Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
многу бев испровоцирана од темава! може и само заради тоа се регистрирав на форумов! не сакам да го разочарам acid ама мислам дека нема реални шанси бојкотот да успее! пред се...затоа што има премногу скопјани што имаат таму купено станови...и не им се пропушта ни едно лето во охрид! понекогаш се нервираат од неуслужните охриѓани меѓутоа тоа брзо се заборава,затоа што уживанјето во охридските убавини е неспоредливо! МИСЛАМ ДЕКА НА ОХРИЃАНИ ИМ Е ПОТРЕБНА ПОМОШ ЗА ДА ГО ПОДОБРАТ ТУРИЗМОТ! А НЕ БОЈКОТ! ПОДОБРУВАЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ ТУРИЗАМ ЌЕ ДОНЕСЕ ДОБРО ЗА СИТЕ МАКЕДОНЦИ!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
многу бев испровоцирана од темава! може и само заради тоа се регистрирав на форумов! не сакам да го разочарам acid ама мислам дека нема реални шанси бојкотот да успее! пред се...затоа што има премногу скопјани што имаат таму купено станови...и не им се пропушта ни едно лето во охрид! понекогаш се нервираат од неуслужните охриѓани меѓутоа тоа брзо се заборава,затоа што уживанјето во охридските убавини е неспоредливо! МИСЛАМ ДЕКА НА ОХРИЃАНИ ИМ Е ПОТРЕБНА ПОМОШ ЗА ДА ГО ПОДОБРАТ ТУРИЗМОТ! А НЕ БОЈКОТ! ПОДОБРУВАЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ ТУРИЗАМ ЌЕ ДОНЕСЕ ДОБРО ЗА СИТЕ МАКЕДОНЦИ!
Како да се подобри? Имаш некој предлог?
Eте, има и тема за предлози околу подобрување на туризмот - ама очигледно охриѓани не се заинтересирани за тоа.

Пак ќе кажам: Се што слушнавме е "не идајте". Зошто со таква мисла, сами поттикнувате бојкот.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Има и многу кои немаат станови, а сепак одат и покрај лошата услуга. Е - тие ни се целната група.

А бојкотот доаѓа како резултат на одбиените совети како да го подобрат туризмот со арогантното "ако не ви чинит, не идајте".

Појасно? :)

Дури и самите охриѓани ја игнорираат, поинтересно им е на оваа, да ни викаат "ак не ви чинит, не идајте" :)

Член од
17 мај 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
DOAGATE VO OHRID SUPER E AJDE VO PESTANI

KAJ MENE NA GOSTI

HAHAHAHAA

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Не не ова не е војна ова е револуција дел од обидите да се направи охрид всушност елитен туристички град, односон да дојде до масовно менување на менталитет.
Во ред е, го поддржувам сето ова но не се само охриѓани тие кои имаат такво однесување.

Прочитав пример за охридските таксисти. Истото се случува и во Скопје пример. Излегуваш од автобуска, влегуваш во такси и те испрашува цело време. На крај, ако заклучи дека не си од таму и дека не си запознат со градот, обавезно ти зема пари плус.

Додека во Преспа нема никакви шанси на такво однесување. Струга не знам. Ова не го зборувам дека сум од Ресен ами дека така е :pipi:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Како што имаше една рандом изрека - "Скопјаниве да беа кабиљ со лајца ќе го исркаја езерово".

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Jas so godini go bojkotiram ohridskiot turizam... celo vreme si odam vo Struga i mnogu poubavo mi e tamu. A sega poisplatlivo e da isteras odmor vo Budva otkolku vo Ohrid...

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Се на се, можеби 3 асални мислења на охриѓани прочитав на темиве.
Шо ви е проблемов вас бе???
Да можете да се видите од страна, ќе биде бенг бенг бај бај брејн.
Едно треба да стане јасно, ако си го кренете стандардот на градот, што вклучува квалитетна и соодветна туристичка услуга за тие пари што ги барате, и непрокопсаните скопски дечишта ќе се исчистат, и ќе останете со туристи кои знаат да ценат.
Ама мора негде да се почне, а у никој случај не треба да се почне со хејт кланови против одреден дел од ваши туристи.

Та ја велешанка сум, везе си неам од туризам, може грешам.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Во ред е, го поддржувам сето ова но не се само охриѓани тие кои имаат такво однесување.

Прочитав пример за охридските таксисти. Истото се случува и во Скопје пример. Излегуваш од автобуска, влегуваш во такси и те испрашува цело време. На крај, ако заклучи дека не си од таму и дека не си запознат со градот, обавезно ти зема пари плус.

Додека во Преспа нема никакви шанси на такво однесување. Струга не знам. Ова не го зборувам дека сум од Ресен ами дека така е :pipi:
Мнаоги многу не сум се возел со такси , ама кога и да сум се возел уклучуваат таксиметар, и ми наплаќале според такси метар, сега некои ги местат да вртат на киломтреажа, некои ги местата на колку гас даваат итн. па цената може да варира, ама никогаш не ми побарале повеќе пари од тоа што стои на таксиметар. Во скопје ако не ти уклучи таксиметар пред да тргне излегувај од такси.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Мнаоги многу не сум се возел со такси , ама кога и да сум се возел уклучуваат таксиметар, и ми наплаќале според такси метар, сега некои ги местат да вртат на киломтреажа, некои ги местата на колку гас даваат итн. па цената може да варира, ама никогаш не ми побарале повеќе пари од тоа што стои на таксиметар. Во скопје ако не ти уклучи таксиметар пред да тргне излегувај од такси.
веројатно zafrknata збори за тие што стојат пред меѓуградска . и во право е мене до чаир ми бараа 200 денари

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
веројатно zafrknata збори за тие што стојат пред меѓуградска . и во право е мене до чаир ми бараа 200 денари
Па затоа и реков, ако не пали таксиметар излегувај од такси.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
13
Поени од реакции
1
Само прајте го банерот побрзо и почнете со потпишвењето петиции, ќе поминит сезонава.
Викендов беше полно Срби и Скопјани, ама имат уште надеж да ги разубедите тие шо планирет да дојдат.

П.С И еден банер да напрајте за промоција на скопскиот туризам на 55 степени во Броз кафе на Партизанска.

П.С.С Ојдов јас на плажа.

Папапаапаа.....каков идиот.

Абе глуп еден, ПАРИ ЗА ЛЕБ ЌЕ НЕМАТЕ ако не се туристите од Македонија кај вас да идат...МОЗОКОТ МАЛКУ УКЛУЧИ ГО, а не да даваш идеи.

П.С. Има вентилатори со вода у Броз кафе...така да ТОП е таму :baeh:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom