Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Хихи, напоменав дека анкетата не е за охриѓани и да не гласаат на неа, затоа што е наменета за туристи, а не за домаќини. И не издржаа бе, пак напуниле гласови мартинче со доларче, Solid и компанија, срцки :pos2:

Ќе ви ги избришам, како што е редот.

Aнкетата треба да е показател на мислењето на туристите.
Знаев дека ќе ми го избришиш,ама си реков да пробам...:helou:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Aбе на крајот од краиштатa ќе биде битно да се преброи само колку ќе бојкотираат :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Мистик и јас сум турист овде бе, не сум Охриѓанец, имам право да гласам.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
„Ништо“, само 28 бојкотирачи за неколку часа...
Ќе се објавува бојкотот сега на главна, или во 2009?

Член од
26 јуни 2008
Мислења
30
Поени од реакции
5
Мистик и јас сум турист овде бе, не сум Охриѓанец, имам право да гласам.
Нели ќе ја бојкотиравте темата? На секоја страна, 7 пати викаш ова и пак пишуваш. Ќе се научите на ред после ова, ајде.
И според мене, дали е битно кој НЕМА да го бојкотира Охрид?
Ама ај, гласај се, радувај се, не можеш на избори па можеш тука.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Поубаво ќе одам на моја територија на моето најубаво езеро отколку да одам во Грција.Па луѓе ние меѓусебно ќе се изедеме а што очекуваме со грцине...нема зошто да не одам во Охрид,не одам таму за Охриѓаните туку да се одморам и релаксирам сепак е сезона и неможе да не се поскапени цените,како за сите туристи така и за нас.

Член од
26 јуни 2008
Мислења
30
Поени од реакции
5
Поубаво ќе одам на моја територија на моето најубаво езеро отколку да одам во Грција.Па луѓе ние меѓусебно ќе се изедеме а што очекуваме со грцине...нема зошто да не одам во Охрид,не одам таму за Охриѓаните туку да се одморам и релаксирам сепак е сезона и неможе да не се поскапени цените,како за сите туристи така и за нас.
Не. Не е така. Дали мислиш дека останатие што бојкотираат нејќат меѓусебно да не се јадат?
Мора да се подобрат. Тоа е за наше, нивно и сечие можно добро.
Дури мислам дека тие што бојкотираат свесно сакаат повеќе да се подобри ситуацијата, за разлика од другите. Но тоа е субјективно.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
@Lud Monah
Па Охрид живеам, не значи дека несмеам да гласам. И мајка и Татко, цела фамилија ми е Радовиш, ем роден сум таму и живеен. И што сум? Трај си, можам да гласам, иако се чувствувам ко Охриѓанец и никој досеа овде не се однесувал со мене ко со вас..очигледно до вас е, или?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
Никој не го оспорува фактот дека езерото е прекрасно. Смешно е да се вмешува Грција во муабетов, затоа што бојкотот нема никаква врска со Грција, туку со „осетот“ на охриѓани за туризам. Финтата е што НЕ можеш да се релаксираш поради некои дилајли кои мислат дека се туристички работници.

Цените не се некој фактор, ама за услугата - цените се превисоки.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
И во Струга го имате убавото Охридско езеро бе:) Чим ви е за езерото:)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
И додека мрчите сега, пола Скопје утре на викенд ќе замини Охрид.

Не бојкотирам, Охрид е убав. Покрај друштвото, убавините, шетањето, не ги забележувам некои ситници.

Одам јас во сабота, и ќе си поминам убаво.
:pipi:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
Да даде Господ охридски таксист да те вози.
Да даде Господ да седнеш во охридски ресторан, да порачаш јадење и после 40 минути да дојде келнерот и да ти рече: "немат".
Да даде Господ да те стегне серка, а да нема вода во WC-то.
Да даде Господ да не видиш топла вода во бања.

Може звучат како клетви, ама ти давам само обични туристички ситуации од Охрид... Убав помин :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
не ни помислувам на бојкот. сум немал никакви замерки, се ми било во ред до сега. цените ми биле ок. така да, охрид, чекај ме после 20ти =))
Ради 2-3 шкарт локали со шкарт услуга и пар нафурани ориѓани да не одам? ноу веи.

I <3 Oh.
едит.
Да даде Господ охридски таксист да те вози.
Да даде Господ да седнеш во охридски ресторан, да порачаш јадење и после 40 минути да дојде келнерот и да ти рече: "немат".
Да даде Господ да те стегне серка, а да нема вода во WC-то.
Да даде Господ да не видиш топла вода во бања.

Може звучат како клетви, ама ти давам само обични туристички ситуации од Охрид... Убав помин
аехехаехаехаехае
сум се возел, гага било. 20 денари од арена до билјанини... :pos: 30 од арена до охридска, позади полицијата. скапо да не е?!
се што сум нарачал сум добил на време и се останато било како што требало. ОСВЕН, спората услуга во меџик, па и затоа не би одел веќе таму. друго-немам што да се пожалам.
секогаш среден тоалет со топла вода нон-стоп!

секогаш ми биле фини охриѓани. што и да сум прашал, сум добил одговор, ме упатиле и сл. лани за 1ви мај, ми се скина сајлата за кумплунг. охриѓанец во локалниот сервис за автомобили, откога му кажав што се десило, вика: влагај в кола, идаме! значи, со него и со уште едно мајсторче отидовме, со негова кола, ја средија на лице место. лом се направија до лакти. ми побара само за сајлата и КАКО да не му дадеш уште 100-200 денари на човекот?! поуслужливо-здравје!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom