Некои работи не се купуваат со пари.Напишано од Radost
Slepiot po telo,ne moze da gleda.Sekoj moze da mu zboruva za ubavinata na cvekinjata i prirodata,no toj sepak ne moze da gi vidi....Ubavo e sto moze barem da go pocuvstvuva mirisot na cvekinjata...A sto se slucuva so slepiot po dusa,odnosno so nevernikot?Toj misli deka go gleda sonceto,no se laze,bidejki kako moze da ne veruva vo Boga,a da go gleda sonceto koe samiot BOG go sozdal?Kaj nego e uste pozalosno sto kaj ne moze da go vidi sonceto,ne ja cuvtvuva ni toplinata sto soncevite zraci ja davaat,za razlika od slepiot po telo,koj barem moze da go pocuvstvuva mirisot na cvekinjata....nevernikot zivee vo temnina,bidejki vo nego ne zivee Svetlinata,SAMIOT BOG.....Bog neka im pomogne na takvite luge....koi nikogas vo svojot zivot ne pocuvstvuvale sto e toa LJUBOV I RADOST......
Vaka sega,nema sudbina,pisano,i takvi raboti-Bog na site ni dal slobodna volja,um,razum,dali ti ke go izberes dobroto ili losoto-ostanuva na tebe.....toa vo pravoslavnata religija ne postoi,a mislam i vo drugite..pozdravНеверникот, (што за вас е погрден збор) живее слободно, без страв и без заблуди. Прави добро затоа што знае дека тоа е добро, а не прави добро поради страв од некој голем чичко со брада. Кога ќе згреши ја бара грешката во себе, не се теши со фактот дека `така требало, така било пишано`. Кога му е тешко се труди да го смени тоа, не си збори сам со себе пред спиење надевајќи се дека така ќе смени нешто.
поздрав,морам да те прашам, се декларираш како неверник,а со бараш во фенг шуи,значи сепак веруваш во нешто?Некои работи не се купуваат со пари.
За се друго,постои ЛСД.:pos2:
А да,да те информирам:
Неверникот живее многу фино.Моментално пуши цигар,пие сок,и бара информации за Фенг Шуи.Тајм оф хис лајф.
Верникот коленичи и се моли.Веројатно кулминација на неговото постоење.
Значи,секој си има начин.
Престани со критики на туѓите филозфии,за кои,толку е очигледно дека не ги познаваш.Живеј си ја твојата,и доживеј екстаза од твојот Бог.
Peace.
Ако читаш за нешто не значи дека бараш да веруваш во тоа. Јас имам читано за полно религии и ги имам разгледувано детално па не прифаќам ниедна. Ако си атеист значи треба да се ограничиш на тоа што ќе читаш или ако си христијанин или муслиман нема да прочиташ за некоја друга религија и тн или ако си и читаш значи бараш да промениш религија?поздрав,морам да те прашам, се декларираш како неверник,а со бараш во фенг шуи,значи сепак веруваш во нешто?
Прво:поздрав,морам да те прашам, се декларираш како неверник,а со бараш во фенг шуи,значи сепак веруваш во нешто?
ok,ne mozeme da se razbereme,maslo i voda ne odat zaedno....Прво:
Фенг Шуи не е религија,туку филозофија.Има голема разлика меѓу тие два поима.Спознај ја.
Второ:
Точно е,верувам во нешто.Верувам во енергијата од која е составен цел универзум.Само,не верувам дека тоа е виша сила,туку само е преголема и прекомплексна за ние како луѓе да ја сватиме,па поради тоа и даваме надприродни способности.
Верувам и во Исус.
И многу го почитувам,и се водам според некои негови начела,бидејќи навистина се вредни за почит,но мислам дека најчесто се погрешно протолкувани од страна на верниците.Тој проповедал љубов,меѓу СИТЕ луѓе на планетава.Без исклучоци.Нема селекција,нема делба на Христијани и останати,туку само луѓе.Но некои,тоа го искористиле,и направиле Бог од него,за одново да ја разделат масата и полесно да владеат со неа.
Тој за мене е обичен човек,како и сите нас.Тоа што успеал да напредне свесно и морално,го прави голем,тоа е точно,но не го прави недостижен Бог.Сите можеме да стигнеме до тоа ниво,и тоа ќе се случи еден ден.Тоа е нормален дел од еволуцијата.
Everything is nothing,and nothing is everything.
Ноирмално дека душата е бесмртна, пошто не подлежи на законите од физичкиот свет. Обиди се себеси да се замислиш без живот и ќе видиш дека разумот НЕМА претстава за една таква состојба-состојба на безживотнсот.т.е умот неможе да замисли небитие, непостоење туку само постоење пошто бесмртноста и е дадена на душата.Dusata ne umira zaedno so teloto.I mozebi se vo pravo onie koi smetaat deka i posle smrtta postoi zivot.Mislam deka verbata vo postoenje na dusata site ne odrzuva,sakale da priznaeme ili ne.
Знали верниците се сиромашни и несреќни ,а атеистите т.е неверниците се богати и среќни ?!Дискусијава е кратка нема простор за дебатирање. На неверникот му е јако во овој свет зашто ви Библија пишува дека Земјата е царство на сатаната, ама оваа небо и земја ќе ги снема еден убав ден, и неверниците ќе си горат во вечниот пламен кај што крцкаат со заби и дење и ноќе и ќе бидат вечно одвоени од Божјото присуство, а верниците кои се мачат некако да опстанат во светот на сатаната на гореспоменатопт ден конечно ќе си уживаат во ВЕЧНОТО БОЖЈО ПРИСУСТВО.:helou:
хахаГо отворив само затоа што ми зазвучи како наслов на некоја инквизициска книга:pos2::pos2::pos2:
Во врска со насловот ќе одговорам со виц.
Двајца пријатели умреле, и едниот во пеколот, другиот во рајот. Се среќаваат и да си кажат како е на другата страна. Прв тој во рајот:
- А бе мнооогу е убаво,кога ќе станеме ги метеме патеките, па ја косиме тревата, ги храниме животните, па молитва, па средување и така се до вечер. А кај вас во пеколот,како е?
- Па ние сабајле кога ќе станеме,ќе го запалиме огинот и после сме цел ден слободни.