Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
ЕЕЕЈ!!
Полека малку .. :) ..
Ова е за Надал, не ме интересире колку гренд слеми има Федерер во ваква тема. Имаете тема Надал вс Федерер е таму си дискутирајте за двата тенисери кој едниот многу подобар. (Надал). :smir:

ЕЕЕЈ!!
Полека малку .. :) ..
Ова е за Надал, не ме интересире колку гренд слеми има Федерер во ваква тема. Имаете тема Надал вс Федерер е таму си дискутирајте за двата тенисери кој едниот многу подобар. (Надал). :smir:

хехе у право си:wink: али јбг тука бидна...ај па друг пат :smir:

Нови информации за Надал има! Треба да мирува 2 недели, а после тоа 2 недели на лечење пред повраток на турнирите.:smir: Ова е добра вест таман да си се одмори и после идемо даље:wink:

Федерер е скоро недопирлив,Надал:poss:, ќе биде број еден кога ќе се пензионираат Федерер и Џокович здравје нека е... Да си дочекате и вие..

Федерер е скоро недопирлив,Надал:poss:, ќе биде број еден кога ќе се пензионираат Федерер и Џокович здравје нека е... Да си дочекате и вие..

И што сакаш со ова да кажеш дека е камен Надал? Хахах добар си, сеа се истакна од некоја црна дупка со Ноле, ај Федерер али Ноле бе тој јадниот немам зборови:pos2:

Многу го мачи повредата Надал инаку пред тоа беше несопирлив уште го памтам мечот кога го расплачи Федерер , едноставно за мене Надал е Бр 1 :vozbud:

ти можеш да си мислиш што сакаш но реалноста која ти не сакаш да ја прифатиш е друга,а таа е дека федерер е број 1 и најдобриот тенисер во историјата........

Најдобар во историјата во Титули, ама не е подобар од Надал свати веке:smir:

Најдобар во историјата во Титули, ама не е подобар од Надал свати веке:smir:
ako ne se racunat titulite togas spored tebe po sto treba da se racuna koj e najdobar teniser vo istorijata ili momentalno,a toa sto ti ne mozes da svatis deka od nadal nema veke nisto i oti toj e samo bleda senka od toa sto bese pred edna godina toa si e tvoj problem

Мора Рафа да се зовземе.Не мора да е во некоја којзнае каква форма за да го добие Роланд Гарос.Таму е цар па и со полабава форма ја зема секако.Во Франција типувам финале Надал:Мареј.Да си подигне самодоверба.Да го залече ебаното голено па на Вимбалдон да видиме финале како пред две години

ako ne se racunat titulite togas spored tebe po sto treba da se racuna koj e najdobar teniser vo istorijata ili momentalno,a toa sto ti ne mozes da svatis deka od nadal nema veke nisto i oti toj e samo bleda senka od toa sto bese pred edna godina toa si e tvoj problem

Ајде двете страни бидете малку реални не се терајте во ќорсокак.Јас сум еден од најголемите фанови на Надал.Гарантирам дека сум еден од првите кои почнаа да навиваат за него.Не ми смета тоа да кажам дека Федерер е најдобриот моментално.Рафа е момчето кој може да му го земе тој примат.Мареј,Џоковиќ Дел Потро немаат капацитет да го симнат Федерер.Имаа моменти но тоа не е доволно.Да не беше Надал,Федерер сега ќе имаше над 20 титули.Да не се повредеше Надал,Федерер никогаш немаше да освои Роланд Гарос.
Ако Надал го среди коленото и ја врати формата од лани сигурен сум дека може да оди над 16 те титули на Федерер.Ама искрено сум скептик пошто не познавам повредено колено кое се вратило и било какво што било

Надал: Сеуште сум среќен на теренот

Среда, 17 Февруари 2010 12:30

Светскиот тенисер број 3 Рафаел Надал ја остави задсебе повредата на коленото која го принуди да се откажи од грен слем турнирот во Австралија.
rafael-nadal_1817860.jpg

Тој сега со увереност гледа напред кон турнирот Индиан Велс кој ќе започне во текот на март. Шпанецот кој што моментално се подготвува на Мајорка за ројтерс изјави дека неговото десно колено е добро и дека се обидува да стигне до препознатливата форма во која беше напочетокот од минатата година.

„Во овие први денови од тренизите многу е важно се да се случува побавно и постепено“,
прокоментира 23-годишниот Надал. „Мислам дека рехабилитацијата оди доста добро, работев во финтес салата со некои специјални физеотерапефтски удери. Кога ќе бидеш надвор од теренот месец иполовина е навистина тешко. Сега морам да покажам стабилна игра и да ја вратам пред се самодовербата а потоа и формата“.

Носителот на шест титули од Грен слем турнирите не даде категоричен одговор на прашањето дали ќе успее да се врати кон оптималната форма која го направи број 1 во светот. „Се чувствував добро во првиот месец од годинава. Но во спортото никогаш не можеш да си сигурен кога и што може да се случи и колку врмее ќе ти продолжи кариерата. Засега не планирам да се занимавам со нешто различно од тенисот бидејќи сум среќен на теренот“, дополни Рафа.

Надал: Сеуште сум среќен на теренот

Среда, 17 Февруари 2010 12:30

Светскиот тенисер број 3 Рафаел Надал ја остави задсебе повредата на коленото која го принуди да се откажи од грен слем турнирот во Австралија.
rafael-nadal_1817860.jpg

Тој сега со увереност гледа напред кон турнирот Индиан Велс кој ќе започне во текот на март. Шпанецот кој што моментално се подготвува на Мајорка за ројтерс изјави дека неговото десно колено е добро и дека се обидува да стигне до препознатливата форма во која беше напочетокот од минатата година.

„Во овие први денови од тренизите многу е важно се да се случува побавно и постепено“, прокоментира 23-годишниот Надал. „
Мислам дека рехабилитацијата оди доста добро, работев во финтес салата со некои специјални физеотерапефтски удери. Кога ќе бидеш надвор од теренот месец иполовина е навистина тешко. Сега морам да покажам стабилна игра и да ја вратам пред се самодовербата а потоа и формата“.

Носителот на шест титули од Грен слем турнирите не даде категоричен одговор на прашањето дали ќе успее да се врати кон оптималната форма која го направи број 1 во светот.
„Се чувствував добро во првиот месец од годинава. Но во спортото никогаш не можеш да си сигурен кога и што може да се случи и колку врмее ќе ти продолжи кариерата. Засега не планирам да се занимавам со нешто различно од тенисот бидејќи сум среќен на теренот“, дополни Рафа.

Да дај Господ, да се врати како порано ! Мојата најголема желба е таа !:wink:

Надал е еден од многуте што застана на патот на Федерер. Само што Надал застана цврсто и се докажа како достоен противник. Секоја чест :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom