Next Time

• Креатор на темата Креатор на темата M@We4kA
  • Време на започнување Време на започнување
Види во Македонија е развиен фолкот како правец на музика,Турбо-фолк сега поново излегува во стил што го пеет нашиве Фолкери.Ама гледај што е проблемот,1 песна не знаат од нашиве што пеат турбо фолк,а од Сека-аспирина масипирин во сон ја знаат.Не цениме што е наше брат,македонската музика мислам.:salut:
Многу добро сфаќам шо мислиш... ама ваљда не цениме наше, пошо веќе кај нас нема ништо што вреди...
Зашто да изигравам патриот и да ценам ѓубре, кога можам да слушам нешто што навистина вреди

Многу добро сфаќам шо мислиш... ама ваљда не цениме наше, пошо веќе кај нас нема ништо што вреди...
Зашто да изигравам патриот и да ценам ѓубре, кога можам да слушам нешто што навистина вреди

А бе има и кај нас квалитетни изведувачи...само ретко да се исфорсираат.Еве Александар на ОТ направи лом,направи своја публика,а на фестивали праќал песни и никаде не го примале.Едноставно човекот не можел да се исфорсира од некој што се наметнале пред него и не дозволуваат да просперира понатака.

А бе има и кај нас квалитетни изведувачи...само ретко да се исфорсираат.Еве Александар на ОТ направи лом,направи своја публика,а на фестивали праќал песни и никаде не го примале.Едноставно човекот не можел да се исфорсира од некој што се наметнале пред него и не дозволуваат да просперира понатака.
Which bring us to the fact...Се што е на сцена е фејкерско... А она што вреди е угнетувано...па ете колку вредат нт и врчак и остали

епа тоа е... кај нас сцената е подруго сфатена, и затоа форсираат овакви дебили како Некст Тајм, место млади луѓе како еве овој на триумф што е...
не треба да чекаме некој друг да го издигне па македонциве да го доградуваат, не бива така...

Хмм, а не е ни некое чудо ако овој позади овој Next Time Fan се крие некој од близнаците.

и мене лично ми се свиѓаат. не дека ги слушам, ама неможе да останеме за век и веков со владо јаневски и трајче манев. затоа, не ми сметаат. и поддржувам нови лица, само, со усул до негде.
кај новиве што искачаат барам шарм и харизма, не лепота. тоа го немаа оној влатко лозановски(мислам беше), дејана којаидае, па и од постариве марјан стојановски. едноставно немаат таква ѕвезда...
едит
Ахахахахахаха вака од кога се немам смеено... Влатко ја нема звездата, а пак НТ имаат цело соѕвездие...И ако ти е доста од Владо(со незнам кој памет го кажуваш тоа) и Трајче(на кој му иам слушнато само една песна, така да нз ни зашто го спомна), тогаш незнам шо музика слушаш ти...
Зашто да поддржуваш нешто лигаво, никакво, без вкус и сл...???
Како што кажав во еден мој пост...Зашто да слушам мак.ѓубре кога можам да се занимавам со друга многу попаметна музика... Не е се во патриотизмот... Има нешто и во вкусот...

Slicno kako i drugite zvezdicki na nasata malecka i bedna estrada ke izgasnat preku nok kako i sto nastanale...Za godina-dve nema ni da znaeme koi bile...Za toa vreme ostajte gi deckite neka popolnat zolt pecat i neka pobrkaat zenski:)

A neveruvam deka taka ce bide so ovie kako sto se trgnati ce opstanat dolgo.a i ne se voopsto losi deckite imat dobri pesni ce bide nesto od niv

Како и да е, Стефан одлично ја пее песнава...

Како и да е, Стефан одлично ја пее песнава...
Значи неможам... Кој сакаш викни го, секој човек што пее на грло ќе испее опера... Пеење на грло може секој... Нека го извади овој глас со дишење преку дијафрагма... Ако сакаш дојди до кај мене до дома, да видиш дека истава оваа песна испеана на грло можам да ја испеам поубаво и од оригиналот...
Пробај и дома сама да пееш нешто, при што ќе ги напнеш жилите на вратот, да видиш колку прекрасно ќе звучи...
А и како и да е, секој човек има песна која прекрасно ја пее... Зашто ли баш таа песна ја одбрал... Можеби затоа што е единствена која може да се испее цела со грчење на грло...
После оваа песна највеќе што може да испее е само уште една, и толку... Затоа што при пеење на грло гласот се губи после 2-3 песна, а при пеење на дијафрагма се истрпуваат и до 2-3 концерти...

