Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

FromSunWithLove

dance or die
Член од
1 февруари 2007
Мислења
524
Поени од реакции
13
нз али мене ова бојкот ич не ми се свига.
Во ох бев прв пат лани со друшто и онака се супер беше. Апартман си најдовме убаво се не услужи газдата, ни дојде 10 ден ни вика ке го продужувата одморот ваму таму и дури и не покани на скара кај него у кафана.
Друго ја сум од скопје и неам ништо против охрид. Ако не е охрид кај ке идеме ние младите у струга со Албанците ?? во дојран или преспа у тоа тињите. За услугата да стварно имаат некој пропусти што не треба да ги праат, али тоа е за тоа друг пат по тие кафичи, ресторанчиња не поминувам више,
Нз друго што му фали толку што сте запнале сите за бојкот ваше право ви е вие си знаете

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Знаеш како се лаже по дома, најбитна е дружбата. Најбитно е да се отиде во Охрид затоа што цело Скопје е таму т.е. гледа да е со едни луѓе 365 дена во годината, и ваму и таму. Не наученоста да се прошета по светот, да се види нешто друго и да се јаат лајна по форуми дека отишол до Охрид и видел све што му треба (иста Кавадарка, различна трева, поскапи цигари), а незнае дека во Црна Гора идат русинки тазе 16 годишни што таму гледаат малце слобода па се прават партали по ПЕСОЧНИ плажи:)
Јебига сака да оди во Охрид и да мува Скопјанки:) онака, закон пеер4е

Види има туристи и во Преспа и во Дојран. Проблемите со кои се квалификуваат двата града се некако чудно глупи. Преспа секоја година се повеќе и повеќе го губи езерото, ама останува чист песок, ама имаш да се убиеш од одење дур да стигнеш до водата, и уште малце повеќе дур да стигнеш до подлабоко:) (Крани, пред едно 6-7 години). Дојран, место каде се збори дека водата е лековита а исто така има и добри но ефтини хотели(Алкалоид хотелот) е сега што водата е тапанарија т.е. за некои луѓе лековита, а плажите се малце по школкести и нозете ќе ти бидат ренде е малце полоша карактеристика. Има една работа што ептен ги двои местава од самиот Охрид. Нема Лапидариус, Планет и слични Скопје-Охрид шема дискотеки во кои ПАК се собираат истите фаци од Скопје.
Комплексот на луѓето да бидат видени е толку голем што ако не си бил на одмор во Охрид, исто ко да не си бил.
Смешно но вистинито, барем од муабети што сум слушал
Peer prv pat odam za Crna Gora na odmor i toa za 5 dena fala sto mi kaza za rusinkive neznaev! Kje porabotam na toa hehe :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Има една работа што ептен ги двои местава од самиот Охрид. Нема Лапидариус, Планет и слични Скопје-Охрид шема дискотеки во кои ПАК се собираат истите фаци од Скопје.
Комплексот на луѓето да бидат видени е толку голем што ако не си бил на одмор во Охрид, исто ко да не си бил.
Смешно но вистинито, барем од муабети што сум слушал
Е како да не. Глупости. Има и луѓе што идат на море за да се фалат дека биле на море, ако гледаме така.

Прво и основно, стварно не знам зашто сите се жалат за цени. Јас пушам цигари, пијам алкохол во нормални количини и парите кои ги зимам од дома ми се сосема доволни. Со сместување не сум имала проблеми. Сум се однесувала воспитано, таков и третман сум добила.
Дека има некои преувлечувања, има - ама па сеа има луѓе отишле на одмор и сакаат пиво за 30 денари да пијат. Нема шанси. И јас поддржувам на туристички места да биде малце поскапо, нормално е.
За одмор во Охрид речиси секој може да си го дозволи.

Второ, како што реков во некоја од другите теми за Охрид, а и некој над мене истото го кажа, ниту Скопјани се совршени, ниту Охриѓани. Јас таа финта со нетрпеливост и ривалство, не ја сфаќам, а уште помалку поддржувам. Како што има намќор Охриѓани, има и Скопјани кои мислат дека ако се од Скопје се кралеви.

Трето, бојкот, особено на Охрид, не поддржувам. Не се жалам, не сум имала проблеми, убаво ми е, цените се пристојни и на крај памет не би ми паднало да се приклучам кон бојкот.

Четврто, сум слушнала коментари за Скопјаништата со мои уши и ме навредило, затоа што јас Охрид не го сакам, го обожавам. И ме боли кога ќе чујам коментар колкави идиоти се Скопјаните, ама знам дека не се сите такви, јебига ништо не е СОВРШЕНО.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Серпико не сум 3 години женет:) кога не бев се гледаше, имаше странки ама преовладуваа скопјанките. Биди реален и кажи дека Охрид за тој период од 15 Јули до 10 Август станува Скопје со езеро.
Не, не е точно. Ја глеаш реалноста која сакаш. Ако си ко Тиквичка, ќе мислиш дека цела плажа буљи во тебе - на пример.

Рајмз, те поздрави малиов :)
Нема поента.
Рајмз кажа пар добри ствари погоре, ова е ловење во матно.
Албанците ми се драги гости, пошо јас ко Охриѓанец луѓето ги дељам на убај ил неубај (добри и лоши).

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
чекајте сеа се присетив на една случка пред 3 лета во далјан ...таму спиев ...:
си спијам мирно убаво и тук одеднаш слушам кршење нешо бучава т.е. не само јас туку и сите тука во таа зградата шо беа. Иначе зборувам за пијани скопјанчиња кои почнаа да пцујат и ќе се обидам не баш исто ама некако вака викаја: Охриѓаниии цркнете,џабе ви е се..сите ќе ве немат. А иначе тие додека го викаја тоа со шипка или незнам шо беше то ги кршеа стаклата на коли со охридска регистрација...па после полиција па ги приведе па триста чуда се случија...
и пак ќе повторам ...незнам шо туризаам можеме да правиме ние кога ни самите македонци кога ќе дојдат во градов се прават дека го поседуваат,ѓубрето наместо ВО канта го фрлаат ДО канта или во крајни случаи и во езеро па приквечер комотно си гледаш како допливуваат ќесина од смоки,чипсови разни шишиња...
И ве молам не претерувајте со цените како шо вас ви е скапо така и ние шо живејме тука ни е скапо па некако преживуваме плус во која друга држава ако може да ми кажете туристички град е поефтин или еднаков во цени со обичен град кој нема ни езеро ни море?

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Амам бе, зар и ти како Рајмз мислиш дека ова е за да те дрибламе тебе?

Сериозен си?
Не бе, многу погоре :)))))

Уба работа да ме дриблате мене, ил Форчн ил Андроник :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Уба, ама ете, има и такви со бујна фантазија :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Abe da ne se skopjanischana turizmot u ohrid ke se namali za 80%. Ama pa zaso da ne idam??? Mrcat za skopjani fakt e toa,ama bas mi cue iskreno.Neka zborat so sakaat ne mi smeta.Jas idam tamu za mene ne idam za niv.Ubavo e,mi se svigja i ke idam.A cenite ne se niso poskapi od toa so se u Skopje,osven na nekoi mesta. A za taksistite..pa i nasite se takvi. A nacekaat nekoj od strana gasat taksimetarot i im sibaat ceni. A tie so si vozat legalno si se ok i duri poeftini se od skopskive taksisti.Taksi od centar na ohrid do gradiste e 300 denari,14 kilometri.Kolku bi kostalo ista destinacija so taksi u skopje?? So noviot predlog kilometar e 50 denari a sekoj nareden po 25.

Edit: Mistichen, ne vikam deka ne treba da se promoviraat drugite turisticki mesta vo Makedonija, ama dali toa treba da se napravi na smetka na drugo turisticko mesto?
аБсолутно се согласувам со твојот пост, ти го кажуваш она што јас го реков но во подипломатски зборови.
Скопје е поскапо од Охрид за цени.

Има начини да се среди ова, бојкот сметам дека не е соодветно. Дуи и сдс го бојкотираа парламентот и ништо не добија.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Под поскапи цигари се мисли на копиљаци што виделе 10-15000 у џеб па од родео или 19ка се префрлаат на вест и малборо драг члену со број седум:)

Серпико не сум 3 години женет:) кога не бев се гледаше, имаше странки ама преовладуваа скопјанките. Биди реален и кажи дека Охрид за тој период од 15 Јули до 10 Август станува Скопје со езеро.
A sto ima loso ili cudno u toa so kupuvaat poskapi cigari??? Ipak tamu se otideni da si pominat ubavo ne da se stiskaat so pari taka? Eve jas sekoj den u ohrid si jadam u kafance so ni e odma do zgrada.Taka sakam,taka mi e ubavo. Go praam istoto u skopje-ne.

Aaaa...ohrigjanive ne gi biva a nejkes ni skopjani da gledas po diskoteki i pokraj ezero. Epa idi ondak u Crna gora kaj toa seljacanata i slusaj Cashe Lomim po diskoteki i imaj srekja da se zapoznaas samo so nekoja crnogorka da gi vidis crnogorcite na delo.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Е како да не.Глупости.Има и луѓе што идат на море за да се фалат дека биле на море,ако гледаме така.

Прво и основно,стварно не знам зашто сите се жалат за цени.Јас пушам цигари,пијам алкохол во нормални количини и парите кои ги зимам од дома ми се сосема доволни.Со сместување не сум имала проблеми.Сум се однесувала воспитано,таков и третман сум добила.
Дека има некои преувлечувања,има - ама па сеа има луѓе отишле на одмор и сакаат пиво за 30 денари да пијат.
Нема шанси.И јас поддржувам на туристички места да биде малце поскапо,нормално е.
За одмор во Охрид речиси секој може да си го дозволи.

Второ,како што реков во некоја од другите теми за Охрид,а и некој над мене истото го кажа,ниту Скопјани се совршени,ниту Охриѓани.Јас таа финта со нетрпеливост и ривалство,не ја сфаќам,а уште помалку поддржувам.Како што има намќор Охриѓани,има и Скопјани кои мислат дека ако се од Скопје се кралеви.

Трето,бојкот,особено на Охрид,не поддржувам.Не се жалам,не сум имала проблеми,убаво ми е,цените се пристојни и на крај памет не би ми паднало да се приклучам кон бојкот.

Четврто,сум слушнала коментари за Скопјаништата со мои уши и ме навредило,затоа што јас Охрид не го сакам,го обожавам.И ме боли кога ќе чујам коментар колкави идиоти се Скопјаните,ама знам дека не се сите такви,јебига ништо не е СОВРШЕНО.

Бев лани во Будва.Претходните години во Охрид си поминував стопати поубаво.
Сосема се сложувам со се што наведе, ама реално, велиш однесувањето е релативно, па зашто не влезе со мене на Самоиловата тврдина???

Туку дозволи да те испровоцира чуварот на капијата зашто ни побара карта од 20 денари, и после немаше ситно да ни врати, беше крајно некултурен и ти револтирано рече “Јас не влегувам па што сака нека е“.

Токму за тоа збориме, за тој однос.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Бев лани во Будва.Претходните години во Охрид си поминував стопати поубаво.
Само ова го цитирав ама сакам и за првото да кажам:) Ти ќе кажеш дека си била во Будва, ама ако не те видат другарките на другар ти од маало што му се школски на пријателот на татко му од брат му сестра на чичко му ЏАБЕ:)

И признај дека ти беше поубаво во Будва:)

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Сосема се сложувам со се што наведе, ама реално, велиш однесувањето е релативно, па зашто не влезе со мене на Самоиловата тврдина???

Туку дозволи да те испровоцира чуварот на капијата зашто ни побара карта од 20 денари, и после немаше ситно да ни врати, беше крајно некултурен и ти револтирано рече “Јас не влегувам па што сака нека е“.

Oпинок некој бил!

Иначе, за Самуилова, 20че е мала сума.
И јас ја плаќам секогаш кога одам.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097

Не заебавај сега и ти.

Во Охрид, секогаш мора да имаш точно ситно пари. Ако не, не морате да идате. Ееее више, Скопјанчишта, он на вас ќе ви раситнуват карти за карта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom