Лига на шампиони 2008-2009

Статус
Затворена за нови мислења.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
ОД поголемите првенства:Англија,Шпанија и Италија ќе одат по 3 екипи дирекн,а 4тата ќе игра кфалификации..Исти и од Германија ќе одат 2 наместо 1 дирекно.:Само што во кфалификациите Англиски тим (4-тото место) ќе игра со некој од појаките првенства(Германија,Италија,Шпанија,Португалија;Франција итн.:)Пр. Арсенал ќе игра кфалификации со Валенсија..А македонските екипи ќе играат 3-то кфалификационо коло со некоја екипа од послабо првенство..Сфативте??Ако сум грешка фантомХ нека ме поправи..
Јасно е,јасно е.
Вака е интересно:smir:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Многу јасно напишано. Јас мислев дека ова правило ќе е од наредната година. Значи им се дава шанса на послабите лиги и екипи да учествуваат во ЛШ. Добро за нив но квалитетот ќе падне малку:smir:
да,точно а и јас мислев дека ќе почне да се применува од следната сезона..Но Фантом кажа дека е од оваа.Како и да ќе видиме..

F

fantomX

Гостин
2009/10 Access list
The list below is provisional, however, and is subject to final confirmation from UEFA.
Листата на линко:
http://www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=788260.html

Според листата, директни учесници по земји:
3 од Англија
3 од Италија
3 од Шпанија
2 од Германија
2 од Франција
2 од Русија
1 од Романија
1 од Португалија
1 од Холандија
1 од Шкотска
1 од Турција
1 од Украина
Вкупно: 21 екипа од 32 севкупно.

Квалификации, 11 места во групите:
1. Дел со подобро пласирани екипи во националните лиги:
4-то пласираните од Англија, Италија и Шпанија
3-то пласираните од Франција и Германија
Овие пет екипи ќе чекаат противници од следните десет екипи, односно победниците од дуелите формирани од следниве екипи:
3-то пласираниот од Русија
2-ро пласираниот од Романија, Холандија, Португалија, Шкотска, Турција, Украина, Белгија, Грција и Чешка.
Победниците од дуелите формирани од овие екипи (вкупно 5 победници) ќе играат со погоре споменатите екипи од најдобрите пет првенства.
Победниците од тие дуели (вкупно пет победници) одат во групите на ЛШ.

2. Дел со шампиони од националните лиги:
Имаме 3 квалификациони кола. Шампионите на Белгија, Грција и Чешка почнуваат од третото коло (последно). Победниците на 32 национални првенства (Лихтенштајн ми е сомнителен, па можно е 31), меѓу кои и нашиот шампион, се во второто коло. Шампионите на Фарски Острови, Лихтенштајн, Црна Гора, Малта, Луксембург, Андора и Сан Марино почнуваат од првото коло квалификаци.
После овие три кола, има плејоф во кој учествуваат 10-те победници од третото квалификациско коло.
5-те победници од плејофот одат во групите на ЛШ.

Вака како што е, има една двојбена ситуација. 32-от учесник според овие правила треба да е бранителот на титулата. Не е јасно единствено, ако освојувачот на ЛШ обезбеди учество во групите преку националното првенство (што е 99% сигурно за сите полуфиналисти), кој ќе го заземе тоа 32-ро место во групите на ЛШ.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
аха..значи ипак сум згрешилл..:)

Па излгеда ќе се зема 4-то место дирекно,а 5-то кфалификации..

Пр. Ако Манчестер е шампион а биде 1во во ПЛ истата сезона тогаш можда ќе одат 2ро до 4то а 5-тите ќе одат у кфалификации..(сепак ова е моја теорија))

А едно не ми е јасно..Зошто второплацираноиот од Грција и Чешка е во потешкиот(1виот дел),а првопласираниот е во 2ториот(полесниот дел)..Можда со тоа сакаат да му дадат повеќе шанси за влез на 1во пласираниот а оди во ЛШ,ама не е фер т.е. ако се подобро нека играт со подобри

F

fantomX

Гостин
аха..значи ипак сум згрешилл..:)

Па излгеда ќе се зема 4-то место дирекно,а 5-то кфалификации..

Пр. Ако Манчестер е шампион а биде 1во во ПЛ истата сезона тогаш можда ќе одат 2ро до 4то а 5-тите ќе одат у кфалификации..(сепак ова е моја теорија))

А едно не ми е јасно..Зошто второплацираноиот од Грција и Чешка е во потешкиот(1виот дел),а првопласираниот е во 2ториот(полесниот дел)..Можда со тоа сакаат да му дадат повеќе шанси за влез на 1во пласираниот а оди во ЛШ,ама не е фер т.е. ако се подобро нека играт со подобри
Не е јасно, не мора да значи дека ќе се ој според то од која земја е победнико. Мислам дека ќе е според коефициентите на клубојте во УЕФА антпреварувања или нешто слично...

Шо не ти е јасно, па нормално дека шампионот од една земја напраел поголем успехј од второпласираниот, па зато и шампионот има полесен пат до групите. По твојата логика зошто би имало и барабани во влечењето на групите. Арсенал, Челзи, Манчестер Јунајтед и Ливерпул во иста група и упичкуматерин сите! :toe:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Наишио во второ коло,ама исто како од 1во да стартува,бидејќи има и плеј-оф..Јбг..Тешко да избориме пласман у ЛШ!

F

fantomX

Гостин
2009/10 Access list
The list below is provisional, however, and is subject to final confirmation from UEFA.
Листата на линко:
http://www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=788260.html

Според листата, директни учесници по земји:
3 од Англија
3 од Италија
3 од Шпанија
2 од Германија
2 од Франција
2 од Русија
1 од Романија
1 од Португалија
1 од Холандија
1 од Шкотска
1 од Турција
1 од Украина
Вкупно: 21 екипа од 32 севкупно.

Квалификации, 11 места во групите:
1. Дел со подобро пласирани екипи во националните лиги:
4-то пласираните од Англија, Италија и Шпанија
3-то пласираните од Франција и Германија
Овие пет екипи ќе чекаат противници од следните десет екипи, односно победниците од дуелите формирани од следниве екипи:
3-то пласираниот од Русија
2-ро пласираниот од Романија, Холандија, Португалија, Шкотска, Турција, Украина, Белгија, Грција и Чешка.
Победниците од дуелите формирани од овие екипи (вкупно 5 победници) ќе играат со погоре споменатите екипи од најдобрите пет првенства.
Победниците од тие дуели (вкупно пет победници) одат во групите на ЛШ.

2. Дел со шампиони од националните лиги:
Имаме 3 квалификациони кола. Шампионите на Белгија, Грција и Чешка почнуваат од третото коло (последно). Победниците на 32 национални првенства (Лихтенштајн ми е сомнителен, па можно е 31), меѓу кои и нашиот шампион, се во второто коло. Шампионите на Фарски Острови, Лихтенштајн, Црна Гора, Малта, Луксембург, Андора и Сан Марино почнуваат од првото коло квалификаци.
После овие три кола, има плејоф во кој учествуваат 10-те победници од третото квалификациско коло.
5-те победници од плејофот одат во групите на ЛШ.

Вака како што е, има една двојбена ситуација. 32-от учесник според овие правила треба да е бранителот на титулата. Не е јасно единствено, ако освојувачот на ЛШ обезбеди учество во групите преку националното првенство (што е 99% сигурно за сите полуфиналисти), кој ќе го заземе тоа 32-ро место во групите на ЛШ.
Едно мало појаснување, глем сум пропуштил, во делот од квалификациите со подобро пласираните екипи во националните првенства.
Петте екипи од Англија, Италија, Шпанија, Германија и Франција можат да играат и меѓу себе во плејофот. Откако ќе се приклучат уште петте екипи, не е нагласено дека ќе има т.н. „диригирана жрепка“, односно со некакви предуслови, туку можи „секој со секого“ (Лион - Баерн на пример, Арсенал - Рома, итн, итн....).

Кој сака, еве и на англиски...
Best-placed path: The third-placed side from the sixth-ranked member association, plus the runners-up from the associations ranked 7 to 15, start the competition in the third qualifying round. The winners of these five ties progress to the play-off round, where they are joined by the fourth-placed sides from the associations ranked 1 to 3 and the third-placed teams from the associations ranked 4 and 5. The victorious teams from the five play-off ties qualify for the UEFA Champions League group stage.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Едно мало појаснување, глем сум пропуштил, во делот од квалификациите со подобро пласираните екипи во националните првенства.
Петте екипи од Англија, Италија, Шпанија, Германија и Франција можат да играат и меѓу себе во плејофот. Откако ќе се приклучат уште петте екипи, не е нагласено дека ќе има т.н. „диригирана жрепка“, односно со некакви предуслови, туку можи „секој со секого“ (Лион - Баерн на пример, Арсенал - Рома, итн, итн....).
Значи може да имаме интересни кфалификации..:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.556
Да не знае некој како се движат коефициентите за Барса-Челзи и Манчестер-Арсенал?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Да не знае некој како се движат коефициентите за Барса-Челзи и Манчестер-Арсенал?
На резултати.ком за Барса има околу 1,7 за Х има3,65,а за Челси има 4,95

За Манчестер има околу 1,8,за Х=3,4 а за Арсенал 4,5

А у нашиве кладилници појма немам

http://www.rezultati.com/ еве ти линк оди за Среда штракни на Манчестер-Арсенал оди на ТЕЧАЈЕВИ и имаш отприлика шо како е..

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Барса и Манчестер не играат со Бетис и Хал, па коефициенти 1.6 и 1.7 да им дадат, не треси зелени.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Можам да објават таму и коефициенти 1.25 и 1.15, и така ќе излезат во билтен? Ти се молам, немој со тие куршуми. :pos2:

В

Вори

Гостин
Ех колку сакам да паднат сите тие кои играле кец на Барса..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Можам да објават таму и коефициенти 1.25 и 1.15, и така ќе излезат во билтен? Ти се молам, немој со тие куршуми. :pos2:
Сега се тие коефициенти, во сабота кога ќе излезе билтенот ќе се повисоки коефициентите за единици, а намалени за двојки, секогаш е така:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom