Колку години е СДСМ на власт? 18?

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
абре пребројте се во дпмне колку македонци има ,па после лупетај тука,на нели и бај Љубчо беше најголем македонец па излезе обратно......па црномаров ,молошов,,бонева еее ај мизерно ми е имињата да им ги пишам,,,

војводата збореше за независна македонија,ама Киро ја направи:vozbud::vozbud::vozbud:
а ви пак јадете бурек,лупчо поднел апликација за асоцијација,бранко ја доби и се така ,.......

Киро направи се’ да не добиеме држава, а народот се избори за независна Македонија.

Затоа пред да посочите со прст кон некого проверете си ги редовите, оти ете вака може непријатно да се “изненадите“.

абре пребројте се во дпмне колку македонци има ,па после лупетај тука,на нели и бај Љубчо беше најголем македонец па излезе обратно......па црномаров ,молошов,,бонева еее ај мизерно ми е имињата да им ги пишам,,,

војводата збореше за независна македонија,ама Киро ја направи:vozbud::vozbud::vozbud:
а ви пак јадете бурек,лупчо поднел апликација за асоцијација,бранко ја доби и се така ,.......

„Војводата„ збореше и за размена на територии, ама.......ЗАБОРАВЕНО.
„Војвотката„ пак не ја интересираше од Групчин понатака, не само ЗАБОРАВЕНО, туку и НАГРАДЕНО со функција.:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

Ако да ставиме се’ на кантар, кој повеќе и наштетил на Македонија, Глигоров или Георгиевски.... ?

:toe:

Може до утре да крекате “бугарофили“ мои мили.. ама првин помирисајте си ги сопствени срања.

Ако да ставиме се’ на кантар, кој повеќе и наштетил на Македонија, Глигоров или Георгиевски.... ?

:toe:

Може до утре да крекате “бугарофили“ мои мили.. ама првин помирисајте си ги сопствени срања.

Е да си жив и здрав брату. Доста со тие кантари и ваги ! ДОСТА !
ОБЕДИНУВАЊЕ ни треба како леб. Обединување по сите круцијални прашања од национален интерес. Доволно е вадење на валканиот веш, зашто сите си го имаат за машала. Барем малку да се угледавме на Словенија. И тие имаа комунисти и комуњари и самопрогласени војводи, ама баталија тоа и се свртеа кон државата и за тоа сега имаат држава за респект ! Ние потрошивме век на глупости и докажувања кој е поголем патриот, а кој поголем предавник.

ОБЕДИНУВАЊЕ ни треба како леб. Обединување по сите круцијални прашања од национален интерес. Доволно е вадење на валканиот веш, зашто сите си го имаат за машала. Барем малку да се угледавме на Словенија. И тие имаа комунисти и комуњари и самопрогласени војводи, ама баталија тоа и се свртеа кон државата и за тоа сега имаат држава за респект ! Ние потрошивме век на глупости и докажувања кој е поголем патриот, а кој поголем предавник.
kog citam vakvi postovi veruvajs eradvam na idejata za nacionalno edinstvo, no znaejki ja momentalnata situacija moram da konstantiram deka sme daleku od toa.
za da go iame toa nacionalno edinstvo treba dosta kaj nas luge najprvin da si rascistat samite so sebe, sto prakticiraat za nacionalnost.
nacionalno da se obedinuva moze samo SVESEN MAKEDONEC se ostanato e instant deklarativna zalozba.
na relativno mladata i nezavina drzava i treba malku vreme da gi producira nacionalnite bastioni koi doagjaat od pomladite generacii i koi nema da se optovareni od poblisko minato i bez politicki vodaci bez nacionalen sens.

na mladata demokratija i treba nacionalna diktatura. mesto ``brzaj brzaj prvace`` treba da se uci himnata kako prva rabota sto ja srekjava deteto na skolo, obrazovniot sistem da e bombardiran od nacionalna glorifikacija.

od koga ke producira drzavata nacionalni svesni gragjani togas neka se razvivaat i liberalni demokrati..vo sprotivno ke se cudime zosto sindromot deka na ``makedonecot najgolem neprijatel e makedonec `` uste postoi.

kog citam vakvi postovi veruvajs eradvam na idejata za nacionalno edinstvo, no znaejki ja momentalnata situacija moram da konstantiram deka sme daleku od toa.
za da go iame toa nacionalno edinstvo treba dosta kaj nas luge najprvin da si rascistat samite so sebe, sto prakticiraat za nacionalnost.
nacionalno da se obedinuva moze samo SVESEN MAKEDONEC se ostanato e instant deklarativna zalozba.
na relativno mladata i nezavina drzava i treba malku vreme da gi producira nacionalnite bastioni koi doagjaat od pomladite generacii i koi nema da se optovareni od poblisko minato i bez politicki vodaci bez nacionalen sens.

na mladata demokratija i treba nacionalna diktatura. mesto ``brzaj brzaj prvace`` treba da se uci himnata kako prva rabota sto ja srekjava deteto na skolo, obrazovniot sistem da e bombardiran od nacionalna glorifikacija.

od koga ke producira drzavata nacionalni svesni gragjani togas neka se razvivaat i liberalni demokrati..vo sprotivno ke se cudime zosto sindromot deka na ``makedonecot najgolem neprijatel e makedonec `` uste postoi.

ОК, само прво родителите и наставниците треба да ги растоварат децата од предизборниот партиски декор и накит со кој се натоварени (гумени алки, маички, пенкала, привезоци и сл.):toe:.

Во американските учебници по биологија за 5-то одделение на првата страна пишува отприлика вака:
"Бог те создал како американски граѓанин и ти си должен да и служиш на државата како таков"

Значи уште на почеток се всадува национална и религиозна свест во младите американци.
Само во Македонија е срамота да си ја величиш државата, минатото, религијата, и кога тоа се прави самите се етикетираме како закоравени националисти, фанатици, нацисти итн итн.

Но и јас имам надеж во младите генерации, во генерациите кои не ги прогонуваат сенките од Тито, Ванчо Михајлов и останатите бугарски крвници, од комунизмот во кој сите земаа пари а никој не работеше, од големата држава во која националното чувство беше заменето со лажен космополитизам кој подоцна се претвори во крвопролевање, па сето тоа денес рефлектирано во независна држава во која родените браќа се мразат меѓу себе затоа што едниот е комуњар или врховист.
Тие нови генерации ќе ја имаат само Македонија во мислата, како грутка земја на која треба да живеат и да си обезбедат убава иднина. И тие нема да кукаат по некои минати времиња и држави во кои течело мед и млеко, туку ќе се вистински Македонци.

Во американските учебници по биологија за 5-то одделение на првата страна пишува отприлика вака:
"Бог те создал како американски граѓанин и ти си должен да и служиш на државата како таков"

Значи уште на почеток се всадува национална и религиозна свест во младите американци.
Само во Македонија е срамота да си ја величиш државата, минатото, религијата, и кога тоа се прави самите се етикетираме како закоравени националисти, фанатици, нацисти итн итн.

Но и јас имам надеж во младите генерации, во генерациите кои не ги прогонуваат сенките од Тито, од комунизмот во кој сите земаа пари а никој не работеше, од големата држава во која националното чувство беше заменето со лажен космополитизам кој подоцна се претвори во крвопролевање, па сето тоа денес рефлектирано во независна држава во која родените браќа се мразат меѓу себе затоа што едниот е комуњар или врховист.
Тие нови генерации ќе ја имаат само Македонија во мислата, како грутка земја на која треба да живеат и да си обезбедат убава иднина. И тие нема да кукаат по некои минати времиња и држави во кои течело мед и млеко, туку ќе се вистински Македонци.

Ако и покрај се' ти пак си фураш по старо, не ги заборавај оние кои пак ги прогонува сенката на Ванчо Михајлов и сл.:toe:

Ако и покрај се' ти пак си фураш по старо, не ги заборавај оние кои пак ги прогонува сенката на Ванчо Михајлов и сл.:toe:

Се извинувам. И измената ја ставам во претпоследниот пост.

И ОНИЕ КОИ ГИ ПРОГОНУВА СЕНКАТА НА ВАНЧО МИХАЛЈОВ И СИТЕ ОСТАНАТИ БУГАРСКИ КРВНИЦИ !!!!

Колку години е сдс на власт?
Јас ако се прашувам - премногу.
Меѓутоа вистинското интересно прашање би било по кој пат тргнал сдс? Ако може да му се верува на мојот омилен карактер од таа страна тргнале кон принудна управа.
извор http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=15274
Колку убава поетска правда, истата судбина како на фирмите кои ги погребаа.Принудна управа додека да се врати ‘‘стечајниот управник‘‘.Во моменти на тоа исчекување на принудната управа јас ја поздравувам со пригодна музичка честитка.

Аха..и мене ми е смачено од ДВОЈНИ стандарди, зошто ЈАС да мислам на ЕДИНСТВО, кога ти го кршиш уште на сам старт.

Или кога некој ќе ги чепне комуњарските врховисти тогаш.... на ЕДИНСТВО се повикувате?

Ајде да одиме до крај, да ги исчистиме редовите и од алчни анационални комуњари и од благонадежни врховисти, па после да зборуваме за единство.
Иначе не биваат веќе методите од комунизмот на дискредитација на одредени непожелни конкуренти на режимот, и сега може да биде користена и против нив.

Се надевам благонадежна Соња си ја научи лекцијата.

Е.. сега моментот (на поштовање- ко шо би рекол Тони од Мичурин)..

Со КОИ Југословенски републики Македонија се граничи?

Дали јасно се отцртуваат контурите за чиви интереси служел Глигоров?

Нормално не би можеле да стапиме во сојуз со Хрватска и Словенија, не се граничиме со нив, туку со...:helou:

Од ова може да се заклучи дека во зависност од развојот на настаните Глигоров контроверзно се обидуваше Македонија да ја задржи во рамките со Србија.
Да бидеме на чисто, кој сакал самостојна Македонија.

Па зошто тогаш народот заслепен од комунистичкиот систем и под влијание на југоносталгичарот Киро, гласаше со големо мнозинство ЗА ?

Па зошто тогаш народот заслепен од комунистичкиот систем и под влијание на југоносталгичарот Киро, гласаше со големо мнозинство ЗА ?

Затоа што во прашањето имаше еден ден кој викаше „со можност во иднина да се приклучи кон нова конфедерација“...

realen narodot si glasase za nezavisna makedonija, fintata bese damoze posle referendum da se drzi otvorena vrata kon situacii pogore objasneti...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom