Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Than you're golden![]()
Зошто ми вика и преку CCC и преку MSI Afterburner дека 4850 можам да ја клокам до 700MHz јадро и само 1050MHz меморија??
Иначе еве го точниот модел
Не треба да иде појше особено на меморијата?
Значи основна работа при оверклок на графичка е: КОРИСТИ САМО ЕДЕН СОФТВЕР!хм.. кај мене MSI Afterburner дава вака..
![]()
daj jas ke mu ja sitnam mojata 3870ka na drugar ti, jas i onaka sakam da ja menuvam ima uste 2.5 godini garancija od SET, glanc nova e eve i link ako e zainteresiran pisi PM . http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=oBGf2sfriFzkT6BLАма не ми е мене до нова графичка,ја имам оваа 3870 и ме држит убаво засега,финтава ми е да ја попрам старава и ке ја шитнам за малце појке(ме биват за продавајне,малце ке излажам: оваa имат cooler master и така).
--- надополнето ---
БТВ за 3870 другар ми дават 80 евра,ама ме чукат умов што да правам.
daj jas ke mu ja sitnam mojata 3870ka na drugar ti, jas i onaka sakam da ja menuvam ima uste 2.5 godini garancija od SET, glanc nova e eve i link ako e zainteresiran pisi PM . http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=oBGf2sfriFzkT6BL
А на тестови како проаѓа?
Добро иде ја играв Hot pursuit идеше супер и боље детали се приметува, и воедно стаив анти алиајзинг на модерн ворфер два и сенки воедно,и супер тера крева до 60 степени ама не е страшно читав на Overcloking форумот , и на Nvidia форумот дека до 69 е ок понатаму е така покомплицирано![]()
Тестирај со FurMark и таму гледај текстурите дали трепкаат, дали се губат, дали се појавуваат точки...
znaci te prasav ako ne mu ja prodavas na drugar ti tvojata graficka, daj jas da mu ja prodadam mojata toa dali e ddr3 ili ddr4 nema nekoja mnooogu golema razlika baska mojata e nova so 2.5 godini garancija, nema prasinka na nea a ne pa drugo sto moze tvojata istoto go moze i mojata graficka potpolno istoto... BTW ako ti mu ja prodades tvojata graficka na drugar ti za 80 evra sto mislis kolku bi ti ja ponudil na tebeddr3 e,тој ја сакат мојава дека gddr4.АЈ разбери се де.Ако ја попрам старава карта одма ке му ја шитнам,сега нешто почна да ми се појавуват nvlddmkm.sys ,читам на странски форуми и ке пробам да ја попрам.
Иначе ако можиш да ми кажиш колку ја продаваш ако не овде по ПП,па ако ја продадам мојава, можеби јас ке ти ја купам и после што ке праам ке правам![]()
Decki imam edno prasane!Pravev overclock i kaj mene moze da se zgolemuva samo FSB standart mi bese 200 go naprajv na 240 i sev raboti pc a opcija za zgolemuvane na voltaza na CPU nema vo BIOS.I jas probav posle go zgolemiv na 250 i PC ne mi se uklucuvase i resetirav BIOS i sev e ok.E sega dali aku zemam pojako napojuvane ke mozam da go krenam uste. i dali Vcore sa avtomacki ke se zgolemuva? Fala pozz