Next Time

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
ај да напишам збор-два за некст тајм.
шо мислам јас за нив, ги немам гледано и слушнато во живо па затоа не можам да судам за нив со сигурност.
меѓутоа, со оглед на тоа што песните им ги прави џеј џеј:pos2:, а во исто време се прокламираат за поп-рок артисти, сфаќам дека нема за ништо да ги биде. плус, кога прашав една мене блиска особа, која е блиска со нивна блиска особа, како тоа преку ноќ станаа ѕвезди, одговорот беше - па и мајка ми да даваше пари и јас ќе станев ѕвезда! ако тоа е вистина, а со оглед на блискоста, не верувам дека не е-тоа е уште една причина зошто да не ги сакам некст тајм. смачено ми е од богати родители и разгалени дечиња....ни треба квалитет, не сме веќе овци кои може секој да ги лаже.
трето-гледам многу се прават споредби, дали биле или не биле копија на џови итн. за изгледот очигледно дека се, ама мене не ми е битен изгледот. за тоа како звучат во живо кажав дека неможам да судам додека не слушнам. но, по стилот на музика кој го тераат дефинитвно наликуваат на некои албуми од бон џови, каде има помека музика...секако кај нив е додадена и магијата од џеј џеј оу џи :pos2: па сето тоа звучи како големо срање...на кое што како што кажавте се палат само мали пубертетлиијки.
според мене тоа се доволно причини да не ги сакам момциве. можеби ќе ја слушам нивната музика повремено, намерно или ненамерно, но нема шанси да им купувам албумите и даунлоадирам сите песни, како што правам со Тоше, Бон Џови, У2 и слични...:helou:

Z

ZeroStyle

Гостин
Значи темата треба да се преименува во: Катче на обожаватели на Next Time :pos:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
И да ги банираат сите мрчачи како мене. :))))

Озбилно дечкиве ми беа за никаде на прв поглед, сеа си траам и чекам што ќе излезе. Можеби нешто интересно? :)

Туку, којзнае, можеби ќе напраат нешо. Ама со Џеј Џеј оу џи, ќе стасаат како Влатко Илиевски т.е. тезгари. :)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Дечкиве ги имам слушнато неколку пати и шо знам...океј се...ај ке видиме како ке напредуваат:smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Респект! :smir:

Ако не ви се свиѓаат не ја посетувајте темава... Има илјадници други теми на нив обрнете внимание.
Е за инат сега ќе пишувам.

Добро, уште не научивте.... форум за дискусии, римембр?
Ставам 100 евра на фактот дека Copy Paste бендов ќе се појават на Евровизија, ќе се прошетаат, ќе се вратат откако таму ќе настапат под ФИРОМ и потоа од Охрид Фест и Скопје Фест нема понатаму да мрднат, па полека полека ќе ги снема.
Сега првиот по мене ќе пише: Па барем до Евровизија ќе стигнат и тоа не е малку.
А вториот по мене: Не е важно да се победи, важно е да се учествува.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212

Ставам 100 евра на фактот дека Copy Paste бендов ќе се појават на Евровизија, ќе се прошетаат, ќе се вратат откако таму ќе настапат под ФИРОМ и потоа од Охрид Фест и Скопје Фест нема понатаму да мрднат, па полека полека ќе ги снема.
Сега првиот по мене ќе пише: Па барем до Евровизија ќе стигнат и тоа не е малк.
Да да. до Евровизија ќе стигнат и тоа не е малку.

Да си го кажам моето мислење.
Било кој да соработува со Јованов и оној дебил "менаџер" Кристијан го мрзам.
Во интервју за А1 Екскузив:)vozbud::vozbud::vozbud:) пазете му изјава:
Абе знаеш ние сами си пишуваме песни, али во моментов, во ова жешко лето...чувствуваме недостик од инспирација па се решивме Јован да ни напише песна. Али во иднина како ке ни доаѓа инспирација, сами ке пишуваме. :tapp:
И од тука се убацува Кристијан:
Кој ја одбра девојката во спотот ?
-Јас секако дека ке ја одберам(и дебилско кезење :nesvest:)

А на крај краева, важно е да се учествува па што. :vozbud:

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
добри се дечките баш денеска го гледав спотот oд една нивна песна мислам се викаше ,Не верувам во тебе, така нешо беше добри беа позз

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

Сега првиот по мене ќе пише: Па барем до Евровизија ќе стигнат и тоа не е малку.
Еве третиот по тебе ќе се сложи и става уште една стотка дека ќе појдат на Евровизија.Прво треба Ламбе да појде, па макар и уште петпати по ред учествувал на нашиот Евросонг, па потоа Некст Тајм.За името хм...па што името важно биле на Евровизија и се сликале со некој попознат пејач кој учествува таа година.И ќе ги има во Ексклузив:vozbud:

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8

:pos2::pos2::pos2::pos2: И да пишуваш пошо мене искрено темава нема да ми е интресесна ако не пишуваш(најсериозно)
Немој да ме сватиш погресно, си направивме убави-инат дикусиички:vozbud:
А за ,,Евровизија" па нели демократи сме, може секој да се проба?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Абе ајде не е интересно више овде,има двојник на Бритни сеа:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
2 јули 2008
Мислења
109
Поени од реакции
1
super se iako mislam deka ke pocne da gi tepa nekoj film za brzo vreme:vozbud:

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Срцки се... ги обожаваааам!:vozbud:

Едниот е Бон Џови, а другиот Слеш...

фшт-фшт! ајт... :tapp:

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
за свиЊска пи*ка не ги бива...е ич значи нејќам тоа...кај се даб'л копи, и не праат музика од душа него за слава и говна...само уште да напраат спот као едниов го дува ветер пред соборна и :helou:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Нависитна не разбирам, сите кажувате дека се лоши а се наполнија многу страни:)
Си ги слуша некој по дома изгледа и си певуцка пред огледало.:)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Шо ве глеам чудни. Зашо бе да не се наполнат 23 страници?
Па треба народ да тепа време и да лади к*р.
А ваљда нема да ладам к*р на тема за Obituary.
Додека на вакви фрцнати шаренки пиченца...мх, прсти да излижеш.
Тренирање мозочни клетки.

Јован Јованов им пишуе песни?

:pos2:

А они викате се демек бенд?
Демек праеле некогаш НИВНА МУЗИКА?
Па тогаш за шо к*р (се извинувам, ветувам последен пат ми е) им е Јофче?
И така, имале бенд. Праеле музика, маме ебавале.:pos2:

Види (вупи мупи мауечко големо), многу луѓе знаат да пеат.
Факт.
Ај тогаш да видиме шо е разликата меѓу луѓето кои, општо кажано, си имаат фино можда 2-3 степена надпросечно развиени гласни жици и луѓето кои всушност, можат да се наречат музичари?
Да, признавам трудот.
Но при труд, се мисли на свој личен труд, вложување и напор, нe се мисли на дејдриминг за тоа колку ултракул ќе блескаат накитени со гитари и bad-ass latest rock fashion ланченца кога еден ден ќе излезат на MTV.
А боже мој, чим Јофче ти мати продукции...и да е грајндкор, ќе успее да ти ја прешминка у меќич шема.
Гореспоменатата разлика е што во музичари се вбројуваат луѓето кои имаат право нешто да наречат свое музичко дело, и храбро да застанат зад него. Тоа е, нивно си е, кој ќе плука кој ќе фали, нив талентот толку им сече, и еве, решиле да го изнесат надвор на дождот плунка од гнасни џаболебарски муцки.
Од друга страна, ова...да не се лажеме, слава+скопска крем-рок шема според влаткомораловски стил односно јавање на поп рок брановите кои се тренди пролет/лето/есен 2008+бонус пиче, звучи екстра за умови кои се одгледани со соништа свртени кон комерцијален успех.
Нек гнијат творовите у гаражи, нели.
И не е тоа така лошо, јебешга, можда и ќе речев само 'кул' на темава во случај срцкиве да знаеја и да се трудеа да создадат своја музика.
Тоа е секогаш за поздрав, колку и да е промашена темата.

Kajgana Shop

На врв Bottom