Се согласувам со буквално се што пиша Gladius на темава, не треба да слушаме ѓубре само за да бидеме патриоти и да кажеме дека ете слушаме мак. музика. Како и да е, НТ се премноооогу далеку од рокери и не може да се декларираат како такви. Тоа дека Стефан пее на грло не знам, не се разбирам многу, ама верувам дека Gladius знае што збори.

ми се допагаат песните и добри се за разлика од некои други

првоо:емитација,значи можеме ли да напрајме нешо а да не бид е емитацијаа овој црниот го копира СЛЕШ овој другиот БОН ЏОВИ.
второ:типците не ги бива за слава глупи се сеа ке земат пари и после јке се испокараат
не е тоа тоа :toe:

Значи неможам... Кој сакаш викни го, секој човек што пее на грло ќе испее опера... Пеење на грло може секој... Нека го извади овој глас со дишење преку дијафрагма... Ако сакаш дојди до кај мене до дома, да видиш дека истава оваа песна испеана на грло можам да ја испеам поубаво и од оригиналот...
Пробај и дома сама да пееш нешто, при што ќе ги напнеш жилите на вратот, да видиш колку прекрасно ќе звучи...
А и како и да е, секој човек има песна која прекрасно ја пее... Зашто ли баш таа песна ја одбрал... Можеби затоа што е единствена која може да се испее цела со грчење на грло...
После оваа песна највеќе што може да испее е само уште една, и толку... Затоа што при пеење на грло гласот се губи после 2-3 песна, а при пеење на дијафрагма се истрпуваат и до 2-3 концерти...

Ej a od kade si tolku siguren deka Stef4e pee na grlo, da ne go gledas odvnatre? Oni se fenomenalni, i ke uspeat vo toa sto go rabotat!!!

A neveruvam deka taka ce bide so ovie kako sto se trgnati ce opstanat dolgo.a i ne se voopsto losi deckite imat dobri pesni ce bide nesto od niv

Pa ima nekoi sto ne razbiraat, deka deckive se ssuper i deka ke opstanat!!!

Хмм, а не е ни некое чудо ако овој позади овој Next Time Fan се крие некој од близнаците.
Da, da sigurno deckive od Next Time ke se zamaraat so forumi, namesto da si ja gledaat svojata rabota......hehehehehe smesna rabota:pos2::pos2::tapp:

епа тоа е... кај нас сцената е подруго сфатена, и затоа форсираат овакви дебили како Некст Тајм, место млади луѓе како еве овој на триумф што е...
не треба да чекаме некој друг да го издигне па македонциве да го доградуваат, не бива така...

Za debili ne se Next Time, a Alexandar dzabe se reklamira koga nema da uspee, od O.T vredea samo Danijel i Nina drugite bea propalioci!!! Definitivno

Ахахахахахаха вака од кога се немам смеено... Влатко ја нема звездата, а пак НТ имаат цело соѕвездие...И ако ти е доста од Владо(со незнам кој памет го кажуваш тоа) и Трајче(на кој му иам слушнато само една песна, така да нз ни зашто го спомна), тогаш незнам шо музика слушаш ти...
Зашто да поддржуваш нешто лигаво, никакво, без вкус и сл...???
Како што кажав во еден мој пост...Зашто да слушам мак.ѓубре кога можам да се занимавам со друга многу попаметна музика... Не е се во патриотизмот... Има нешто и во вкусот...
ти го продолжив животот... мило ми е.
кај реков дека ми е доста од владо? btw, неможеш да укапираш ти зашто ги спомнав. едноставно, неможеш, по постот се познава.
вкусот е релативна работа. што за тебе е лигаво може за мене да е топ и обратно, затоа прекини да се резилиш. никој не те тера да слушаш мак музика. нели, се е до вкусот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom