Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
postojat iskusenijata, se so cel da se dokazeme i da ja dokazeme i nasata vera... pa duri i Isus Hristos bil postaven na iskusenija koi mu gi prireduval satanata....

Se gleda koj nema pravilen mozok vo slucajov .... Nemoj da navreduvas, ne e mesto za toa. I btw, ima majmuni so poveke dobrina vo niv od nekoi luge.
Bratce, nikoj ne navreduva.Ima lugje ovde koi sto ne znaat da se ponasaat kako sto treba. Jas ne se pravam pameten i mnogu ucen deka se znam, no samo go kazuvam oma sto e pravilno.Prosti ako te navrediv!

Столе, пополека малце...Оставаш можност за форумџиите да упатат критики за таквото однесување, во стилот „овие веруваат во Бога ама пак навредуваат„.
Pa dobro Miki ako postojano molcime, tie sesto ke pisuvaam i ke ja ismejuvaat verata - Hristos.I mnogu molcenje ne e na arno.

Bratce, nikoj ne navreduva.Ima lugje ovde koi sto ne znaat da se ponasaat kako sto treba. Jas ne se pravam pameten i mnogu ucen deka se znam, no samo go kazuvam oma sto e pravilno.Prosti ako te navrediv!

Ете тоа е тоа што смета .. Тоа што е правилно .. Од толку религии баш христијанството е правилната ..

Арогантно и нарцисоидно ..:nenene:

Не сум знаел дека верниците имаат поразвиен мозок од неверниците .. тоа нешто ко дар од бога да не е .. како награда оти веруваат во него ..?
Nikoj ne rece deka vernicite imaat porazvien mozok.Mene mozebi ke me naucu Miki, no tebe treba nekoj casevi da ti drzi.

Стиховите 48-63 од шестата глава на Евангелието според Јован се со извонредна длабочина, една од највозвишените и најсовршени метафори што Исус ги изговорил, прекрасен увид во суштината на постоењето на човекот. Бисер кој навистина не заслужува да биде фрлан пред свињи.

Veruj mi ja ne sum procital neshto kazano od Isus, a da ne mi provibrira zeludnikot od dlabocina na mudrost, na ljubov... ubavina... estetika... Bog e ona sovrshena slika na univerzumot...

Часови по...па може ќе се разберете...офффф

Ете тоа е тоа што смета .. Тоа што е правилно .. Од толку религии баш христијанството е правилната ..

Арогантно и нарцисоидно ..:nenene:

Воопшто не е арогантно ниту пак нарцисоидно, тоа е религијата што ја проповедал Исус Христос-синот Божји.

Сега ако не си верник тоа ти звучи смешно но за христијаните тоа е единствената религија која е директно учење од Бога.:wink:

Да додадам само нешто........Доказ за постоењето на господ е неговиот син, бидејќи никој не може да го види Бог во својата вистинска големина и светост а притоа да не умре. Па поради тоа Бог мора да зема одредени облици за да му се прикаже на човекот.

Воопшто не е арогантно ниту пак нарцисоидно, тоа е религијата што ја проповедал Исус Христос-синот Божји.

Сега ако не си верник тоа ти звучи смешно но за христијаните тоа е единствената религија која е директно учење од Бога.:wink:

Зенг , реков дека сите тврдатдека вистината лежи таму , а никој ја нема докажано .. има и други религии , нели ? Е сега ако е христијанин , шо да му правам..

Зенг , реков дека сите тврдатдека вистината лежи таму , а никој ја нема докажано .. има и други религии , нели ? Е сега ако е христијанин , шо да му правам..

Апсолутната вистина е непозната за човекот, но тоа е најблиску до вистината што можеме да бидеме.

Не знам какви докази барате постојано? Стварно станува досадно со тоа докази, па и вие верувате во одредени работи без да знаете дека се точни, немој само да ми кажеш дека се знаеш.:wink:

Апсолутната вистина е непозната за човекот, но тоа е најблиску до вистината што можеме да бидеме.

Не знам какви докази барате постојано? Стварно станува досадно со тоа докази, па и вие верувате во одредени работи без да знаете дека се точни, немој само да ми кажеш дека се знаеш.:wink:

Јок , и не познавам некој кој знае се , ниту верувам дека има таков , или било што ..

Докази .. ја вака , најубаво , верувај у шо веруваш , ја ќе верувам у шо верувам и сите ќе бидеме среќни .. никој на никој не му се меша у штипки ..:helou: :smir:

Aade, ajde, bez karanje.Sekoj si ima pravo vo zivotot da odlucuva sto ke pravi i vo sto ke veruva.Bog ni dal slobodna volja za nie da odlucime vo sto i vo koj ke veruvame.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom