Црвенковски и Груевски во војна

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Taa ne samo sto ne pisuva vo korist na Pretsedatelot,do krajni granici go ocrnuva i vasiot lider Gruevski.dokolku ne i uspee da ostvari licni celi taa znae da napaga.Toa ne i uspea kaj Pretsedatelot,A sega sakajki da go smesti sinot vo nekoe Ministerstvo,a ne uspevajki vo toa,go napaga i Premierot.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Mirka Velinova odamna ne ja esapi za ozbilen novinar,pa ni Fokus veke ne e najcitan nedelnik.Vojna pomegu G-ginot Premier i G-dinot Pretsedatel ke ima.Kakov ke bide ishodot?Ke doznaeme naskoro,no Nikoj ne treba da se raduva predvreme.
Која војна бе Соња?
Не приметуваш дека не работат како последни будали?
Случајно ли беше Заев во притвор, а Бранко од „државнички“ интереси го аболираше?
Како претходно стана Бранко претседател?
Договор!!!
Ова е само мачкање очи и материјал за мастурбација по партиите на главните играчи.
Епа...мастурбирајте...ако незнаете да согледате реално.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Taa ne samo sto ne pisuva vo korist na Pretsedatelot,do krajni granici go ocrnuva i vasiot lider Gruevski.dokolku ne i uspee da ostvari licni celi taa znae da napaga.Toa ne i uspea kaj Pretsedatelot,A sega sakajki da go smesti sinot vo nekoe Ministerstvo,a ne uspevajki vo toa,go napaga i Premierot.
Бараме независно новинарство па тогаш нека пишува жената да не ја замараме ако не чини има суд за тоа.

па нека го црни и премиерот и претседателот а на избори кој ке биде поцрн ќе каже народот

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Чудно...но вистинито.

На пример Мирка вели дека целта на Претседателот Црвенковски била, Македонија да добие лоши оценки за своите државни
перформанси, се додека неговата партија не дојде на власт
.

Но Мирка, како по обичај во сите нејзини нарачани текстови, пропуштила да каже дека Македонија веќе три години добива
лоши оценки за државните перформанси.

И тоа не по заслуга на Црвенковски, туку по дирекна заслуга на популизмот на Груевски и неговата жед за што поголем рејтинг.
Дали непризнавањето на институцијата Претседател на државата Мирке, оди во прилог на државните перформанси ?

Или можеби Мирка мислела на државната адмиснистрација, која се повеќе ми наликува на пренадуен балон, кој во секое време може да експлодира.

Понатаму Мирка вели:
- Да ги заштити сопствените инсталации во системот и институциите како единствена можност да остварува моќ.
Каква заштита побогу. Кои ингеренции ги има Претседателот на државата за да заштити нешто, освен за предлагање чат-пат по некој судија и именување два-троица амбасадори.
Па ова власт направи толку многу инсталации во системот, што може вода да и носат сите претходни.

- Да го потсети странскиот фактор дека тој сè уште се важи, односно ги држи сите лостови на власт.
Странскиот фактор веднаш прочита кој колку важии вреди.
Доказ за тоа се и "многубројните" посети што ги имаше нашиот Премиер со европските лидери во државава во изминатите три години.
А богами и "многубројните" покани што ги доби за посета на европските метрополи.
----------------------------------------------------------------------------

1. Пред самитот на НАТО во Букурешт јасно беше кажано од сите членки па дури и од Хел ас дека Македонија ги исполнила сите критериуми за да биде членка и дека само спорот со името е единствена пречка.Така да мислењето дека три години добиваме лоши оценки за перформансите не држи вода.(барем така официјално од надвор не опсервираат).

2. Од парламентарна демократија се претворивме во мутиран полу- прецедателски систем само за да се задоволат апетитите за власт на дотичниот.Онаму каде требаше да покаже најголем интерес (во надворешна политика) него нигде го нема па дури и си дозволи да изјави дека македонското прашање било затворено.Меѓутоа за домашни локал византиски сплеткарења мора да му се одаде признание.На прашањето кои ингеренции ги има прецедателот одговорот треба да го бараме во моментот кога тој се реши од ингеренции на премиер да се префрли на ингеренции на прецедател.

3. Ако странскиот фактор треба да ни биде критериум за тоа кој колку ни вреди дома тогаш што ќе ни е независна и суверена држава и демократски избори.
И тоа кој до каде се прошетал мене ништо не ми значи, ако го земам во предвид крајниот резултатот.Ако ми издвоиш некоја значајна за Македонија посета, може ќе се премислам.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
1. Пред самитот на НАТО во Букурешт јасно беше кажано од сите членки па дури и од Хел ас дека Македонија ги исполнила сите критериуми за да биде членка и дека само спорот со името е единствена пречка.Така да мислењето дека три години добиваме лоши оценки за перформансите не држи вода.(барем така официјално од надвор не опсервираат).

2. Од парламентарна демократија се претворивме во мутиран полу- прецедателски систем само за да се задоволат апетитите за власт на дотичниот.Онаму каде требаше да покаже најголем интерес (во надворешна политика) него нигде го нема па дури и си дозволи да изјави дека македонското прашање било затворено.Меѓутоа за домашни локал византиски сплеткарења мора да му се одаде признание.На прашањето кои ингеренции ги има прецедателот одговорот треба да го бараме во моментот кога тој се реши од ингеренции на премиер да се префрли на ингеренции на прецедател.

3. Ако странскиот фактор треба да ни биде критериум за тоа кој колку ни вреди дома тогаш што ќе ни е независна и суверена држава и демократски избори.
И тоа кој до каде се прошетал мене ништо не ми значи, ако го земам во предвид крајниот резултатот.Ако ми издвоиш некоја значајна за Македонија посета, може ќе се премислам.
1. Прав си.
И Бранко го кажа истото.
И он е прав, ама не ти се дава да кажеш.:wink:
Но за воња на вистината на Лазе му останаа некои 10% од реформите во армијата да дозаврши, а другите 90% веќе беа завршени.
Инаку јас зборував за реформите во контекст на државните перформанси кои ги спомнала Мирка.
Се или стои или во место, или оди удолу.

2. Нема благе везе.
Ингеренциите на Претседателот на државата се точно определени и одредени со уставот, така да можноста за некаква манипулација со нив е сосема минимална.
Друго е проблемот.
Проблемот е во тоа што Николче наш не поштује никаква друга власт освен неговата, и си замислува дека е алфа и омега на политиката во Македонија.

3. Епа како тоа странскиот фактор е критериум кога ќе каже дека успешно сме ги завршиле реформите за во НАТО, а не е критериум кога на Никола му откажува состаноци и не го дрибла два посто.
Нема како ни одговара во ситуација.
Или е критериум, или не е.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Црвенковски и Груевски во војна?
...претстава во куклен театар за деца:toe:........ и останата малолетна публика.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
1. Прав си.
И Бранко го кажа истото.
И он е прав, ама не ти се дава да кажеш.:wink:
Но за воња на вистината на Лазе му останаа некои 10% од реформите во армијата да дозаврши, а другите 90% веќе беа завршени.
Инаку јас зборував за реформите во контекст на државните перформанси кои ги спомнала Мирка.
Се или стои или во место, или оди удолу.

2. Нема благе везе.
Ингеренциите на Претседателот на државата се точно определени и одредени со уставот, така да можноста за некаква манипулација со нив е сосема минимална.
Друго е проблемот.
Проблемот е во тоа што Николче наш не поштује никаква друга власт освен неговата, и си замислува дека е алфа и омега на политиката во Македонија.

3. Епа како тоа странскиот фактор е критериум кога ќе каже дека успешно сме ги завршиле реформите за во НАТО, а не е критериум кога на Никола му откажува состаноци и не го дрибла два посто.
Нема како ни одговара во ситуација.
Или е критериум, или не е.

1. Навистина не ми се дава да кажам.

2. Дека ингеренциите на прецедателот даваат можност за манипулација доказ се последните настани (аболиции,блокада на закони со непотпишување,...) а замислата за алфа и омега не ќе да е еднострана.Кој ќе преживее ќе има што да раскажува.

3. Јас правам дистинкција од критериум за влез во меѓународна организација и критериум за симпатичност помеѓу гувернер колонизатор и локален домородец.
За некоја значајна посета на Б.Ц. не се сети?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Бране пак шмркнал црта одвише, а?:nesum:

Ах, тој кокаин. Прави да се силиш без покритие.

Иначе, ко шо тргнало, ќе одмерува он сили...на избори за претседател на куќен совет кај него у зграда. Али, и таму ќе изгуби :(

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Во време кога треба консолидација, овие си играат „камај“...трагикомедии...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
da mi go brichat idvajcata
Абе, све е тоа ок.
Али пошо они се со моќ, ти им го бричиш.
И си играат курташак со тебе.

(ова тебе и ти се однесува на целиот народ кој трпи и голта)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Се согласувам со Струмикс околу тоа дека прават гомнарии политичарите и го влечат за нос народот.Сепак кога се работи околу Бранко и Грујо , работите се малку поинакви.Ако се сеќавате на Јордан Мијалков и сообраќајката во која загина тогаш, во кои околности , може ке ви биде појасно.Војна има и тек ке има .

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Која војна бе Соња?
Не приметуваш дека не работат како последни будали?
Случајно ли беше Заев во притвор, а Бранко од „државнички“ интереси го аболираше?
Како претходно стана Бранко претседател?
Договор!!!
Ова е само мачкање очи и материјал за мастурбација по партиите на главните играчи.
Епа...мастурбирајте...ако незнаете да согледате реално.
Е,ама кој да им докаже дека со 51% излезност овозможена од ДПМНЕ на предходните председателски Бранко стана председател,некои тоа не го разбираат или имаат наредба од штабовите да не го разберат.

Се согласувам со Струмикс околу тоа дека прават гомнарии политичарите и го влечат за нос народот.Сепак кога се работи околу Бранко и Грујо , работите се малку поинакви.Ако се сеќавате на Јордан Мијалков и сообраќајката во која загина тогаш, во кои околности , може ке ви биде појасно.Војна има и тек ке има .
Мијалков загина во сообраќајка бе,инаку што бараше неофицијално во Србија,по инструкции од “штабот“ или на “швалерај“?:smir:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Црвенковски:
“Ако имате намера да ме уплашите, ако имате намера со ваков притисок да ме замолчите се обраќате на погрешна адреса. Баталете ја таа работа, не губете време, не трошете пари и енергија залудно. Оваа политика која ја спроведувам е политика во која верувам и од која јас нема да отстапам“.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
- Сакате војна?

--Сакаме.

- Од кого?

-- Од Бранко...

Смешно ми е. Грујо не чинел, диктатор бил. Бранко не чинел, наркоман бил. Грујо за 2-3 години лоши извештаи добивал, уназадил држава. Бранко ќе се борел за претседател на куќен совет. Овој бил популиста, оној бил фраер, и така натаму..

Ај сега еден предизвик од Долфин... Следниот некој кој што ќе реплицира на оваа тема, да биде човек кој што смета дека нешто САМИОТ направил вредно за Македонија.

Иначе ако настапуваме навивачки, многу пополезно и поприродно е да идеме на форумот фудбал.. Милан, Интер, Јувентус, Барцелона, Реал, Англиските тимови... Ај престанете да си вадите очи водени од омразата кон Бранко или кон Грујо, или кон Заев, Емилијан, Шема, Ставревски, Протуѓер или Ѓорчев.

Вашите идоли треба да ги барате во други сфери од животот. Верувајте ми.

Kajgana Shop

На врв Bottom