Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде нека се врати, па да не го мачат повреди ќе го видиме во одлична форма наредното Австралиа Опен.

Абе за 5 години. Има доволно турнири до пред А.О. :tapp: Иначе на 11 месецов почнува Indian Wells каде што брани титула Nadal, а не верувам дека ке биде доволно поготвен зошто почна од пред некој ден со тренинзи:toe: Му посакувам се најдобро и да ја одбрани титулата иако е тешко али, ај никогаш не се знае Nadal е ова:vozbud:

Абе за 5 години. Има доволно турнири до пред А.О. :tapp: Иначе на 11 месецов почнува Indian Wells каде што брани титула Nadal, а не верувам дека ке биде доволно поготвен зошто почна од пред некој ден со тренинзи:toe: Му посакувам се најдобро и да ја одбрани титулата иако е тешко али, ај никогаш не се знае Nadal е ова:vozbud:

Еј фала што ми кажа дека има турнири пред А.О. незнаев..ако ти мислиш на форма во која ќе победува топ 50 играчи, а ќе губи од топ 5, јас мислев на таква форма со која го прегази Федерер на А.О. и Вимблдон. А за тоа треба време и напорни тренинзи..

Ај само да се надеваме дека нема да стане како Ана Ивановиќ па ептен да го батали тенисот, а ништо чудно,само погледнете што прави.Место да тренира, поинтересно му е да изиграва манекен(го има во најновиот спот на Шакира-Џипси)али тоа се дешава кај 80% од тенисерите и тенисерките.:toe:

Сега ќе им покаже кој е Рафа ! !

:bravo: Рафа. http://www.nadalnews.com/2010/03/09/i-need-to-continue-to-play-well-and-win/

Од понеделник почнува Indian Wells и ке видиме колку ќе успее да изигра на своето ниво.

VAMOS RAFAAAA!!!

Грешка сум бил не е од понеделник туку денес е отварањето на Indian Wells Masters 1000. Рафа го чека противникот од првото коло меѓу Thaigo Alves/Rainer Schuttler. Еве ја и официјалната страна http://www.bnpparibasopen.org/ :smir:

И конечно дојде времето после месец дена да заигра пак Надал. Кај и да е треба да започне мечот, а противник му е Шутлер:tv:

ИСКАЧА ЅВЕРОТ НА ТЕРЕН :vozbud:

Не бе тоа, ја многу дува. (kidding :))

И лани беше слично, се сеќавам во финалето Мареј имаше многу проблеми поради ветeрот, а Надал одлично се снајде, точно е дека повеќе му одговара.

Не да дува катастрофа, ама на Надал му одговара ради спиновите:smir:

Абе ајде сте се исплашиле уште во прво коло....ќе се управи и Рафа, а сеа дали ќе биди на овој или на тој во Мајами е тоа незнам...:wink:

Конечно го заврши мечот 6-4 6-4...Слаба игра од Надал вака нема да одбрани титула. Исто и прв меч после подолго време му е така да ке видиме понатаму што ке биде. Во следно коло ке игра против Марио Анчич:smir:
Што ќе искоментираш за играта ти боби2008?

VAMOS RAFAAA!!!

Само малку гледав во првиот сет, ама имаше многу грешки поради ветерот. Поради временските неприлики, не знам колку е добар репер овој меч за коментирање на играта.

На следниот меч, ако не дува толку многу и нормално ако го изгледам целосно, ќе имам подобра слика за играта на Надал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom