Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Џену во градов сВе иам видено само неам вака некој да зборува. Не е Охриѓанец.
че ве издајме мор пред това и дупли ќотек ќе ви удриме.
Дан е некој албанец :icon_bigg

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Расте бројот на туристи !!!

Бројот на туристи во првите пет месеци од годинава е зголемен за 19,1 %, соопшти Државниот завод за статистика. Во мај годинава бројот на туристи е зголемен за 25,3 отсто во однос на истиот месец лани, а бројот на ноќевањата пораснал за 25,8 проценти.

Бројот на домашните туристи во однос на мај 2007 е зголемен за 29,9 отсто, а на странските за 20,1 процент. Бројот на ноќевањата на домашните туристи е зголемен за 31,7 отсто, а на странските за 19,1 отсто.

Во периодот јануари-мај 2008 кај домашните туристи забележано е зголемувањето за 27,6 %, а кај странските 11,5 %. Бројот на ноќевањата е зголемен за 18,3 %, кај домашните туристи за 23,7, а кај странските 13 проценти.

И што кажувавте...:bip:

http://www.ohridnews.com.mk/index.php?mod=1&kat=4&id=6206

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Све је то од лошег вина Нино.
Предолга транзиција, трула круша.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Опцииве се многу ограничувачки, така да се изразам.:)

Особено втората. Јас не го поддржувам бојкотов, ама не сум ни задоволна од Охрид. Стајте барем опција „неутрален“, ако ништо друго. :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Пред некој ден бев во туристичкото биро по работа и таму имаше двајца шпански туристи.Еден човек на англиски им објаснуваше на карта каде се наоѓа стариот дел од градот.После некое време еден од Шпанците го прашува дали може да ја земат картата.Овој му вика дека коштала едно евро!!!!Шпанецов нормално дека не ја зеде,не дека немаше едно евро туку затоа што знаеше дека тие карти(треба)да се беспалтни.:tapp:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
За време на викендов на охридското крајбрежје пристигна најмногу гости летово. Според слободни проценки, во сите сместувачки капацитети во градот и во туристичките населби се одмораат над 15.000 туристи. Најголемиот дел од нив се сместени во викенд станови,во авто кампови, а помал дел и во хотелите. Во приватното сместување се уште има многу слободни соби, јавува дописникот на Нетпрес од Охрид.
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=34863&kategorija=1

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Избришав 15тина мислења, кое не беа поврзани воопшто со бојкотот.

Значи темата не е отворена за да се расправаме кој зошто се тепал, уште еднаш ќе ве замолам да се задржите на темата, и без офф топик муабети.

И особено StormRage ќе го опоменам да ги прочита правилот на форумов во кој јасно е наведено што смее а што не смее да се употребува, пцуење е забрането.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
е охриѓани значи претеравте.
5 другари изнајмија стан,денес се јавуваат да уим потврдат на луѓето дека ќе дојдат они дрско има кажуваат дека не може во станот затоа што газдите се вселуваат и решиле да не го даваат станот...
аман бе луѓе телефони постојат,јавете се!!
ај сеа оправдајте ги охриѓани!

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не јас не можам да ве читам:)
Охрид владее! Не се враќам летово во Скопје:):) Лажам, ќе морам да се враќам повремено, ама генерално - следниве два месеци сум во градов...

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
јас бојкотот не го поддржувам кој неке во охрид нека оди во грција

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom