- Член од
- 4 април 2006
- Мислења
- 9.179
- Поени од реакции
- 3.073
- Локација
- кај дримон
- Веб-сајт
- www.facebook.com
И струга исто
Од езерово е бе
Од езерово е бе

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne samo sto ne e pravilno,tuku ne smee da se vakcinira na sred epidemija.Aj sto ke ja rasiri,ke ja rasiri,ama,sto e mnogu loso,ke dovede do mnogu poteski formi na bolesta.Jas ne znam kako luge,koi toa im e specijalnost,ne ja razmozguvaat voopsto!Да прашам само нешто - Дали на сред епидемија од заушки правилно е да се вакцинираат луѓето, и нели тоа можи да доведе до уште поголема раширеност на болеста поради тоа што самата вакцина претставува ослебена форма на самата болест?
мислам дека почнаја...:nesum:да,Охрид немат ич заразени![]()
хмм...сигурна си??...од заушки може да се остане стерилен...A што ако на пример се во право, болеста измутирала?
Или па уствари лапај се со која ти текне, мононуклеоза можеш да фатиш, тоа е бетер од заушки. Ќе отечеш како жаба во жлездите.
Инаку вака, сакам да ве прашам нешто. Сестра ми прележа заушки пред месец дена, а јас цело време бев со неа и не фатив. Значи, има околу 35 дена откако таа била во контакт со заболен а кај мене се` уште нема никакви симптоми. Дали има некакви шанси по 35 дена мене да ме фатат ова заушкиве?
па ако си постар да како мал си ги примил, и да заштитен сиja kako mal imam primeno dve inekcii protiv zauski!!
I sea da ne se sekiram treba taka?
мислам дека почнаја...:nesum:
и јас сум вакцинирана два пати (фала богу)
Иначе тато ми кажа ко бил мал ко имал заушки ставал таму индиго...
(сеа колку % е веројатноста да се излечиш незнам ама кај него успеало)
омг сеа дознав дека и во мојон клас имало од заушки...:jaj:
мислам дека почнаја...:nesum:
и јас сум вакцинирана два пати (фала богу)
Иначе тато ми кажа ко бил мал ко имал заушки ставал таму индиго...
(сеа колку % е веројатноста да се излечиш незнам ама кај него успеало)
омг сеа дознав дека и во мојон клас имало од заушки...:jaj:
Да не те плашам, а и не ти посакувам ништо лошо, ама 30% од заболените во Македонија ги имаат примено двете вакцини меѓутоа не развиле имунитет, или што вика оној министерот за здравство: Ништо не ви гарантира 100% сигурност и заштита од заушки![]()
утре ќе одам уш една да примам матичниот ми рече за сваки случај и крв да си испитам пошо во класон едно дете веќе имат .. да си сум сигурна..Да не те плашам, а и не ти посакувам ништо лошо, ама 30% од заболените во Македонија ги имаат примено двете вакцини меѓутоа не развиле имунитет, или што вика оној министерот за здравство: Ништо не ви гарантира 100% сигурност и заштита од заушки![]()
утре ќе одам уш една да примам матичниот ми рече за сваки случај и крв да си испитам пошо во класон едно дете веќе имат .. да си сум сигурна..
А иначе мене не ми е толку страв мене ак ме фатит туку на машкиве од мене дан ги префати...