Збогум НАТО, збогум ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Моќта на Грција е реална.

Моќта на Грција е имагинарна. Како и секој друг вампир, Грција има толку сила колку што некој се плаши од неа.

Македонецот ќе може да биде држан во покорност толку, колку што ќе биде успешна психолошката воена операција - пропагандата за наводната сила на вампирот.

concrete: раскашавена маса - мислам дека, според просекот на дискусиите, имаш право - но сепак, сеуште може нешто да биде.

Не ме чуди што читам ваков пост од тебе ... исто како да го глеам Грујо кога го прашуваат за конкретни прашања а тој умешно бега од темата. Или кога се работи за аргументирана дискусија ДПМНЕ бега како по дифолт или пак антените не ви досигаат до таму :uvo:

Мајмуне, сдс го измисли тоа дека некои прашања не заслужват одговор :uvo:

Темата е името? Грција можеше да прифати какво и да е име, но не - сакаше по нејзино.
Значи, се одолговлекува, за да преговара со нас. А ние, ако само им одиме по меракот, не преговараме, туку само ги следиме.
Е па ако тие сакаат да се реши целосно проблемот, ќе мора да ја признаат Македонската нација, јазикот, писмото, културата, историјата и Република Македонија како таква.
Самите си бараа екстра преговори. Да не сакаа толку да си тераат по свое, ние ќе бевме Република Македонија (Скопје) - последниот предлог на Нимиц, кој тие го одбија, иако не смееја според договорите и ќе бевме во НАТО.
Е тоа е моќта на Грција - прават како сакаат, кршат договори што ги потпишуваат и никој ништо не им може. Ставаат вето, го попречуваат НАТО во развојот и пак никој ништо не им може.
Моќта на Грција е реална.
Но, Македонската нација е исто така реална. И не може никој да ја негира, освен самата таа. Тоа им е и целта.
Но ако ние сме Македонци, секогаш и секаде, никако нема да можат да ја избришат, освен со војна (па дури ни така). А уште една војна апсолутно не му е од интерес никому.
Па, ако нема војна, што сте се уплашиле? А ако има војна, ќе изгинете како Македонци (ако се држите како Македонци). Па тогаш, што сте се уплашиле?
А ако ви е страв од тоа да ве тапшаат по глава, што барате во државава? Емигрирајте во ЕУ, па вие тапшајте ги Македонците по глава. Тоа мода која трае со векови, но види чудо - не нè ништи сè уште и никогаш нема.
Македонската нација опстанува. Кој има проблем со тоа, негов проблем. Ќе мора да се соочат со нас, кога-тогаш. Од криење и негирање ништо не се прави.

Моќта на Грција е реална но да бидеме и ние свесни дека таа моќ не е ни 1% од моќта на Македонците за опстанок.Таа е вградена во гените, и за среќа многу тешко се искоренова,практично невозможно,барем во досегашните искуства на цивилизираниот свет.Само што тоа не им е сфатливо и на некои наши актуелни политичари денес,кој прават обиди да го фаворизираат неуништивиот Македонски идентитет за сметка на продаденото име,иако реалноста говори дека идентитетот и името на еден народ или држава се взаемно поврзани и неделиви.
-Актуелнава власт во обид да го маргинализира и смени името за сметка на идентитетот(кој постепено би исчезнал без сопственото име,полека но сигурно)што е докажано низ историјата,само се става во улога на Македонски непријател бр.1.Иако да бидеме реални тие луѓе многупати биле на високи позиции во Македонската власт.

NYTIMES-1946_11_15.jpg

И мене да ти кажам право ми се здосади од слични (гамади и други животинчиња),ама тоа е составен дел од нашето живеење овде и мораш секојдневно но и континуирано да се бориш против нив,тие се неуништливи како буба-шваби.:toe:
За другата работа се најдобро,впрочем Кајгана не му бега на никој без разлика дали успеал или не во другиот бизнис,овде секогаш ќе си најдеш место да си го кажеш твоето мислење.:smir:

Истите рекетари те чекаат да се вратиш и денес,се сменија само нивните шефови.Инаку мора да приметам дека не си баш ептен многу по “оцрнувањево“ на погрешните потези од владиве,особено од оваа последнава,или тоа ти е од разбирливи непотистички причини?
Самобендисаниот мариовец .Пепелашке , прочитај и некој пост не само твоите „глупспертизи„ , може и ке почнеш да приметуваш :icon_bigg

Poleka be ...stapka po stapka...KE NI GO NACUKAAT i onamu kade ne sme ni mislele deka mozat..............Gwujo e na kus oglav, nema mnogu kaj da mrda...BC i drustvo se napolnija ko brod..pa veke fakjaat kurs..., a narod?????..pa tie ovci i dosega nikoj ne gi esapel, od kaj pa sega nesto da se smeni....
...........uste nekoj den ..mesec i nesto i ovaa raskasavena masa koja nekogas , zastitena pod staklenoto zvono na Yugoslavija, mozese da si pravi MAKEDONSKI bajram na umo....sega vo direkten sudir so raznorazni interesi ke se topi ko sladoled vo Avgust....ne izdrza ni 20 godini........(a amerikancite predviduvaa duri 50 :) )....
......., steta mozese i da bidne nesto od nas....., vsusnost realno ............... ne mozese...sotreni sme uste pred eden vek.....samo ne ni bea kazale.....
....i nemoj nekoj "patriot" sega da pocne da proserava, preku k.....r mi e veke od samobendisani gubitnici.....................
Ова самобендисан губитник треба да поколеба некој да реплицира?

Сепак мора да се просераваме. Јеби га можеби е од иста причина што те тера и тебе да се просераваш. И незнам зашто воопшто се трудиш да пишуваш ако знаеш дека неможеш да измениш ништо... или си тука само сеир да ни фаќаш.

Мајмуне, сдс го измисли тоа дека некои прашања не заслужват одговор :uvo:

Ако СДСМ не заслужил тогаш како ќе се произнесеш на тоа дека народот сака одговор и резултат на се она што Грујо ветил а го дооплескал место да го опраи :tapp: Плус згора на се кај вас е стапот па играјте го орото.

Моќта на Грција е имагинарна. Како и секој друг вампир, Грција има толку сила колку што некој се плаши од неа.

Македонецот ќе може да биде држан во покорност толку, колку што ќе биде успешна психолошката воена операција - пропагандата за наводната сила на вампирот.

concrete: раскашавена маса - мислам дека, според просекот на дискусиите, имаш право - но сепак, сеуште може нешто да биде.

Ex moj Liprandi...koj ja e.e..Grcija, taa e samo condom-ot........nie si imame rabota so POPREFRIGANI i mnoogu REALNI e..aci...:)

Самобендисаниот мариовец .Пепелашке , прочитај и некој пост не само твоите „глупспертизи„ , може и ке почнеш да приметуваш :icon_bigg

Читам бе,и приметувам,ама никаде не сум сретнал да речеш дека некој “инстант закон“ на актуелнава власт е лош,или барем да кажеш дека не е толку добар.Само ми мрчиш овде дека СДСМ биле криви за ова,за она,и дека Гвујо со неговата фабрика бил “Македонскиот месија“ иако реалноста вели сосема спротивно.Посочи барем еден пост каде си ја искритикувал власта,колку да види јавноста дека си малку независен онака од висина,или и таму ви е пикнат “стравот в`коски“ па не сакате да се замерите со газдиве овде.

Читам бе,и приметувам,ама никаде не сум сретнал да речеш дека некој “инстант закон“ на актуелнава власт е лош,или барем да кажеш дека не е толку добар.Само ми мрчиш овде дека СДСМ биле криви за ова,за она,и дека Гвујо со неговата фабрика бил “Македонскиот месија“ иако реалноста вели сосема спротивно.Посочи барем еден пост каде си ја искритикувал власта,колку да види јавноста дека си малку независен онака од висина,или и таму ви е пикнат “стравот в`коски“ па не сакате да се замерите со газдиве овде.
Уште не си влегол во транзиција , засрами се .Помина времето кога стаповите на слепците им се даваа преку социјално.Ние овде ти гледаме низ прсти и ти помагаме да си го симнеш гунчето овчарско од тебе, и тоа бесплатно.Ајде мрдни го газот мариовски , све да ти сервираат на тацна.

http://forum.kajgana.com/search.php?searchid=2654091

Уште не си влегол во транзиција , засрами се .Помина времето кога стаповите на слепците им се даваа преку социјално.Ние овде ти гледаме низ прсти и ти помагаме да си го симнеш гунчето овчарско од тебе, и тоа бесплатно.Ајде мрдни го газот мариовски , све да ти сервираат на тацна.

http://forum.kajgana.com/search.php?searchid=2654091

“Транзицијата“ беше СДСМ-овска финта за народот,а остана и ДПМНЕ-овска,кога не сакаат отворено да му кажат:
-Ние ќе ви пикаме бандера(кур) во очи,а вие ќе викате дека е сламка.

П.С.-Туку,нешто ова линков не ти работи,па нема така некое негативно мислење за малиот милион моронски “инстант закони“ на актуелнава власт,или пак треба да употребувам пребарувачи,без резултат?:smir:

“Транзицијата“ беше СДСМ-овска финта за народот,а остана и ДПМНЕ-овска,кога не сакаат отворено да му кажат:
-Ние ќе ви пикаме бандера(кур) во очи,а вие ќе викате дека е сламка.

П.С.-Туку,нешто ова линков не ти работи,па нема така некое негативно мислење за малиот милион моронски “инстант закони“ на актуелнава власт,или пак треба да употребувам пребарувачи,без резултат?:smir:
Таа пуста бандера толку длабоко ти влегла не можеш да се оттарасиш , а изгледа убаво ти е . Имаш сите мислења на профил , смени малку активност , за морони ниеден закон не може да биде нешто друго освен „моронски„.Таква продуктивност има пределот , после Марко го даде само Миле во споредба со тебе е 7 ца на лото. .Одамна не стенка Ленка од работа , него од лоповската мафија во тутунскиот бизнис во Прилепа града и околина.Освен јадење трици по форумите имаат комшии Хрватска Словенија итн ,ама овчарите со бугарски пасоши имаат интернет , ебаго што ке шетаат џабе:toe:.Квалитетна опозиција и понуда на решенија ја прават власта јака во една држава , хроничен опозиционеру:helou:

NAJPOSLE Gwujo najde sila da zine: NEMA NATO , NEMA EU ,...... ako grcite prodolzat da ne supcat, a znaejki gi nivnite pederski sklonosti ..... TOA SIGURNO KE GO PRAVAT....

Koj e planot B ???

Pred skoro edna godina bombasto bese najaven...posle , verojatno posle nekoe samaranje od strana na nekoi gubernatori.....MUKLA...:)

Jas kako Makedonec ne mozam da se otkazam od mojot identitet samo za da vlezam vo NATO i EU, koi se minlivi kategorii i mozat da izceznat sekoj moment.

Da bev nemakedonec kako tebe i ostanatata komunjarska druzina sostavena od se` i sesto samo ne i od Makedonci, ke imav drugi prioriteti, kako EU i NATO.

Таа пуста бандера толку длабоко ти влегла не можеш да се оттарасиш , а изгледа убаво ти е . Имаш сите мислења на профил , смени малку активност , за морони ниеден закон не може да биде нешто друго освен „моронски„.Таква продуктивност има пределот , после Марко го даде само Миле во споредба со тебе е 7 ца на лото. .Одамна не стенка Ленка од работа , него од лоповската мафија во тутунскиот бизнис во Прилепа града и околина.Освен јадење трици по форумите имаат комшии Хрватска Словенија итн ,ама овчарите со бугарски пасоши имаат интернет , ебаго што ке шетаат џабе:toe:.Квалитетна опозиција и понуда на решенија ја прават власта јака во една држава , хроничен опозиционеру:helou:

Или...моронски закони може да донесат само "морони"....................не реков ништо за тие кои ги подржуваат истите закони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom