлате топката.

Б.Ц. потпишува Грчки петиции за нивната Црква додека истите не ја признаваат нашата, уво не ви чуе.

Глигоров што не бил во својот живот само за да профитира, дали се само болни амбиции или уште пониски пориви во прашање ќе покаже времето како што почнаа веќе да им паѓаат маските полека.
Кога била Македонија окупирана тој се пишал БУГАР за да биде адвокат, доаѓаат комунистите од СФРЈ зема Српска лична карта и ја спроведува Српската политика кон Македонија, кога им треба на Грците самиот се декларира како СЛОВЕН кој нема никаква врска со Македонците, па доаѓа време кога треба да се излезе на референдум и наместо јасно да стои дефинирано “Дали сте за НЕЗАВИСНА Македонија“ им се наметнува, натура, присилува поточно, граѓаните да им дадат право повторно да ја врзат Македонија со Србија каде што би можеле да си ги задржат своите позиции на Српски вазали.

Тоа ли се Македонските ДРЖАВОТВОРЦИ?

И ред други работи, па ајде покажете доблест и признајте како изградени слободоумни личности дека оние што ги застапувате овде и ревносно браните, се најбедните анационални суштества кои светов ги знае.

Имаш НУЛА кредибилитет за било кого да “сместуваш“ во некакви си трули кошеви според твоите партиски критериуми.

ne zasluzvis da te citat nekoj

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom