2.000 Македонци дневно заминуваат на одмор во Гејлада

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Почна летната туристичка сезона во Грција, а со тоа се зголемува и фреквенцијата на патници на граничниот премин Богородица.
14.000, од кои најголем дел странски државјани, дневно влегуваат кај јужниот сосед. Се зголемува бројот и кај Македонците, кои овој премин дневно го поминуваат и до 2.000 патници, што е за 10% помалку во однос на лани истиот период.
„Србија, Маџарска, Чешка, а додека бројот на наши државјани почнува исто така да се зголемува. Достигна до 2.000 патника дневно“, изјави Никола Стамнов, командир на ПС Богородица.
Најголем дел од патувањата завршуваат на брегот на Егејското Море.
„До Грција, до Солун. Од Нови Сад одиме во Полихроно“, велат туристи.
За разлика од странските, македонските државјани ја избегнуваа камерата на А1.
Според пограничните служби, дневно во Македонија влегуваат и до 2.000 Грци. За нив и за останатите странски државјани, кои транзитираат низ Македонија, многу малку се прави во делот на презентирањето на домашната туристичка понуда, иако има барака поставена од пред четири години.

СРАМОТА бе после се ова ... нека си мавнат метак у глаа .Колку ме на***чи ова сеа кога го прочитав.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
They are traitors to the Motherland:).
Не знам што гледаат убаво македонските граѓани во тоа да бидат измачувани и малтретирани на граница, нивните автомобили да бидат демолирани поради МК регистрации и налепници и ограбувани од страна на газдите на апартманите. Да одам на одмор и некој таму со мене да си игра, да ме прави подоле од гомно? Нема шанси.
Јас би им рекла да си останат таму. Последно место за одмор да е, не би отишла. Во Тиквешко ќе се капам ако треба, ама кај гејците никако.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
има има,послабо од прошлите лета но сепак има,јас познавам неколку фамилии шо заминаја во гејлада ама му посакувам се да му искрадат таму и котеќ да јадат колку шо се тешки

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:vozbud:Наскоро ќе почнат жалопојките по нашите весници ...кој каков стап јадел таму...ќе бараат сожалување...е ќе има голем сеир:vozbud:
Сега некои заминуваат со надмени фаци..да видиме со какви ќе се вратат.:vozbud:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Оф лелее и после Цацко е крив, кој се бе овие луѓе шо одат кај гејците на одмор, воопшто не ги оправдувам, и баш сакам едно јако малтретирање да му удрат на граница, цел одмор замор да им се стори.

Во Тиквешко ќе се капам ако треба, ама кај гејците никако.
Абе интересно шо го спомна Тиквешко, знаеш колку народ има таму овие денови, многу, и тоа од цела Македонија, водата е уживанција, на сите ви го препорачувам. :)

F

FilipMacedon

Гостин
Оф лелее и после Цацко е крив, кој се бе овие луѓе шо одат кај гејците на одмор, воопшто не ги оправдувам, и баш сакам едно јако малтретирање да му удрат на граница, цел одмор замор да им се стори.

Абе интересно шо го спомна Тиквешко, знаеш колку народ има таму овие денови, многу, и тоа од цела Македонија, водата е уживанција, на сите ви го препорачувам. :)
Немај гајле нели имаа 2000 дневно "чистачи" хм се извинувам мислев на туристи, граничните премини ке СИЈАТ:tv:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634

на тие што одат по плажите и кафичите а не во Лерин и Воден треба да им се даваатвакви флаерчиња, само за потсетување, додека си го пржат газето и пијат кафето

ебате гнидите

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Немај гајле нели имаа 2000 дневно "чистачи"
Абе, не ја сфаќате вие идејата...
Идејата е да се посрамотат гејците со тоа што нема да имаат доволно метли на граничните премини! :tapp:

Моронизам...

F

FilipMacedon

Гостин
Абе, не ја сфаќате вие идејата...
Идејата е да се посрамотат гејците со тоа што нема да имаат доволно метли на граничните премини! :tapp:

Моронизам...
Да бе како не ми текна на метлите.А пак од кај знаеш можда нашите си носат за секој случај:pos2::pos2::pos2::pos2:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Ustvari ne se oni gejlada narod nie kurva narod bre NE e...t sekoja den i use ideme tamu i go vrtime gazot uste poveke da ne e..t E makedonce makedonce
Ke ideme da istorisme nekoe evro u grcka da gi zaebeme Moreee sto sakam na vesti javno da placat deka bile maltretirani....Ne metli javni wc-inja da cistat . A na gejlada so se srce i poskauvam da i se povtorat lanskite pozari....:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
14 јуни 2008
Мислења
26
Поени од реакции
1
абе да не се вратат да им ебам мамата,продадени души
ааааааааа малку е за нас

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Знаев дека вака ќе биде....

А бре...хепа...македонче...:toe:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Изгледа нашеви пак ја спроведуваат добро испробаната стратегија Не можат они да не ебат колку што можеме ние да издржиме.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Е добро де. Знаевме дека ќе испадне вака и покрај сите удирања во гради и трескања од тротоар. Тоа е..има многу продадени душички кои живеат само за да се испофалат каде биле на одмор и колку потрошиле.

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
зборев јас уште за време на протестот дека некој брзо ќе заборави што се случува и ќе се правда со зборовите ‘‘па што има врска не се они такви‘‘ ‘‘па каде да идам на одмор‘‘ и слични изговори а тука се удираат во гради како они биле патриоти најголеми
Кога беше протестот на Пела после тоа почнаа да вртат мејлови за бојкотирање на грција и грчки производи но она што ми беше интересно примав мејлови од луѓе што секоја година идат за грчка што цел живот ми се смееја на мојот патриотизам и што ме правеа глуп што не идам во гејлада. Очигледно истите тогаш масовно праќаа мејлови за да не се удри по нив и да помисли народот ете и ние се предомисливме и веќе не идеме таму. Но не е така на овој народ не му треба многу време да заборави само доволно е да му пуштиш малце водичка и оп се продаде душичето, им рекоа дека ќе се забрза вадењето визи и толку им требаше кој идел до сега ќе иде и оваа година
Само дајте да собереме пари да купиме метли и на излез од Македонија да им ги поклонуваме, а за парите ќе си ги вратиме за влез ќе им наплаќаме по 100 еврички за секој ,а мора да се врати па ќе мора да даде 100. Добар е предлогов нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom