Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Cento bil naiven i netakticen i go skinal TITO ama normalno sea ke go napraite i TITO bil Srbin ...![]()
А ти од кај си протеран????Па прашај се сам себе.... Зошто дедоти бил протеран во Бугарија...??? Дали бугарија ги собирала од жал протераните...???
И ако сакал да се врати во Македонија, можел да отиде и до Пиринска... Или тоа не се рачуна за Македонија...???
Ne znam be jas , ne pratam politika koj minister e toj ?????
Кога имаше емисиј ВО ЦЕНТАР лани, за бугарски пасоши, типот што работи во МНР на Бугарија, му вика на Васко Ефтов, дека 3 членови на владата имаат пасоши бугарски. А впрочем и сега имаме министер што не признава јазик македонски и неговата граматика,ама тоа е тоа.![]()
Е па тоа добро ли е?Тоа е за оправдување?
Ченто е човек кој се бореше за Македонскиот сон за обединетост и заради тоа скапа во затвор.Независноста која ни е дадена е резултат на борбите на Ченто и останатите негови истомисленици
Ченто не бил наивен.Тој не гледал како другите што гледале у тоа време како коњите само напред.Уствари не му идел по ку**т на Маршалот.И тогаш таа Титова политичка кумунистичка машинерија против која никој ништо не можел го сотрела неко и неговите истомисленици.
Види вака: Тоа не е добро ОК...? Само гледајќи го нашиов случај, ако Ченто продолжил да бара независност, само ќе го налутел Тито и ќе сме ја немале ни оваа денешна Македонија... Кој ќе се спротиставел на тоа...??? НИКОЈ...!!! Затоа пак кажувам дека со аманет на Тито ние денес имаме ДРЖАВА...!!!
Ако некој и ова го негира, тогаш незнам што да ви кажам...!!!
Ќе го налутел и сме немале да добиеме држава?Па со ова арно си потврдуваш дека Тито бил диктатор.Ако никој не се борел да добиеме држава,немало ни да има иницијатива ниту признавање на држава.Тито не признал како држава,затоа што или тоа некој од поголемиве сили му го има тоа кажано или зашто имал некој интерес од тоа,а не затоа што е он добродушен.
А и уште нешто...Ченто ќе го величам како најголем великан,зашто он тоа е!
Па нормално дека некој му има кажано на Тито... А највеќе неговата десна рака Лазар Колишевски...
А за Ченто величај го, твое право... Ама знај дека Лазар Колишевски е по заслужен за оваа денешна наша Македонија...
Па прашај се сам себе.... Зошто дедоти бил протеран во Бугарија...??? Дали бугарија ги собирала од жал протераните...???
И ако сакал да се врати во Македонија, можел да отиде и до Пиринска... Или тоа не се рачуна за Македонија...???
Види вака: Тоа не е добро ОК...? Само гледајќи го нашиов случај, ако Ченто продолжил да бара независност, само ќе го налутел Тито и ќе сме ја немале ни оваа денешна Македонија... Кој ќе се спротиставел на тоа...??? НИКОЈ...!!! Затоа пак кажувам дека со аманет на Тито ние денес имаме ДРЖАВА...!!!
Ако некој и ова го негира, тогаш незнам што да ви кажам...!!!