Океј, мене никад не ми било јасно што поточно ние жените „Даваме„ а шо мажите бараат да им дадеме?
Пошто мене ме учеле дека машко и женски имаат секс, а не дека женава дава нешо вау којзнае шо.
Да му даде/ш дозвола за секс. Обично 'даде' се користи кога жените не се расположени за тоа, а дечкото е (пре)ногу вољан
Да не треба да даваме бомбончиња после секоја партија а мене никој не ми кажал?!умм:
Не би било лошо :smir:
После мирен како кутре ќе биде
Јас тоа го правам!?
Сериозно, незгодно ќе ми падне ако требало да му дадам бомбончиња за постигнувањата.
Па награди го на друг начин. Ние мажите сакаме да знаеме кога сме постигнале нешто да бидеме наградени за тоа, да ни биде признато добро завршената работа
Од кога сексот стана постигнивање од страна на мажот, а добродушност и „ај ќе се смилувам вечер“ од страна на женското?!
Од кога постојат сексуалните фрустрации. Среќа ваша што вие не страдате од тоа. Барем не како мажите и не во толкава мера.
Сепак вие го имате последниот збор, така што, дали ќе се случи или не зависи исклучиво од вас.
Мене ми е јасно дека ние жените знаеме колку мажите се смотани и дека ако сакаат да легнат нешто ќе направат се, па често знаеме да го искористиме тоа за да ни се удоволат други каприци, ама ме нервира кога машкото се понаша ко да го освоил Монт Еверест коа ќе ја легне девојката.
А да не саката да ве третира како да не освоил ништо? Да бидете третирани како да сте безвредни? Вака барем знае дека вреди девојката со која води љубов, и ја третира како посебно нешто. Секако зависи од чија гледна точка дискутираме, од женска или машка. Од женска ти изгледа дека он се прчи со тоа што те легнал и како да освоил некаква награда, но од машка гледна точка, тоа е начин на третирање на жените како да се нешто посебно. Ако ова ти изгледа нелогично, тоа е зошто мозоците ни размислуваат на поинаков начин, сепак сме два различни пола.
Или кога ќе ги слушам како си даваат совети за да успеат во намерите.
Мислам дека кај и да е ќе излезе прирачник:
99 чекори за женското да ти ДАДЕ!
Нагласок за давање.
Како веќе да не постојат такви прирачници ...
Најврв на се беше братучед ми кој по некоја случајност има 14 години, на фејсбук стави клип и текст од песната кој иде:
What do I have to do?
To get inside of you.
to get inside of you,
......
Како и било кој тинејџер. Не знам зошто воопшто те изненадува?
Озбилно, шо треба да направите вие мажите за да направите двајцата да уживате?!
Револтиран пост. цџз.
Ние да направиме? За двајцата да уживаме? А ефорт од ваша страна?
Реков и претходно, вие ги држите конците во рака, од вас зависи дали ќе има танго во кревет или не. Взаемна согласоност, за зваемно уживање. Компромис на љубовни интереси