Компјутери во гимназииве!

Член од
19 јуни 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Јас од септември почнувам во орце да учам и таму ќе донесат компијутери во секоја училница или како што викаат за секое дете. Дека имам еден другар од Кочо Рацин и таму видел он дека ќе оди сеа он 2 година дека има компијутери и од септември ќе почне тоа со компијутериве. И си викам чим у Кочо ќе има сигурно и во Орце. Неам ништо прротив Кочо далеку од тоа но сепак Орце е „најјака“ гимназија до сеа и би требало да донесат што мислите.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Компијутери во гимназииве!
Брзаш , насловот ти е тотално промашување ..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Клевер бој, не одаваш таков впечаток според компИјутерскиот пост што го напиша.
И што си се залетал уште сега да прашуваш за компИјутери кои можеби и нема да ги донесат?!

п.с. Кинески се. Кинеска фирма победи на тендерот за набавка на компјутери за средните училишта.
И не може да се игра кантер на нив.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Компјутери ќе има, баш за секое дете ама спакувани:(
Јас знам уште од раниот почеток на носењето тоа беше одприлика пред 2-3 години и баш разговарав со професорката што ми беше по информатика, и добив објаснување дека „давачите„ на компјутерите си имале некои си посебни критериуми со незнам виолетови врати, 40% од ѕидовите портокалови, другите 60% светло сини, па додека не направат така нема уклучување на компјутерите:(
Барем така беше тогаш, сега ако смениле нешто океј

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Компијутераши, нека ви донесат што побргу за да знаете како правилно се викаат :)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Имаше конфјуктори до пред некоја недела, потоа матурантите си најдоа нова занимација за време на одморите. Фудбал со монитори и фати/фрли со мауси.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
eh,taman jas zavrsiv so sredno i resija za sekoj da ima po eden kompIjuter........

neka im e so srekja ama ne veruvam deka so toa pojse kje naucat.............

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Еј супер направија со компјуериве.Колку ни олеснија додека полагавме матура(при препишувањето,мислам).Али ние таман си отидовме и сеа им текна.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Компјутери ќе има, баш за секое дете ама спакувани:(
Јас знам уште од раниот почеток на носењето тоа беше одприлика пред 2-3 години и баш разговарав со професорката што ми беше по информатика, и добив објаснување дека „давачите„ на компјутерите си имале некои си посебни критериуми со незнам виолетови врати, 40% од ѕидовите портокалови, другите 60% светло сини, па додека не направат така нема уклучување на компјутерите:(
Барем така беше тогаш, сега ако смениле нешто океј
Те лажела....
За тоа дали ќе се спакувани не знам, ама инфраструктура (штекови, напон и др.) има, само не знам каде мислат да ги ставаат мониторите на тие мали клупи :toe:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Те лажела....
За тоа дали ќе се спакувани не знам, ама инфраструктура (штекови, напон и др.) има, само не знам каде мислат да ги ставаат мониторите на тие мали клупи :toe:
Па јас бев во тој некој си одбор на еден ученик+директор+професори и као демек разговори околу набавки бла бла бла (губење часови:))
И буквално све беше наместено во училницата, кабли свичови бутури само компјутерите стоеа во посебна просторија затворени

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај мене најдоа да монтираат интернет батките од Ти Хоум на крај на мај, кога се правеа писмени. Правиш писмена чувствуваш дека отпозади некој со бор-машина се обидува да ти влезе во училна.:)
Туку добра работа е тоа, добро е замислено. Братучетка ми во Шведска има предавања, презентации од страна на професорите во Пауер Поинт, прави писмени на ПЦ, пишуваат планови, тестови па потоа ги праќаат на меил на професорката. Ја олеснува работата секако, но јас не знам како тоа ќе го изведат нашите професори во земјава, затоа што од Turn on/Turn off тие повеќе не знаат. Ќе им треба едно 2-3 месечна обука само за Ctrl+Alt+Del за ако заебат нешто, а не па за презентации и прегледување тестови на ПЦ.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ние имаме конфљуктори веќе 4-5 месеци во Економско во Тетово. Кој сака си пишува во тетратки, кој сака може и на пц па да си префрли на флеш. Добра работа се. Штета линукс имаат на нив и не можеме да плешаме некои игри :(

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
Клевер бој, не одаваш таков впечаток според компИјутерскиот пост што го напиша.
И што си се залетал уште сега да прашуваш за компИјутери кои можеби и нема да ги донесат?!

п.с. Кинески се. Кинеска фирма победи на тендерот за набавка на компјутери за средните училишта.
И не може да се игра кантер на нив.
Не ќе ги донесат само прашање на време е колку ќе траат кај нас?

п.с. Кантер нема шанси да играат освен ако им дозволи професорот зашо си има и за тоа оценка

Kajgana Shop

На врв Bottom