Патриот.
Еххх. Многу патриоти има овде бе. Врие. Лажни или вистински. Лажните треба да се шамараат. Вистинските да се величат.
Јас како македонец сум патриот. Зошто сум? Епа вака...
1. Прадедо ми Стојан се борел за оваа земја со турци-османлии и разно разни арнаутски банди време турско. Бил во турски затвор една година пошо им се курчел тогаш на османлиите коа овие сакале да го натераат да го смени името од македонско во турско. Бил и ранет.
2. Дедо ми бил во втора светска војна партизан и се борел против фашистите. бил учесник во НОБ. Коа бев клинец ќе ме гушнеше, ќе го отвореше албумот со слики и ќе ми покажеше слика од него како војник и другар му до него кој за жал загинал за Македонија. Паралелно додека ми го покажува ова дедо ми гледам кај дедо дека тече солза од навирање на спомени.
3. Татко ми фатил за гуша некојси старешина у ЈНА. Некое српско националистичко копиле. Старешината му рекол на татко ми: Македонац...ма ти си јужносрбијанац и имаш мајка србинка. Татко ми коа слушнал навреда за него, неговата земја и најсветото неговата мајка моја баба му се споиле жички и го фатил да го дави старешината. Бил испратен на воен суд. За среќа го ослободиле а крив бил самиот старешина којшто провоцирал и бил против братство и единство.
Се родив во оваа земја. Мојот прадедо и дедо се одамна починати. Но ги памтам тие муабети. Дедо ми викаше: Сине...биди си патриот и сакај ја Македонија. НО избегавај го оној којшто се лупа премногу у гради дека е патриот.
Секогаш брани се коа ќе те навредат за Македонија. Прво биди разумен и врати со навреда а некад користи и сила.
По овие вистини за моите предци јас сум патриот и си ја сакам Македонија. Ги мрзам македонските политичари и албанските. Гадовите коишто го поделија овој народ во оваа убава земја.
Башка...како да не се борам за Македонија бе. Па доволно е тоа што сум пораснал овде, сум имал прекрасно детство, школски моменти незаборавни, прва љубов во Македонија, прв секс во Македонија, нон-стоп шмекање во Македонија со според мене една од најубавите во свет девојки. Македонско Девојче!
Сите пријатели. Убави и тажни моменти коишто се случиле во оваа држава.
Ете тоа мене лично ме тера да кажам. Знаете шо...јас сум Патриот и си ја сакам својата земја и горд сум што сум дел од неа!
Шмек...патриотски