Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Braka , zosto da se karame za gluposti i da provocirame.Ibavo e da gi iskazuvame sekoj svoeto mislinje, a ne da se navreduvame.Hristot pomegju nas!
Абе види,тоа е многу добра идеја.
Ама понекогаш и нечие мислење е навредливо(зборувам и за двете групи),па затоа се случува кавга.
Ама мислам дека,се додека останува во границите на една дебата,и се дистанцираме од лични навреди и посочувања,се ќе биде ОК.
А инаку,никогаш неможе да атеист и верник да разговараат комплетно мирно,без никакви спротивставувања,тоа е факт,па и можеби затоа ми се допаѓаат овие разговори.
Па,сите имавме исти ставови и идеи,немаше ни да постои Форумов:)

Ама понекогаш и нечие мислење е навредливо(зборувам и за двете групи),па затоа се случува кавга.
Ама мислам дека,се додека останува во границите на една дебата,и се дистанцираме од лични навреди и посочувања,се ќе биде ОК.
А инаку,никогаш неможе да атеист и верник да разговараат комплетно мирно,без никакви спротивставувања,тоа е факт,па и можеби затоа ми се допаѓаат овие разговори.

Не е поентата да иаме исти ставови, него да бидеме способни да ги искажуваме без да се впуштаме у преемоционални дискусии :smir::smir:.

Јас па не знам зошто навредите од верниците ги прифаќате како навреди? Некој човек, кој не те ни знае, кажал дека си бил куче! Голема работа. Тој е кучка, па сега кој е во позавидна сосотјба?!

Боб Марли се крстел? Нели атеистите само биле наркомани? :pos2:
Toj moze bil narkoman,no se pokajal za seto toa...Za verata e toa najvazno,pokajanieto.Za razlika od drugi koi uzivaat vo grevovite,i ne se kaat....za takvite,smrtta e strasna...
Plus,Gospod ke ja spasi sekoja covecka dusa koja se pokajala,bez razlika vo koj period od zivotot

Toj moze bil narkoman,no se pokajal za seto toa...Za verata e toa najvazno,pokajanieto.Za razlika od drugi koi uzivaat vo grevovite,i ne se kaat....za takvite,smrtta e strasna...
Plus,Gospod ke ja spasi sekoja covecka dusa koja se pokajala,bez razlika vo koj period od zivotot

А Хитлер да се покаеше , ќе одеше ли во Рајот ?

Edno prasanje:sto barate vie ateistite,koi ne veruvate u nisto,na forum za religija??????

Второ прашање : Зашо не одговараш на поставеното прашање ?

Прв одговор : Питај си го Творецот за тоа..

Ај вака пред бурно да изреагирам ке те прашам нешто ,што исповетуваш со кучиња и свињи атеистите можеби....

И ако продолжите со вакви банални цитиати ја ке почнам да го цитирам зоки поки мислам дека таа книга е со најблиска природа со онаа од каде што ти вадиш цитати... така да по стотти пат кажи го твоето мислење а не копи паст од некоја книга...

А и уште нешто верувај не ми е намерата да плукам на религијата ова го имам напишано и објаснето само кој да прочита...реакцијата е таква поради тоа што настапуваат со буквално исплескани постови без никакво објаснување ....
A znaes li zosto ne mozes da go razberes ona sto go pisuvame?"ispleskani postovi bez nikakvo objasnuvanje"----za tebe se neobjasnivi,bidejki ne go poznavas ona sto treba-Bog.Koga barem malku ke go spoznaes,veruvaj deka ke bides sposoben da go razberes ova sto e sega za tebe glupost

А свињата би требало да е Трикстер и сите оние кои не се согласуваат со вас?
И после ти најде да зборуеш за плукање по нешто и нетолеранција?
А да,баш многу кул е.
Кога некој ќе навреди верник,на било каков начин,одма и директно се банира од тема.А кога атеистите ќе бидат навредени,нема веза.Они и така се ѓубриња.
Така е,Маркус?
Nikoj vas ne ve spomna,sami si se pronaogate vo toa........pozrdav

Верувај и ја сакам да го чујам одговорот на тоа прашање...
пошо типчето некако многу фраерски избегна одоговор...(павел ...)

И ова го кажувам најсериозно кај и да начекам цитат од библијата реплицирам со цитат од зоки поки или касни порасни, не иде ова веке вака постави прашање добиваш цитат, искоментирај нешто пак добиваш цитат до толку сте прости да не знаете едно ваше лично мислење да напишете(со исклучок на оние кои не го прават ова стварно се за почит)...
Za vas site vernici izbegnuvaat odgovor...haha....aj ne me smejte....vie i da dadete 100000000 odgovori,dzabe e,koga se bez osnova

За првото доста саркастично и неочекувано не е проблем ...ке има реципроцететно излагање без гајле....индиректно врегање незнаев дека е дозволено хммм...ок нп..

Ако вие вашето лично милење го надополнувате со цитати од некоја книга (која за вас е света за мене е пјур булшит) исотото ке го правам и јас моето мислење ке го надополнувам со цитати од зоки поки може тоа е за мене света книга нели....
Slobodno,nadopolni,ako toa te pravi mudar,slobodno,i ako mislis deka zoki-poki moze so Biblijata,slobodno,zapocni!

Па заповедта вели..6. Не убивај.
Помножи го тоа со 60 милиони..па види дали би бил во Рајот..Плус самоубиство извршил..тоа ти е грев на квадрат..му фали уште духовно убиство..па да биде комплетен филингот..епа чорба

Po Bozjata Milost,se nadevam.Vidi,sakam da ti kazam deka nikogas ne e docna za pokajanie,koj i da e,sto i da e...od covekot vo denesno vreme e tesko da ocekuvas proska,no znaj deka od Boga sekogas ima proska,ako se pokaes

Ovde si vo pravo.Navistina ne mozat vernik i ateist da najdat zaednicki jazik.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom