Вештица
love&reason
- Член од
- 2 јануари 2009
- Мислења
- 1.524
- Поени од реакции
- 856
:icon_eek:Абе ти нели 14 години имаш? Од тогаш ли се ,,обработувате" (не мислам конкретно на тебе)? :uvo:Имам една другарка која е таква... Значи .. Припаѓа во две друштва.. Во нашето, нема поминато никој, во другото - сите! Мене ми е другарка и супер ми оди муабетот со неа, ама не се чуствувам баш пријатно, кога знам дека може во секој миг да почне со обработка на нашето друштво.. Значи дефинитивно, правиот збор е лесна, барем по сваќањата на еден обичен човек, кој ја познава нејзината ситуација и движење..
Абе јас вакви муабети за сестра ми да слушнам ко ти што збориш за другарка ти, ја затворам дома и две години нема излагање:pishtoldz. Брее срамота:ija::lud::nesvest:
. Не е лесен. Аксиома. Тука го гледам и проблемот. Прочитајте колку само не девојки пишаа на темава дека ,,конкурентките нивни се лесни девојки". Значи, самите паѓаме во мамката на мажите. Да се прашувам јас, зборот ,,курва" не би постоел освен во неговото семиотичко значење.
од кај го ископа ова не знам али закон е...јас искрено ваквите ги викам "маалски"девојчиња односно девојки кој од друштвото имале секс најмалку со тројца од тоа друштвото. Не можам да сфатам глупи ли се или така им се сака сигурно им се сака, чим можат со повеќето од едно друштво да напрват нешто. Каква слика оставаат за себе, машки како машки нормално дека ќе ги оговараме ваквите појави и ќе се тапшаме по рамо кој што и направил. Ваквите" маалски" девојчиња постоеле и ќе постојат, можат да се викаат и ластовици она птици преселници. Кога ќе ги изебат сите во друштво после тоа им е досадно и барааат ново друштво. Или пак веќе сите ја дознале што прави и од многу те оговарања што постојат за нејзе не може да го издржи тој притисок и принудена е да го напушти тоа друштво. Од друга страна па гревота се, гледам од оваа призма зашто ако се деси вакво нешто девојката е обележана ја знаат сите дека девојката дава никој нема да ја цени за личност ќе има Fals личности кој ќе и се прават френдови се додека не им даде на нив и после asta la vista. Ама секако да не заборавам единствениот виновник за ваквата појава е самата девојка. Мора да постои НЕ во нејзиниот речник, ама тоа не да има вистинско значење. НЕ подлегнувај на искушениа зашто после ќе те оговара цело маало ќе бидеш ОБЕЛЕЖАНА. Не можам да замислам да се ставам во кожа на девојка онака иде низ маало и онака класично оговарање слуша позади грб види ја оваа курвава сите ги изеба. Мислам дека е многу ама многу понижувачки без разлика она колку уживала во тоа. Скрос од друга страна пак на нас машките ако го правиме ова истово на нас ни се зголемува рејтингот. Колку повеќе девојки изебеш од друштвото поголем фраер си или тако звани манга. Не е фер признвам, ама јебига така е. Да можам да направам нешто би направил да нема разлики ама па така не би било интересно нема да има оговарање