Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Во глупости тресење,геј срања..да ќе го поразиш

Баце,сум сретнал паметни фолкери бе,не заебавај.
Турбо музиката е затварање на еден дел од човечкиот сензибилитет.
А човекот не е толку проста материја,па да музиката сама по себе го определи.
Не ги бранам,да се разбереме.Само потенцирам на тоа дека ако слушаат турбо не значи дека се глупи.Само ограничени или ич кур не ги боли за духовното,кое според мене е диференцирано од интелектуалното.

Rock!
I ne sakam mnogu da filozofiram i elaboriram zosto...
Ednostavno turboto mi e ODVRATNO!

Смешно.

Едноставно,просто,глупо и смешно.
Да се дефиницира интелегенцијата на база на делот во мозокот кој единствено тоа не го прави.
Или сите рокер4иња на форумот имаат потреба да се прават паметни и да ги понижуваат турбофолкерите...

Уште и прочитав,да им се подобри вкусот :kesa:

Дури ни сами не сте свесни кои глупости ги пишавте,пресофистицирани сте и за самите себе на крај.

Сфатете,ако некој е геј (ова земам за пример,зашто музиката ја гледате како избор на интелектуалниот дел во вас),тогаш тој може да живее во најрелигиозното помпезно гратче,сите околу него да се заколнати на стрејтството и да се молат на Бога.
Тој може на сите можни начини да знае дека е погрешно да биде геј,но не може против тоа.
Зашто?

Инстинкт,нешто во себе што не го контролирате вие.

И кога тоа ќе го сфатите,светот ќе биде поубаво место за живеење.
И на мене ми е преку глава од турбофолк срања,но како што и на некој му е преку глава од Бон Џови,така и јас не им го "дрвам",како ни они мене.

А пак уште да ја вмешате интелегенцијата во сето тоа,не е веќе смешно,банално и апсурдно е.

На крај,вие битно си ги свртевте глупите муабети.

Јас слушам рок,имам вкус.

А вкусот е определен од општата популација.
И е релативна работа.

Но,ве молам,продолжете :wink:

Само потенцирам на тоа дека ако слушаат турбо не значи дека се глупи.Само ограничени или ич кур не ги боли за духовното,кое според мене е диференцирано од интелектуалното.

И јас БАЦЕ:))) сум видел такви луѓе ама многу се ретки и не се ограничени само на турбо. Човекот го прави глуп само едно а тоа е ОГРАНИЧЕНОСТА.
Ко денеска секој ќе ти рече Еј металци вакви се такви. ОГРАНИЧЕНОСТ.!
јас имам еден другар беше тежок турбо фолкер. Се дружеше со такви специјалки се пијанчеа тепаа, се глупираа нишо асално не се виде.Нешо се искараа и полека батево го навлеков со мене.
Типот искрнео од цел компјутер шо го имаше со турбо фолк во рок од 4 месеци дружење со мене сеа му остана само Аца Лукас.Као за почеток почна прво да увидува колку бил ограничен. Фана женска металка, му стана поинтересен тој начин на живот, сеа слуша Транс,Рок и Хеви Метал од типот на Iron Maiden, Metallica...i sl.
Сакам да кажам коа се сака не ништо невозможно.Самиот си увиде дек бил селјак до вчера.
Само ќе напоменам не дека сеа пушти коса се облака металски.Се облака по нормално само не келнерски као до вчера:).
И тие што слушаат турбо. Нека си слушаат можи ќе им се засвиѓа некоја песна.Само нека не се ограничени воопшто.
!!!

Смешно.

Да се дефиницира интелегенцијата на база на делот во мозокот кој единствено тоа не го прави.
Или сите рокер4иња на форумот имаат потреба да се прават паметни и да ги понижуваат турбофолкерите...

Дури ни сами не сте свесни кои глупости ги пишавте,пресофистицирани сте и за самите себе на крај.

Сфатете,ако некој е геј (ова земам за пример,зашто музиката ја гледате како избор на интелектуалниот дел во вас),тогаш тој може да живее во најрелигиозното помпезно гратче,сите околу него да се заколнати на стрејтството и да се молат на Бога.
Тој може на сите можни начини да знае дека е погрешно да биде геј,но не може против тоа.
Зашто?

И на мене ми е преку глава од турбофолк срања,но како што и на некој му е преку глава од Бон Џови,така и јас не им го "дрвам",како ни они мене.

А пак уште да ја вмешате интелегенцијата во сето тоа,не е веќе смешно,банално и апсурдно е.

И е релативна работа.

Во една реченица: изборот на музика не те прави интелигентен.
Но неизбирањето дефинитивно те прави глуп.

Кој свати свати, кој не...нек се напие пивце...нема потреба да мозга!

Смешно.

Зашто?

И е релативна работа.

Накратко речено, напиша маратонски пост и ништо не кажа.

Рокерите/металците на форумот немаме потреба да ги понижуваме турбофолкерите - само бараме разумен одговор зошто ја сакаат музиката шо ја слушет, освен добро познатите одговори „па сите ја слушаат“ и „така сакам“.

Башка, кај најде Бон Џови да го земиш за пример за рокер? Да напишеше Цепелин, Ван Хејлен, Д Ху, Твистед Систер, па да те разбереа сите на шо целиш.

И да, ако ние свртевме глупи муабети досеа, твојов најпаметен е. Ајде со burn84 одам под рака в кафана на шабанерија. Јееееее!

maiden , tool , zeppelin - VS - ceca , saban , kitic ...

koj budala ima jaca da go pomisli ova ???? a zamisli sto um ke bese da se kara ...

ludnici ludnucu na ovoj narod a ne forumi i kompjuteri + slobodno da pisat!

pozZ

Накратко речено, напиша маратонски пост и ништо не кажа.

Рокерите/металците на форумот немаме потреба да ги понижуваме турбофолкерите - само бараме разумен одговор зошто ја сакаат музиката шо ја слушет, освен добро познатите одговори „па сите ја слушаат“ и „така сакам“.

И да, ако ние свртевме глупи муабети досеа, твојов најпаметен е. Ајде со burn84 одам под рака в кафана на шабанерија. Јееееее!

Ако ти не го сфати постот,тоа не е мој проблем...
Надугачко речено,како да имаат потреба да се оправдуваат турбофолкерите зашто им се допаѓа таа музика на вас,вие сте како џелати нели :kesa:
Ти зашто ги слушаш Kiss?
Зашто ти се свиѓа...

Немој да ми вадите сеа некои филозофии други,кога се е толку просто.

Затоа некој повеќе сака овошен сладолед,а некој чоколаден.

И да,во исти ред напиша "ако ние вртиме глупи муабети" и "одам со брн на шабанерија".
Место моето и,стави го знакот еднакво (=) и ќе сфатиш и сам.

Не,вие сакате да покажете колку софистициран вкус имате,малце да се "нафурате" на форум затоа колку сте кул што слушате Рок.
Како да барате оправдување дека тоа што го слушате е добро...

И уште нешто,реално стоите на тоа дека турбофолкерите се поглупи од рокерите?

Не мораат да се правдаат, само ме интересира што толку ги привлекува кај таа музика, ако сакаат нека елаборираат, ако не, не ставаме нож под грло.
И не е толку просто, сакаш да е просто за да решиш се’ одма, да не испратиш сите дома и да си рулер оф д ворлд. Мухахаха.

Чекај, јас, burn94, и уште еден куп други слушаме рок за да сме кул? Оу мај факинг лорд.

И да, реално стојам на тоа дека турбофолкерите се не поглупи, туку понаивни и попрости од рокерите.
Јес да е груба и неблагодарна генерализација, ама таков одговор бараше ти, генерален.

Просто е,ти сакаш да е сложено,за да бидете вие што слушате рок паметни после.
Демек сте ја сфатиле суштината на слушањето музика,тоа не е само слушање музика,тоа е и одраз на вашиот карактер,вашата наивност и самодоверба,тоа е цел еден свет кој треба да биде истражен пред да се направи финалниот избор за што музика ќе слушате.

My ass.

Ама реков,не ви сметам,продолжете:wink:

Ако ти не го сфати постот,тоа не е мој проблем...
Надугачко речено,како да имаат потреба да се оправдуваат турбофолкерите зашто им се допаѓа таа музика на вас,вие сте како џелати нели :kesa:
Ти зашто ги слушаш Kiss?
Зашто ти се свиѓа...

Немој да ми вадите сеа некои филозофии други,кога се е толку просто.

Затоа некој повеќе сака овошен сладолед,а некој чоколаден.

И да,во исти ред напиша "ако ние вртиме глупи муабети" и "одам со брн на шабанерија".
Место моето и,стави го знакот еднакво (=) и ќе сфатиш и сам.

Не,вие сакате да покажете колку софистициран вкус имате,малце да се "нафурате" на форум затоа колку сте кул што слушате Рок.
Како да барате оправдување дека тоа што го слушате е добро...

И уште нешто,реално стоите на тоа дека турбофолкерите се поглупи од рокерите?
Mac)) дали си го кажа мислењето што слушаш и зошто слушаш? Дали гласаше? Мислам дека е да за двете.
Ако е така тогаш нема потреба да пишуваш офтопици и да ги тераш луѓето во погрешна дискусија, ти разработуваш една друга проблематика.
Како што гледам таа проблематика само ти и само ти на форум ја форсираш...отвори си тема и збори за тоа колку се сите глупи а ти паметен.

Или шо знам иди прај анализи и нек ти се клањаат 17 годишни цури...ама немој да се праиш паметен кај шо не треба.

Или...прај шо сакаш, јас сакав првиот пост за денеска да го пишам, а сега идам на кафе/цигара:pipi:

Брн,не мислиш дека претеруваш? :(

Мислам,толку навреди во еден пост за мене,too much to handle :icon_neut
Што е со упорната дискредитација,и ај да е за темата поврзано,да ме искршиш со аргументи,нема проблем,јас тоа и цело време го практикувам.
Но сега со некои офтопик муабети и гатанки,нема смисла нели?:wink:

Јас пишав на што стојам,и ако е ограничено да се бира Турбофолк,за мене е ограничено да се бира било каков правец на музика,и цврсто да се следи самиот.
Затоа мојата плеј листа има повеќе работи,почнувајќи од The Clash,преку Gibonni и Суперхикс,па се до некои препорачани песни од Архангел :)

Мене не ми е проблем што слушаат другите,на вас ви е.
Јас никогаш не сум проценувал човек по што слуша,туку по што збори.
А ако не сакате вас металците и рокерите да ве генерализираат,и секогаш гледам избувнувате на теми како "Стереотипи за металците",зашто тогаш вие пробувате да генерализирате?

Значи,bottom point,јас не ги бранам турбофолкерите.
Јас ве напаѓам вас.
И ако ја прочешлате темата,ќе видите дека освен првата страна,целата е отидена во овој правец,и секако дека не сум јас виновен.
Почнувајќи од Mawecko,па се до кул филозофиите на Devil-King.

Немојте да мислите дека јас не ги читам темите,не се моите постови само колку да пишам нешто пред да одам на кафе:wink:

Мене не ми е проблем што слушаат другите,на вас ви е.
Јас никогаш не сум проценувал човек по што слуша,туку по што збори.
А ако не сакате вас металците и рокерите да ве генерализираат,и секогаш гледам избувнувате на теми како "Стереотипи за металците",зашто тогаш вие пробувате да генерализирате?

Значи,bottom point,јас не ги бранам турбофолкерите.
Јас ве напаѓам вас.
И ако ја прочешлате темата,ќе видите дека освен првата страна,целата е отидена во овој правец,и секако дека не сум јас виновен.
Почнувајќи од Mawecko,па се до кул филозофиите на Devil-King.

Немојте да мислите дека јас не ги читам темите,не се моите постови само колку да пишам нешто пред да одам на кафе:wink:

Небо да беше, до сега ќе те убедев. Ај ќе ти напишам со поголеми букви за да ме прочиташ.

НЕ МИ СЕ ПРОБЛЕМ ТИЕ ШТО СЛУШААТ ТУРБОФОЛК, САМО МЕ ИНТЕРЕСИРА ШТО ГИ ВЛЕЧЕ КОН ТАА МУЗИКА.

И не беше мој изборот да генерализирам, ти ме натера; кажи вака е, или така е. Ме тераш да генерализирам, а после ме напаѓаш шо сум генерализирал. Хепа браос.

За болдот од твојот цитат: Во некои теми иам забележано дека баш ќе искоментираш колку да си кажал нешто, секако, со став I'm-right-and-everybody's-wrong-ha-ha.

НЕ МИ СЕ ПРОБЛЕМ ТИЕ ШТО СЛУШААТ ТУРБОФОЛК, САМО МЕ ИНТЕРЕСИРА ШТО ГИ ВЛЕЧЕ КОН ТАА МУЗИКА.

Многу луѓе се обиделе да откријат ама загинале обидувајќи се да најдат зошто. Еве ја пример метал не слушам рок од време на време ама ако би требало да бирам меѓу метал и турбо сепак некојш што се утепува од дерење ќе ми биде попривлечен него то турбо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom