Па мани друго, покрај се...правиш намерна грешка со умисла да го навлечеш револтот на оние кои ја подржуваат МЦИ, и ме прашуваш што имам Јас против Миленко и Дамовски од Еднооки.
Димовски брат, Димовски Илија...новиот Претседател на парламентот.
Он вчера викаше дека членството и симпатизерите на ДПМНЕ немаат никакви забелешки околу коалицијата.
Те прашав, и пак ќе те прашам...да ми одговориш како подржувач на политиката на ДПМНЕ.
Кој лаже?
Илија Димовски....или Ти?
Инаку против Дамевски од еднооки, тотално ништо немам...а против Миленко....... богами имам.
Па затоа ти реков во координација со него, да направите еден патриотски протест, пред штабот на ДПМНЕ, како револт на вашето несогласување со нивните одлуки.
А Миленко ти го посочив...бидејќи неговиот начин на комуникација, е скоро ист како твојот..
А и двајцата сте докажани патриоти...па направете го тоа.
А не само по форуми да глумите патриотизам.
И сите ваши неистомисленици да ги етикетирате со комунистички, антидржавнички и предавнички титули.
Демек само вие и мислете арно на ова држава...и сте најголеми патриоти...вклучувајќи го тука и грујо ваш.
А сите други...на јавен линч.
Глупости.
И
Серпико... да си ќутам сега кога ме влече за јазик постојано?
Реален, олади друже, зато што истите тие луѓе кои беа на протестот и без кои немаше да се иницира истиот се тука на форумот, затоа внимавај кога иронично се обраќаш кон “мојот“ патриотизам бидејќи преголем залак пробуваш да голтнеш прикажувајќи една група од луѓе како политички противници.
Миленко беше единствениот кој имаше храброст медиумски да ни остави простор и потоа да се вклучи во организирање на уште еден протест.
Тој на Пела беше вториот,да.
Некои работи во врска со протестите не ти се јасни, токму поради истата причина која ти ја повторувам, ти си априлски изборен јузер сеуште користен само за политичка агитација, и толку.
Затоа немаш појма што се случувало претходно овде и кој се со кого се познава.
Мене ме знаат и по име и презиме голем дел луѓе овде. Ништо не сум криел.
Доколку малце прошараш низ претходните постари теми, пред Букурешт ќе ги најдеш сите мои критики кон политиката на ВМРО и сите останати.
Да, ги поддржував и на овие избори, пред се крајно инспириран од предавничката кампања на опозицијата и пред Букурешт и после во предизборието.
А во врска со повторното наметнување како тоа јас не сум поднесувал “неистомисленици“, ќе ти одговорам кратко за да ме сфатиш:
Не поддржувам истомисленици на “СОНЦЕ“ , сите што беа групирани таму и Б.Ц. како кормиларот нормално.
Не се обидувај веќе да ми реплицираш оффтопик, ова беше само за да не ти останам “должен“ форумски.
За секоја друга информација имаш контакт на профилот.