Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Да даде Господ охридски таксист да те вози.
Да даде Господ да седнеш во охридски ресторан, да порачаш јадење и после 40 минути да дојде келнерот и да ти рече: "немат".
Да даде Господ да те стегне серка, а да нема вода во WC-то.
Да даде Господ да не видиш топла вода во бања.

Може звучат како клетви, ама ти давам само обични туристички ситуации од Охрид... Убав помин :)
1. Ме возел, сум немала проблем никаков.
2. Одам по ресторани, никогаш не сум чекала повеќе од 15 минути.
3. Фала Богу, ми се нема случено. Секоја година е подобра услугата (барем кај мене)
4. Секогаш имам топла, после 6 и 30.

И, тоа што ти се случило тебе, се некои блиц ситуации.
Заради ова да не одам? Хх нема шанси. Супер е Охрид бе. Одам. Фала.

:smir:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
1. Ме возел, сум немала проблем никаков.
Среќа. Или пак си се возела вкупно 2 пати.
2. Одам по ресторани, никогаш не сум чекала повеќе од 15 минути.
Што нарачуваше? Мени?
Без фолирање. И обичен хамбургер не може охриѓанец за 15 минути да ти среди, а камоли некое по „комплицирано“ јадење.
3. Фала Богу, ми се нема случено. Секоја година е подобра услугата (барем кај мене)
Немаше да го спомнувам ова ако не се случува, нели?
4. Секогаш имам топла, после 6 и 30.
Никогаш и никаде немало топла вода. Вклучуваш бојлер - доаѓа охриѓанецот и ти го гаси дур си на плажа.
Да не му се троши струја, нормално. Ам ак не ти чинит да се тушираш со ладна - не се туширај!!!

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
Како прво, 2009 ќе биде сосема друга приказна. Ќе има поголема посетеност отколку годинава, то сигурно.

Како второ, непристрастно, најголем дел од гостите што аздисуваат со барања и наоѓаат влакно во јајце, се Скопјани. Сакаш прифати, сакаш не.

Како трето, да, ни се може, пошо сме во позиција да прифатиме губење на тие 10 туристи шо ќе ги повлечите со бојкотов.

Не ја потценувам моќта на медиумите, ама бојкотов ќе ви бидит целосен дебакл.

не ја подценувам ни јас...моќта на медиумите... но не ја подценувајте ни моќта на охриѓаните....лол...лол...лоол.....
без заебанција... а шо се дешават да на пример... само хипотетички зборвам... ето нас не фатит некој инает и до 2009 го немат форумов??? само хипотетички пошо и бојкотов не ги знајт со сигурност резултатите::???ло лол оло лол ??? м???
или моите имагинарни бугарски френдој ми прает една хак услуга::??? па да мислите ги слушате Sistem of a Down>>???? lOL LOL
Слушајте и админи и газди и модератори и супервајзори на форумов... Можите да се жалите , кукате, и шо и да прајте (притоа не гледајки на кое дереџе ни идате во Охрид) на форумов..но организирано да ни прајте анти кампања, непромислена глупост која само на џаболебари мојт да им текнит (сем ако не сте подплатениод некоја агенција за у Грчка да ги носите)--немат да ја прифатиме...
Решението ке е лесно- ево јас ви давам збор... за да немаме проблеми - ке го немат форумот... па повелете со капањата- но се надевам сте добри информатичари и систем администратори ко шо сте и добри кењатори....
ПС. На сваку провокацију возврачамо ВАТРОМ!!!!
Поздрав момци и сејте си умни на газојте....

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Никогаш и никаде немало топла вода. Вклучуваш бојлер - доаѓа охриѓанецот и ти го гаси дур си на плажа. Да не му се троши струја, нормално.
Таков к`смет си имал, јебига.

Кај нас секој ден имаше топла вода, за 5 души на раат да се истушираат.

Дури ни даваа во нивната кујна јадење да правиме и да им ја трошиме струјата.:vozbud:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ете ги охриѓанчињата....ќе го нема форумов викаш? :pos:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Таков к`смет си имал, јебига.

Кај нас секој ден имаше топла вода, за 5 души на раат да се истушираат.

Дури ни даваа во нивната кујна јадење да правиме и да им ја трошиме струјата.:vozbud:
Не биле охриѓани газдите сигурно :pos:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Пак ќе бидам искрен и ќе кажам, сум бил во Pink Panter, и луѓето за помалку од 5 минути ме услужија, исто така во McDonald's, а за ресторани, сум бил во еден (не знам како се викаше, пред 1 година), и луѓето стварно беа услужливи, насмеани, и дури келнерот ве праша дали ви се допаѓа чорбата и многу учтиво се однесуваат. Не знам од каде овие верзии. Дали ова само на скопјани им се случува или не знам што да кажам.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
не ја подценувам ни јас...моќта на медиумите... но не ја подценувајте ни моќта на охриѓаните....лол...лол...лоол.....
без заебанција... а шо се дешават да на пример... само хипотетички зборвам... ето нас не фатит некој инает и до 2009 го немат форумов??? само хипотетички пошо и бојкотов не ги знајт со сигурност резултатите::???ло лол оло лол ??? м???
или моите имагинарни бугарски френдој ми прает една хак услуга::??? па да мислите ги слушате Sistem of a Down>>???? lOL LOL
Слушајте и админи и газди и модератори и супервајзори на форумов... Можите да се жалите , кукате, и шо и да прајте (притоа не гледајки на кое дереџе ни идате во Охрид) на форумов..но организирано да ни прајте анти кампања, непромислена глупост која само на џаболебари мојт да им текнит (сем ако не сте подплатениод некоја агенција за у Грчка да ги носите)--немат да ја прифатиме...
Решението ке е лесно- ево јас ви давам збор... за да немаме проблеми - ке го немат форумот... па повелете со капањата- но се надевам сте добри информатичари и систем администратори ко шо сте и добри кењатори....
ПС. На сваку провокацију возврачамо ВАТРОМ!!!!
Поздрав момци и сејте си умни на газојте....
Хихихуехехех.

Неговите бугарски пријатели ќе го хакнеле форумот :pos2:

Абе, Бугарите веќе 3 години пробуваат. Серверите се тука, при рака, на 5 километри до мене, бекап секојдневен, секој обид е залуден, не биди смешен. А и сигурно некој попаметен од тебе мислел на секакви можни ситуации од пациенти кои сакаат да бидат хакер4иња, такви обиди има секојдневно, не е ништо ново :)

Не си играј со такви закани за да не се каеш, па после да викаш - абе се зезав само.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ете ги охриѓанчињата....ќе го нема форумов викаш? :pos:
Не биле охриѓани газдите сигурно :pos:
Фани мен, ју Мрно :vozbud:
Ме возбудуваш со вакви коментари. А деминутивот при сеопштата проценка особено помага да посакам да те услужам ко шо е ред :pipi:

На Он Топ не му реплицирам нишчо зш не ќе ме сфатит ко шо требит, зш сум администратор.... лол...лоол. :smir:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Пак ќе бидам искрен и ќе кажам, сум бил во Pink Panter, и луѓето за помалку од 5 минути ме услужија, исто така во McDonald's, а за ресторани, сум бил во еден (не знам како се викаше, пред 1 година), и луѓето стварно беа услужливи, насмеани, и дури келнерот ве праша дали ви се допаѓа чорбата и многу учтиво се однесуваат. Не знам од каде овие верзии. Дали ова само на скопјани им се случува или не знам што да кажам.
Верувај се случува....еднаш при нарачување побарав вода и ми рекоа да одам да си се напијам имало фонтана карши улица,не им се постигало со нарачки а не па мене вода да ми носат:)

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Дел од мислењава на форумот се оправдани и се сложувам со некои од нив.има некои бош Охригани кои не се услужливи ама јас до сега не сумм налетал на таков..само слушам некои прераскажувања на приказни.И која е логоката не идам во Охрид ке идам Во Гејлада во Болварија во Албаниија и во странство...Барем знам дека парите што ги оставам ги оставам на наши луге.Мислам дека ниеден Охриганец не ви рекол ти не си Македонец ти си фиром и нешто сл како што им се случува на сограганите кои редовно си патуваат на одмор во Гејлада и покрај сите омаловажувања

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Не гласам за ништо.
Можеби ако би имало нешто измеѓу би гласала.
Финтата на целава работа е тоа што скопјани а и другите преувеличват, а Охриѓани не сакаат да примат критика (со чест на исклучоците).

Не би сакала да се бојкотира Охрид, но не би сакала да продолжат да се зголемуваат цените.
Единствено решение е компромис, ама џабе го барам, кога нема шанси да го има.
Охриѓани и понатаму ќе се лутат, овие другиве и понатаму ќе велат: „Неидајте“ и понатаму се ќе биди кармакараш.

Решение: Свестете се.

Z

ZeroStyle

Гостин
Не гласам за ништо.
Можеби ако би имало нешто измеѓу би гласала.
Финтата на целава работа е тоа што скопјани а и другите преувеличват, а Охриѓани не сакаат да примат критика (со чест на исклучоците).

Не би сакала да се бојкотира Охрид, но не би сакала да продолжат да се зголемуваат цените.
Единствено решение е компромис, ама џабе го барам, кога нема шанси да го има.
Охриѓани и понатаму ќе се лутат, овие другиве и понатаму ќе велат: „Неидајте“ и понатаму се ќе биди кармакараш.

Решение: Свестете се.
Тотално би се согласил со тебе. За сличново беше дискутирано и на некои од минатите страни. Само што компромис е скоро невозможно да успее. Затоа е и организиран овој бојкот.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Не ми е поентата па се препуцавам. Јас кажав мое искуство, ти си кажа твое. :)

Хехе. Стварно сум се возела со такси, сум немала проблем, имав топла вода секој ден и јадев хамбургер за 15 мин. Немам потреба да лажам, ако не беше така и јас ќе ги критикував. Досега е се ок. Понатаму, ќе видиме.

:smir:

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
Ти бе Мрно бе сељак струшки... бооо само гомна да се јадело... мака ти е да овде имат а струга немат?? ам шо ти е мака море се продадовте на Албанците... не лупај за инает... И да те опитам нешо... а шо е ова персонификацијава со сликата:::/?? или така изгледаш или толку си интелегентен??? џуст чекин...

А ти мистериозен... а шо се упрпа ко спомнав??? сличен проблем имав и со Идивиди форумот и неговите модератори.... (шо за право вие сте каде каде полиберални и ми се свиѓат то)- е така и тие мислеа бек-апи , не знам шо.... ама мојта братја не ме изневерила...Ч) Да не се носиме во ситуации да си ги тестираме мускулите... или умовите... одтргнете се од тој ваш македонски синдром на самоуништување... место добронамерни критики.... бојкоти???? како мојт да ви ојт таму умот??? Но јас ко типичен Охриѓанец ке го прифатам предизвикот и ако медиумскава кампања продолжит... јас ке те уверам во то шо го кажвам... па you will have to take the heat -ако си фраер... а пошо си скопјанец не сумљам... и шо ми објасвиш какви безбедносни цаки имало??? можда we'll put them to test...lol...
Овде ви објасвет и за охрид па нишо... игнорирате и фурате свој филм... ке фурам и јас... а и бдњ--- имам јас и наплатна служба - Гоце Кучка. Верви ми не сакаш да дојт Гоце Кучка на некој роденден на кајгана...лол лол

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom