Дали на женската "и бараш" , и колку "ти дава"

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Така е ти изгледа си профи па колку наплаќаш да уживам во сексот?
Сеа сфати?
Бравос, како ми ти дотекнуа еј.
Јавно не кажуам цена, само по пп ако сакаш.
На излагање ќе ти ја влепам една зашо се праиш паметен.
:back:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Исто така мислам дека она ‘‘дава‘‘ зашто женско како женско ти се дава нели. Како нешто посебно да е тоа. Нешто како крајна граница. Кај нив после љубов иде секс, а кај нас машки пример прво секс па после ако има место за љубов.
нели?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Океј, мене никад не ми било јасно што поточно ние жените „Даваме„ а шо мажите бараат да им дадеме?
Пошто мене ме учеле дека машко и женски имаат секс, а не дека женава дава нешо вау којзнае шо.
Да му даде/ш дозвола за секс. Обично 'даде' се користи кога жените не се расположени за тоа, а дечкото е (пре)ногу вољан :vozbud:

Да не треба да даваме бомбончиња после секоја партија а мене никој не ми кажал?!умм:
Не би било лошо :smir:

После мирен како кутре ќе биде :vozbud:

Јас тоа го правам!? :toe:

Сериозно, незгодно ќе ми падне ако требало да му дадам бомбончиња за постигнувањата.
Па награди го на друг начин. Ние мажите сакаме да знаеме кога сме постигнале нешто да бидеме наградени за тоа, да ни биде признато добро завршената работа :P

Од кога сексот стана постигнивање од страна на мажот, а добродушност и „ај ќе се смилувам вечер“ од страна на женското?!
Од кога постојат сексуалните фрустрации. Среќа ваша што вие не страдате од тоа. Барем не како мажите и не во толкава мера.

Сепак вие го имате последниот збор, така што, дали ќе се случи или не зависи исклучиво од вас.

Мене ми е јасно дека ние жените знаеме колку мажите се смотани и дека ако сакаат да легнат нешто ќе направат се, па често знаеме да го искористиме тоа за да ни се удоволат други каприци, ама ме нервира кога машкото се понаша ко да го освоил Монт Еверест коа ќе ја легне девојката.
А да не саката да ве третира како да не освоил ништо? Да бидете третирани како да сте безвредни? Вака барем знае дека вреди девојката со која води љубов, и ја третира како посебно нешто. Секако зависи од чија гледна точка дискутираме, од женска или машка. Од женска ти изгледа дека он се прчи со тоа што те легнал и како да освоил некаква награда, но од машка гледна точка, тоа е начин на третирање на жените како да се нешто посебно. Ако ова ти изгледа нелогично, тоа е зошто мозоците ни размислуваат на поинаков начин, сепак сме два различни пола.

Или кога ќе ги слушам како си даваат совети за да успеат во намерите.
Мислам дека кај и да е ќе излезе прирачник:
99 чекори за женското да ти ДАДЕ!
Нагласок за давање.
Како веќе да не постојат такви прирачници ... :tapp:

Најврв на се беше братучед ми кој по некоја случајност има 14 години, на фејсбук стави клип и текст од песната кој иде:
What do I have to do?
To get inside of you.
to get inside of you,
......
Како и било кој тинејџер. Не знам зошто воопшто те изненадува?

Озбилно, шо треба да направите вие мажите за да направите двајцата да уживате?!

Револтиран пост. цџз.
Ние да направиме? За двајцата да уживаме? А ефорт од ваша страна?

Реков и претходно, вие ги држите конците во рака, од вас зависи дали ќе има танго во кревет или не. Взаемна согласоност, за зваемно уживање. Компромис на љубовни интереси :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сеа сфати?
Бравос, како ми ти дотекнуа еј.
Јавно не кажуам цена, само по пп ако сакаш.
На излагање ќе ти ја влепам една зашо се праиш паметен.
:back:

Што се правам паметен кога живеете сите денес во неморал и никој од вас ен бара љубов туку секс и провод. а за тоа треба некој да го плати тоа, па затоа кажав колку кошта такво нешто за да уживам во сексот. се надевам дека ти свати сега, зашто ако бараш љубов ќе знаеш дека среќата со пари не се купува, а љубовта е една а не да мењате дечковци и со сите нив да имате секс.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.616
Што се правам паметен кога живеете сите денес во неморал и никој од вас ен бара љубов туку секс и провод. а за тоа треба некој да го плати тоа, па затоа кажав колку кошта такво нешто за да уживам во сексот. се надевам дека ти свати сега, зашто ако бараш љубов ќе знаеш дека среќата со пари не се купува, а љубовта е една а не да мењате дечковци и со сите нив да имате секс.
Љубовта ја измислиле сиромашните за да добиваат секс без пари:wink:
А финтата со давањето е одраз(ворлдвајд)на машкиот простотилук што премина во навика и затоа ни изгледа како нормален термин...
:helou:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
зашто ако бараш љубов ќе знаеш дека среќата со пари не се купува, а љубовта е една а не да мењате дечковци и со сите нив да имате секс.

ZOTE is back :vozbud:

А финтата со давањето е одраз(ворлдвајд)на машкиот простотилук што премина во навика и затоа ни изгледа како нормален термин...
Да бе, прости сме сите :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Љубовта ја измислиле сиромашните за да добиваат секс без пари:wink:
А у библијата кој ја измислил љубовта? што нашаат вера христијанска не учи за љубовта? зашто не се придржаваме кон тие морални вредности? мене тоа не ми е јасно кога некој се ословува како христијанин п овера а не се придржува то тие вредности. со денешново живеење се гледа дека темната страна завладеала со умот и телата на младите и затоа сакаат само телесни задоволства. значи во врска со темата зашто некоја девојка на некого дава, епа тоа не е љубов што она го дава тоа се телесн изадовослтва па затоа размислете дали грешите кога живеете така а се ословувате како христијани. кој ве излажал?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.616
А у библијата кој ја измислил љубовта? што нашаат вера христијанска не учи за љубовта? зашто не се придржаваме кон тие морални вредности? мене тоа не ми е јасно кога некој се ословува како христијанин п овера а не се придржува то тие вредности. со денешново живеење се гледа дека темната страна завладеала со умот и телата на младите и затоа сакаат само телесни задоволства. значи во врска со темата зашто некоја девојка на некого дава, епа тоа не е љубов што она го дава тоа се телесн изадовослтва па затоа размислете дали грешите кога живеете така а се ословувате како христијани. кој ве излажал?
Тоа со љубовта се зезав интересна ми е поговорката, иначе љубовта е универзална и не верувам дека овие поголеми религии ја имаат правилно сватено али да не одам оф топик.
Тоа со давањето не ми е баш вкусно но така е широко прифатено и често се употребува што почнува да изгледа вообичаено и нормално.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тоа со љубовта се зезав интересна ми е поговорката, иначе љубовта е универзална и не верувам дека овие поголеми религии ја имаат правилно сватено али да не одам оф топик.
Тоа со давањето не ми е баш вкусно но така е широко прифатено и често се употребува што почнува да изгледа вообичаено и нормално.

епа тука е лагата све што е неморално и ненормално да се прифати као нормално, тоа е борбата на темната страна да нема љубов да има повеќе секс. затоа и тој израз затоа служи и го користат токму такви особи.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ej, ај не ми продавај памет за со кој ја да имам секс и каков став да имам кон тоа.
Ако сакаш на девојка ти или жена ти да им бидеш прв и единствен, ондак барај си таква.
Невина и недопрена од друга машка рака.
Ја не те судам за твоите ставови, не се дрзнувај ни ти да ми судиш.
Ако мислам дека во сексот МОЖЕ да се ужива и без љубов, тоа не ме прави курва ниту профи, ко шо ме нарече.
За морал кажувај и на некоја девојка на која го знаеш бројот на сексуални партнери, а не на мене.
Во ред?
Фала.
Дали мене љубовта или сексот ме прават среќна, дали со сите дечковци ијам секс или не, е само и исклучиво моја работа.

А кога веќе мешаш библија, таму убаво си кажува и за осудувањето.
Така шо, да, не ми се прај паметен.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.616
Може да се ужива во сексот без обврска и тоа не е никаков неморал или грев, јас имам повеќе респект кон жените кои имале повеќе сексуални искуства отколку кон тие што се затвориле поради разноразни ЛАЖНИ морални вредности кои го уништуваат човечкиот дух и природа, и најчесто религиите се главните виновници!
Љубовта и сексот се две страни на една паричка, и двете се свети и величенствени!
И двете работи не смеат да се ограничуваат и условуваат!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ej, ај не ми продавај памет за со кој ја да имам секс и каков став да имам кон тоа.
Ако сакаш на девојка ти или жена ти да им бидеш прв и единствен, ондак барај си таква.
Невина и недопрена од друга машка рака.
Ја не те судам за твоите ставови, не се дрзнувај ни ти да ми судиш.
Ако мислам дека во сексот МОЖЕ да се ужива и без љубов, тоа не ме прави курва ниту профи, ко шо ме нарече.
За морал кажувај и на некоја девојка на која го знаеш бројот на сексуални партнери, а не на мене.
Во ред?
Фала.
Дали мене љубовта или сексот ме прават среќна, дали со сите дечковци ијам секс или не, е само и исклучиво моја работа.

А кога веќе мешаш библија, таму убаво си кажува и за осудувањето.
Така шо, да, не ми се прај паметен.

Е тука си во голема заблуда, зашто секој секс надвор од бракот е прељуба и неморал, а друго и не за џабе во библијата пишува и не учи дека прлевање на невина крв не треба да се прави без потреба и затоа не случајно вие девојките не се раѓате отворени туку невини. мое е јас да те просветлам со вистината а твое дали ќе прифатиш да одиш по тој пат. борбата е секогаш со нас самите и гревот што го имаме во своите тела е да го победиме и страстите да ги надвладеаме.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

А кој си па ти да им судиш на луѓето?

Се ставаш во функција на Господ или духовен водач?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А кој си па ти да им судиш на луѓето?

Се ставаш во функција на Господ или духовен водач?

знаењето треба да се прошири и да се просветлат луѓето кои се во темнина и не гледаат каде одат. значи јас тоа сум го сватил, сум ја дознал вистината и сега ја споделувам со вас, вие самите одлучувате што ќе одберете. секој човек што просветлува не мора да биде духовен водач, просветлители се и професорите и наставниците во школите и така натаму.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Јас на женска ми и ке дадам утре , греота е ... си викам ех... како ке ми беше на мене да не ми дадеше... :)))))

Kajgana Shop

На врв Bottom