K
kat.<3
Гостин
да,верникот ќе му го довери она што го чувствува во неговото срце на Бог,но не мислам дека тоа е гнев,зашто вистинскиот верник не чувствува гнев,името на Бог е за љубов и милост,не за гнев и омраза.JAs te sfakam mnogu fino... ama aj kazi mi znaci David (go zapnav ama ako jako mi e) ne bil vernik stom imal gnev?
PAk ke ti kazam vernikot svojot gnev Mu go doveruva,Mu go iskazuva na Bog, namesto kako sto bi napravil nevernik bi otisol i bi ubil i bi si go resil gnevot i omrazata. Ne velam deka treba da sme ogorceni ama aj kazi mi ti zgresil li tebe nekoj ne so zbor, tuku realno i nezasluzeno od tvoja strana da ti zgresi tebe ili na nekoj epten tvoj blizok...i ako ne ti e problem kazi mi sto ti zgresil, pa da zborime na realni osnovi a ne na teoloski osnovi......
Болката е она што останува во срцето на верникот после некоја повреда,што и да сторил тој човек и на каков начин и да го повредил верникот нема омраза во своето срце за на тој човек да му посакува зло,ниту има право да му суди.и тогаш може само да се обрати на Бог,да го стори она за што му извикува срцето,дури и да е казнет човекот што го повредил верникот,болката во неговото срце не може да е помала,но со вера во Бог,со мирот кој доаѓа од верата во Бог верникот ќе го прифати она што не зависи од него да го промени.