:pos2:
да затоа и млеко ни потече по улиците од убавини,затоа што не кажаа пред изборие дека ке има данок,као што ке има сега и на земјоделските производи ако не си знаел АГРОНОМЕ
па агрономе кога пишуваш напиши и дека СЕГА нафтата е 70 ден.губрето е 1500 денари семето ,препаратите и тн да не ти бороја па јас .... чисто информативно компирот е рентабилен на 11 дена ама не на тие цени на репроматеријалите ти за земјоделие на струмичанец, дане бре не сум сонувал и јас сум од тој крај само немам привилегија ко тебе да сум од градот туку живеам во село - гледам голем дел од луѓето се прерануваат имено од земјоделие - и споредуваат , разговараат - кежуваат - затоа ( тест го прашав ) па и тебе ? дали знаете ама ошигледно е дека ова е подруга скала мерено ( онаа опозицииската )
па не си доволно запознаен -
2003 / бостан - 0,35 - 0,75 - оние кои беа блиски на властта - ( имаше град - го отепа родот ) зедоа по 3 - 4 денари - оние обични смртници - зедоа ( читак погоре )
2004 / компирот - 3 - 7 денари - годинава - 9 - 10 кога беше хиперактивен
литар млеко - 25 + 3 денари сунвенција
...
до утре ке ти пишувам !
позЗ
да затоа и млеко ни потече по улиците од убавини,затоа што не кажаа пред изборие дека ке има данок,као што ке има сега и на земјоделските производи ако не си знаел АГРОНОМЕ