Овака за око е добар ама за 1300ден не верувам дека е нешто посебно за перформанси.[FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]А овој кулер добар ли е ??
- Asus Arctic Square 1300ден е во Велес.
[/SIZE][/FONT]
Абе не дупи, закон е кулеров. Него ја да ти даам 1300 да ми го купиш? Пошто во Скопје е над 2000ки....Овака за око е добар ама за 1300ден не верувам дека е нешто посебно за перформанси.
Многу сомнителна ми е ценава, да не речам невозможна, треба да е многу поскап, проверив на неколку online продавници околу 50$ во просек, а кај нас тешко по таа цена.[FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]А овој кулер добар ли е ??
- Asus Arctic Square 1300ден е во Велес.
[/SIZE][/FONT]
Мојот процесор (Celeron D 2.53 Ghz) достигна 100 степени УПМ!Јас никогаш не би дозволил 70 степени, би се извадил од памет на таква температура :wink:.
Има ли во МК да се купат добри кулери како на пример:
Thermalright IFX-14
XigmatekAchilles S1284
Scithe Ninja 2
Noctua NH-U12P
EKL Alpenföhn Groß Clock'ner
или се главно но неим од Тајван?
Мислам дека на него пише ЕЕС, мало е, црно... има 2 гига рам и процесор слаб имаше... 80гига хард има... ако ти помогна конфигурацијава да се подсетиш кое е ок, ако не, дур не се видам со другар ми неможам да ти кажам име :smir: Иначе вчера забораив да пишам за друг другар кој шо многу експериментираше со оверклок и како тоа он се заеба “Рикна“ 2 8800 ултра графички, кор ту дуо има рикнато и еднашка цела матична ја еба од тоа! Не е искусен оверклокер и одма на 100 сака... кој му е крив :pos2: ама говнар е неговите па му земаа јак РС... сеа има од радеониве најнови 4850 ли се викаа оние со ддр5 шо се... има и ДДР3 рам и ај да не го фалам зашо за некој ден се кладам дека ќе ви пишам као ги рикнал :pos2:За кое лаптопче станува збор?
nemam bas iskustvo no citam vamu tamu dali da ja krevam frek. ili mnozitelotNajubavo preku BIOS da go klokas no stom imas i Asus All suite mozes i preku toa