МИГ

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
И тие 3 што ги имаме не ги користиме, не па вакви да земаме.

Видеото е супер..интересно беше кога го пробиваа звучниот ѕид...
Инаку...мразам кога науката се користи за воени цели...

Видеото е супер..интересно беше кога го пробиваа звучниот ѕид...
Инаку...мразам кога науката се користи за воени цели...

Воените цели ја развиваат науката никој друг

Се што го има во Армијата излегува после 10 години во комерцјална употреба , а по некогаш и не излегува

Размисли технлогијата најмногу има напреднато минатион век поради двете светстки војни и ладната војна

Мислам ако не беше ладната војна тхенлогијата ќе беше многу назад

Воените цели ја развиваат науката никој друг

Се што го има во Армијата излегува после 10 години во комерцјална употреба , а по некогаш и не излегува

Размисли технлогијата најмногу има напреднато минатион век поради двете светстки војни и ладната војна

Мислам ако не беше ладната војна тхенлогијата ќе беше многу назад
Воените цели ја развиваат науката за воена технологија.
Истите пари, ако би се вложувале во развивање на технологијата која му е потребна на човештвото, тогаш технологијата ќе беше многу поразвиена од сега.

Доколку сите пари што се трошат на армијата, би се трошеле за доброто на човештвото, се што сега го имаме во нашиот живот ќе го имаше пред..одприлика 20 години, и ќе беше достапно за сите...

Доколку небеше ладната војна, и парите наменети за развивање на технологија за воени цели, би се употребеа за развивање на технологијата која што ќе го направи светот подобар, тогаш науката ќе беше многу напред.

Употребувањето на науката за воени цели, можно е и да му стави крај на целото човештво....

:uvo:

Со овој пост те сваќам како гревче:uvo:

Зошто некој би инвестирал во развој ако не му е целата доминација и развој.
Самата цела на Тесла била топот Тесла
нацрти на сите машини на Леонардо да Винчи биле за војна

И ајде да се вратиме на темата има ли некој друг клип од оваа чудовиште

Мене повеќе ми се допаѓа Су-24 Flanker или подобрената и верзија која е од петтата генерација на борбени авиони а го има истиот дизајн односно Су-35.
Миг-29 Fulcrum е четврта генерација на борбени авиони.

MIG-35 која генерација е ?

Иста генерација се смао што Су-30 и другите негови две подваријанти се веќе во служба од поодамна, за разлика од мигот. Инаку Сукхои сега го развива новиот борбен авион за руската армија , ама почнале да работат и заедно со индијците.

Една от доказаните марки руски авиони.Преубав е Миг 29 - наполно равен на F-16,па во некои моменти и подобар(2 двигатела,подобра маневренност со малка скорост во пати от F-16)

:uvo:

Со овој пост те сваќам како гревче:uvo:

Зошто некој би инвестирал во развој ако не му е целата доминација и развој.
Самата цела на Тесла била топот Тесла
нацрти на сите машини на Леонардо да Винчи биле за војна

И ајде да се вратиме на темата има ли некој друг клип од оваа чудовиште
Веројатно не ме сфати.

Зошто? За подобро утре на целото човештво.
Тој ја имал таа идеја за други нешта, не за воени цели, но, се` што може да се искористи за добри, може и за лоши. Истото е и со Винчи.

Да се вратам на темата..
Интересни работи за МиГ имаше напишано во една статија од списанието Емитер.

Мене повеќе ми се допаѓа Су-24 Flanker или подобрената и верзија која е од петтата генерација на борбени авиони а го има истиот дизајн односно Су-35.
Миг-29 Fulcrum е четврта генерација на борбени авиони.
Су-24 е Fencer и нема врска со Су-27 (Flanker) од кој произлегува Су-35, кој е сепак само 4.5-та генерација. Русите сеуште немаат ловец од 5-та генерација.

MIG-35 која генерација е ?
МиГ-35 е модернизирана верзија на МиГ-29 и е isto taka 4.5-та генерација. Сеуште нема влезено во употреба.

Su-24

800px-Su-24_Fencer_Right_side_gear_down.jpg

Su-27

800px-Su-27_05.jpg

MiG-35

70607015436644.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom