Колку години е СДСМ на власт? 18?

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2:
не бре не сум сонувал и јас сум од тој крај само немам привилегија ко тебе да сум од градот туку живеам во село - гледам голем дел од луѓето се прерануваат имено од земјоделие - и споредуваат , разговараат - кежуваат - затоа ( тест го прашав ) па и тебе ? дали знаете ама ошигледно е дека ова е подруга скала мерено ( онаа опозицииската )

па не си доволно запознаен -

2003 / бостан - 0,35 - 0,75 - оние кои беа блиски на властта - ( имаше град - го отепа родот ) зедоа по 3 - 4 денари - оние обични смртници - зедоа ( читак погоре )
2004 / компирот - 3 - 7 денари - годинава - 9 - 10 кога беше хиперактивен
литар млеко - 25 + 3 денари сунвенција

...
до утре ке ти пишувам !

позЗ
па агрономе кога пишуваш напиши и дека СЕГА нафтата е 70 ден.губрето е 1500 денари семето ,препаратите и тн да не ти бороја па јас .... чисто информативно компирот е рентабилен на 11 дена ама не на тие цени на репроматеријалите ти за земјоделие на струмичанец, да
да затоа и млеко ни потече по улиците од убавини,затоа што не кажаа пред изборие дека ке има данок,као што ке има сега и на земјоделските производи ако не си знаел АГРОНОМЕ

:pos2:
па агрономе кога пишуваш напиши и дека СЕГА нафтата е 70 ден.губрето е 1500 денари семето ,препаратите и тн да не ти бороја па јас .... чисто информативно компирот е рентабилен на 11 дена ама не на тие цени на репроматеријалите ти за земјоделие на струмичанец, да
да затоа и млеко ни потече по улиците од убавини,затоа што не кажаа пред изборие дека ке има данок,као што ке има сега и на земјоделските производи ако не си знаел АГРОНОМЕ

незнам дали твојата ароганција или глупост ти го дозволија "ова" ?

нафтата - сватска криза - данокот на репроматеријали - од 18 ( благодарение на стефЧЕ и компанијата ) сега е 5 %

инаку за тебе господин -

позЗ

незнам дали твојата ароганција или глупост ти го дозволија "ова" ?

нафтата - сватска криза - данокот на репроматеријали - од 18 ( благодарение на стефЧЕ и компанијата ) сега е 5 %

инаку за тебе господин -

позЗ
а што се агрономите=клошари???? математика соне математика која како господин треба да ја знаеш,,,,, ако компирот го продаваш по 10 денари и притоа имаш трошок 10 денари ,без работна сила тоа нашиве не го калкулираат е тоагаш е КАТАСТРОФА ГЛУП ГОСПОДИНЕ

а што се агрономите=клошари???? математика соне математика која како господин треба да ја знаеш,,,,, ако компирот го продаваш по 10 денари и притоа имаш трошок 10 денари ,без работна сила тоа нашиве не го калкулираат е тоагаш е КАТАСТРОФА ГЛУП ГОСПОДИНЕ

па појди помогни им ! ако ти е толку жал - туку да ќе заборавев - б.Ц и дружината кажаа на земјоделецот му е доста "ова" па ај да се обидеме да го дотолчеме !

благодарам на епитетот - пак ти велам вака те научија во 3-та во каубојското !?

позЗ

па појди помогни им ! ако ти е толку жал - туку да ќе заборавев - б.Ц и дружината кажаа на земјоделецот му е доста "ова" па ај да се обидеме да го дотолчеме !

благодарам на епитетот - пак ти велам вака те научија во 3-та во каубојското !?

позЗ
ШТО во прогресивните науки не ве учеа математика...
дека трошокот се вметнува во цената на производот
од каубојско ми е само капата за карневалот:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Не треба никој да се лути што СДС се на власт.
Народот сам треба да согледа, што е добро а што не.
Ако некој е подобар или поуспешен од тебе не го клевети, едноставно победи го и уништи го.

Нема што да се лутите на СДС, ако некој е повешт во таа професија нека ги елиминира.

Комунистите секогаш бараат други да ги чистат гомната кои они ги изасраа. Па уште се толку упорни во барањето и нестрпливи, као некој друг да ги искења тие гомненци, а не они...примери безброј.

:tapp::tapp::tapp: е најди ми документ од 1941 до 1945 што не е напишан на бугарски . патака им пишува сега на сите што имааат бугарски пасоши ,само што сега тоа е доброволно напишано и потпишано ,во мирнодобско време ...
Vaka,sto se odnesuva do studiranjeto na sofiskiot univerzitet .Vo Makedonija nemalo univerzitet,a sofiskiot bil najblisku i zatoa srednoskolci,koi bile voedno i napredna mladina pred i 1941 god.studirale najmnogu tamu ili vo Belgrad.A kako ke bidat pisuvani dokumentite koga sme bile pod bgarska okupacija?Ima slucai koga napredni mladinci ,a potoa i narodni heroi se zapisuvale samo na sofiskiot univerzitet samo kako alibi,a nikogas i ne stapnale tamu.Otisle vo ilegala da go spremaat Makedonskiot narod na vostanie i zaginale vo neposredna borba so bugarskiot okupator.

Vaka,sto se odnesuva do studiranjeto na sofiskiot univerzitet .Vo Makedonija nemalo univerzitet,a sofiskiot bil najblisku i zatoa srednoskolci,koi bile voedno i napredna mladina pred i 1941 god.studirale najmnogu tamu ili vo Belgrad.A kako ke bidat pisuvani dokumentite koga sme bile pod bgarska okupacija?Ima slucai koga napredni mladinci ,a potoa i narodni heroi se zapisuvale samo na sofiskiot univerzitet samo kako alibi,a nikogas i ne stapnale tamu.Otisle vo ilegala da go spremaat Makedonskiot narod na vostanie i zaginale vo neposredna borba so bugarskiot okupator.

Mozebi imash informacija kade studiral i zavrshil Kiro Gligorov a kade studirala i zavrshila Nada Misheva Gligorova I KOJ GI STIPENDIRAL.

Mozebi imash informacija kade studiral i zavrshil Kiro Gligorov a kade studirala i zavrshila Nada Misheva Gligorova I KOJ GI STIPENDIRAL.
Kiro Gligorov zavrsil Praven fakultet vo Belgrad,a se stipendiral sam,a posle studiranjeto ostanal da raboti vo Belgrad,a vo Makedonija doagal da gi podgotvuva naprednite mladinci za vostanie,a najnapred organiziral politicki grupi koi se sostoele od rabotnicka klasa i napredni studenti.Vakvi grupi imalo poveke vo Stip.A za Nada Gligorova znam deka zavrsila Medicina i taa vo Belgrad.

Kiro Gligorov zavrsil Praven fakultet vo Belgrad,a se stipendiral sam,a posle studiranjeto ostanal da raboti vo Belgrad,a vo Makedonija doagal da gi podgotvuva naprednite mladinci za vostanie,a najnapred organiziral politicki grupi koi se sostoele od rabotnicka klasa i napredni studenti.Vakvi grupi imalo poveke vo Stip.A za Nada Gligorova znam deka zavrsila Medicina i taa vo Belgrad.

A dali znaesh shto e prichinata za Nada MISHEVA Gligorova da go odbere Belgrad za studii,a shto e prichinata za Kiro Gligorov.

Кој се сеќава како гласеше РЕФЕРЕНДУМСКОТО прашање во 1991 во Македонија при распадот на Југославија?

Дали сте за самостојна Република Македонија, со право на присоединување во заедница со другите републики од југославија?

Дали сте за самостојна Република Македонија, со право на присоединување во заедница со другите републики од југославија?

Е.. сега моментот (на поштовање- ко шо би рекол Тони од Мичурин)..

Со КОИ Југословенски републики Македонија се граничи?

Дали јасно се отцртуваат контурите за чиви интереси служел Глигоров?

Нормално не би можеле да стапиме во сојуз со Хрватска и Словенија, не се граничиме со нив, туку со...:helou:

Од ова може да се заклучи дека во зависност од развојот на настаните Глигоров контроверзно се обидуваше Македонија да ја задржи во рамките со Србија.
Да бидеме на чисто, кој сакал самостојна Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom