Kaко живее неверникот и што се случува со неговата душа?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На темава „..како живее неверникот...„ навистина има добри докази на форумов. Очигледни се. А се чини дека се и неисцрпни.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
На темава „..како живее неверникот...„ навистина има добри докази на форумов. Очигледни се. А се чини дека се и неисцрпни.
Ај МИКИ , задоволство ќе ми биде да ми напишеш како треба да живее еден верник , а како живее атеист .. И посочи каде јас грешам во мојот живот , кој успат не го знаеш ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Каде грешиш ТИ во твојот живот, само ТИ си должен да откриеш. Никој друг....

Еден монах му се фали на својот старец, и му вели: „Ја сум толку просветлен, што гледам бели Ангели како ми се појавуваат„.
А страецот мудро му одговара: „покорисно е да се ВИДАТ своите гревови отколку да се гледаат бели Ангели„.
Ти текнува?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Каде грешиш ТИ во твојот живот, само ТИ си должен да откриеш. Никој друг....

Еден монах му се фали на својот старец, и му вели: „Ја сум толку просветлен, што гледам бели Ангели како ми се појавуваат„.
А страецот мудро му одговара: „покорисно е да се ВИДАТ своите гревови отколку да се гледаат бели Ангели„.
Ти текнува?

Епа шо тогаш пишуваш дека има докази за животот на неверникот ..посочи ги

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
И до кај е расправата?
што е со нашите души?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Епа шо тогаш пишуваш дека има докази за животот на неверникот ..посочи ги
Па нели ги посочив во своите постови. И не посочив нешто кое сум го прочитал и научил, туку тоа е шема која ја минуваат сите поедницни (вклучвајќи го и МИКИ1) се додека не им „текне„ дека Бог постои...

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
gospod ne e sonceto,fospod e gospodar na sonceto!!!!!!!.........
Леле колку исполнет пост просто ме фасцинираше ,Господар се употребува за личност која има свои потчинети тогаш значи ако ја погледнеш ситуацијата во која живееме значи он би имал улога на мачител т.е тиранин ..

и друг пат глеј да го сведеш постот на една реченица немој толку опширно...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
On the second thought, the universe might not be that infinite.

off topic:
Мики од кавадрци да не си?

Не сум...
Да, и јас се согласувам дека Вселената можеби и не ќе е толку ограничена.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Како живее неверникот?

Хм, ајде вака. Не ја сфаќам улогата на некои „поданици на Бога“ што излегуваат на телевизија, по форуми, пишат статии во весници и блаблабала да ми кажуваат што ќе се случи со мојата душа ако сум неверник.

Тоа е мое лично право и убедување. Доволно е на „светите“ лица да ми кажат за религијата и за нивната верба во Бога, а не да ми наметнуваат став.

Што се однесува до моите сфаќања, јас Бог го замислувам како лик но сепак знам дека тоа не е лик туку чиста енергија што неможам да ја перцепирам поинаку освен како лик. Со други зборови „едното сме“ ама си иаме интересен начин на комуникација и функционира :)

Kajgana Shop

На врв Bottom