Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не е арогантно ниту пак нарцисоидно, тоа е религијата што ја проповедал Исус Христос-синот Божји.

Сега ако не си верник тоа ти звучи смешно но за христијаните тоа е единствената религија која е директно учење од Бога.:wink:

Да додадам само нешто........Доказ за постоењето на господ е неговиот син, бидејќи никој не може да го види Бог во својата вистинска големина и светост а притоа да не умре. Па поради тоа Бог мора да зема одредени облици за да му се прикаже на човекот.

Леле топ неговиот син од каде знаеш дека му е син ааа да заборавив во библијата пишува за тоа така,и дека е зачнат без сексуален однос хммм интересно....
Дај те молам немој со вакви работи за нешто што непостои ти даваш непостоечки доказ .... наравоучение ,ај сам ке ти текне....

Леле топ неговиот син од каде знаеш дека му е син ааа да заборавив во библијата пишува за тоа така,и дека е зачнат без сексуален однос хммм интересно....
Дај те молам немој со вакви работи за нешто што непостои ти даваш непостоечки доказ .... наравоучение ,ај сам ке ти текне....
Moeto naravoucenie za tebe e da se preispitas malku sto zboruvas.:tapp:

Moeto naravoucenie za tebe e da se preispitas malku sto zboruvas.:tapp:

Леле браво имаш пост плус срекен си сеа....
Нареден пат не е лошо да објасниш зошто мислиш така да знам на што да ти одговорам до тогаш размисли:pusk: ....

Нареден пат не е лошо да објасниш зошто мислиш така да знам на што да ти одговорам

Еве ти објаснение: на најбезобразен и најгрозен начин плукаш врз нешто што е извор за најдлабоки и најсвети чувства кај некој друг.

Но јас грешката не ја наоѓам кај тебе, туку кај стојанче, кој, иако се смета себе си за христијанин, не почитува една важна заповест на Исус:”Не давајте им го она што е свето на кучињата; ниту фрлајте ги своите бисери пред свињите, за да не ги изгазат со своите нозе, и да се завртат и да ве раскинат.” (Матеј 7:6)

Така да ти, trickster, му доаѓаш нешто како ангел пратен од Бога, со задача да му ја испорача на самото место мандатната казна на стојанче, и со прачка по прстите да го опоменеш каде греши во верата и посветеноста.

Keep on the good work!

Еве ти објаснение: на најбезобразен и најгрозен начин плукаш врз нешто што е извор за најдлабоки и најсвети чувства кај некој друг.

Но јас грешката не ја наоѓам кај тебе, туку кај стојанче, кој, иако се смета себе си за христијанин, не почитува една важна заповест на Исус:”Не давајте им го она што е свето на кучињата; ниту фрлајте ги своите бисери пред свињите, за да не ги изгазат со своите нозе, и да се завртат и да ве раскинат.” (Матеј 7:6)

Така да ти, trickster, му доаѓаш нешто како ангел пратен од Бога, со задача да му ја испорача на самото место мандатната казна на стојанче, и со прачка по прстите да го опоменеш каде греши во верата и посветеноста.

Keep on the good work!

Ај вака пред бурно да изреагирам ке те прашам нешто ,што исповетуваш со кучиња и свињи атеистите можеби....

И ако продолжите со вакви банални цитиати ја ке почнам да го цитирам зоки поки мислам дека таа книга е со најблиска природа со онаа од каде што ти вадиш цитати... така да по стотти пат кажи го твоето мислење а не копи паст од некоја книга...

А и уште нешто верувај не ми е намерата да плукам на религијата ова го имам напишано и објаснето само кој да прочита...реакцијата е таква поради тоа што настапуваат со буквално исплескани постови без никакво објаснување ....

така да по стотти пат кажи го твоето мислење а не копи паст од некоја книга

Мислењето во врска со цитираниот дел од Новиот Завет го имам кажано и не мислам дека има потреба да го повторувам. Накусо: под бисери и богатство се подразбираат духовните вредности.

А ако цитатите толку те дразнат, еве ти уште еден:

Блажени сте вие, сиромашните, зашто ваше е царството Божјо!
(Лука, 6:20)

Клуч за разбирање на пораката: духот има првенство пред материјата, следователно, под богатство не се подразбира материјалното.

”Не давајте им го она што е свето на кучињата; ниту фрлајте ги своите бисери пред свињите, за да не ги изгазат со своите нозе, и да се завртат и да ве раскинат.”
А свињата би требало да е Трикстер и сите оние кои не се согласуваат со вас?
И после ти најде да зборуеш за плукање по нешто и нетолеранција?
А да,баш многу кул е.
Кога некој ќе навреди верник,на било каков начин,одма и директно се банира од тема.А кога атеистите ќе бидат навредени,нема веза.Они и така се ѓубриња.
Така е,Маркус?

А да,баш многу кул е.
Кога некој ќе навреди верник,на било каков начин,одма и директно се банира од тема.А кога атеистите ќе бидат навредени,нема веза.Они и така се ѓубриња.
Така е,Маркус?

Верувај и ја сакам да го чујам одговорот на тоа прашање...
пошо типчето некако многу фраерски избегна одоговор...(павел ...)

И ова го кажувам најсериозно кај и да начекам цитат од библијата реплицирам со цитат од зоки поки или касни порасни, не иде ова веке вака постави прашање добиваш цитат, искоментирај нешто пак добиваш цитат до толку сте прости да не знаете едно ваше лично мислење да напишете(со исклучок на оние кои не го прават ова стварно се за почит)...

Keep on the good work!
Павел ќе те молам воздржи се од цитати каде се пронаоѓаат атеистите...И така, си што сакате да ви прават луѓето, правете им и вие така
Ај вака пред бурно да изреагирам ке те прашам нешто ,што исповетуваш со кучиња и свињи атеистите можеби....

И ако продолжите со вакви банални цитиати ја ке почнам да го цитирам зоки поки мислам дека таа книга е со најблиска природа со онаа од каде што ти вадиш цитати... така да по стотти пат кажи го твоето мислење а не копи паст од некоја книга...

А и уште нешто верувај не ми е намерата да плукам на религијата ова го имам напишано и објаснето само кој да прочита...реакцијата е таква поради тоа што настапуваат со буквално исплескани постови без никакво објаснување ....
Зоки Поки...Трикстер ќе го цитираш кога ќе се отвори подфорум за тоа..тука личните мислења е нормално да се дополнуваат со цитати од светите книги на религијата на која припаѓаме..
А да,баш многу кул е.
Така е,Маркус?
Не се гребај со Маркус..тој како и сите други верници се нели пациенти од нервно..Инаку 178..Никој не банирам туку предупредувам...Последиците зависат од вашата реакција..

Павел ќе те молам воздржи се од цитати каде се пронаоѓаат атеистите...И така, си што сакате да ви прават луѓето, правете им и вие така

Зоки Поки...Трикстер ќе го цитираш кога ќе се отвори подфорум за тоа..тука личните мислења е нормално да се дополнуваат со цитати од светите книги на религијата на која припаѓаме..

Не се гребај со Маркус..тој како и сите други верници се нели пациенти од нервно..Инаку 178..Никој не банирам туку предупредувам...Последиците зависат од вашата реакција..

За првото доста саркастично и неочекувано не е проблем ...ке има реципроцететно излагање без гајле....индиректно врегање незнаев дека е дозволено хммм...ок нп..

Ако вие вашето лично милење го надополнувате со цитати од некоја книга (која за вас е света за мене е пјур булшит) исотото ке го правам и јас моето мислење ке го надополнувам со цитати од зоки поки може тоа е за мене света книга нели....

Колку шо јас ја разбирам христијанската религија, се смета дека Бог дава искушенија за луѓето да учат од нив. Да згрешат и да научат.
Оти докажано е дека човек може да се промени само од сопствената изгорена кожа.
Милиони совети нема да можат да му донесат просветлување како оноа до кое ќе допре од сопствената мака.
И ова е одличен концепт!
Ете да ја пофалам милата институција.

Жалосното е што оваа теорија, како и сите други кои ги послужува христијанската религија на својот верен народ, е премногу разџвакана.
Односно, за полесно да сфаќаат луѓето, и да не прашуваат и мислат многу-многу, веднаш се кажува дека Бог им праќа искушенија, кои се разбира во последниве 3.5 милиони години стоеле запишани над неговиот кревет.

Несомнено е дека искушенијата се здрави и корисни, поентата е што сами ги бираме и отфрламе, од очај, храброст, страв.

Едно прашање извинете, ценети спротиставени страни на темиве во религија.

Како очекувате корисна и продуктивна, објективна дискусија ако едните цитирате делови од Библијата за да браните лични ставови наместо убаво и стрпливо да искажете мислење, а знаете дека другиве од тоа се палат ко млади мајмуни бидејќи Библијата очигледно ја сметаат за срање, и веднаш уништуваат секаков напредок на муабетот; а па вие од друга страна сакате да ви ги објаснат работите во кои веруваат а постојано постовите ги засолувате со идиотски коментари и ваши лични кењања врз нивната определба?

АЛО.

А бидејќи знам дека никој нема да се потруди да ме прочита, туку ќе си продолжи со чешање муда, па се извињавам за прекинот.

Така е,Маркус?

Бог ти праќа искушение... а ти , биди маж па издржи го. Немој веднаш да плачеш “учителке, Павел ме закача“! Лесно е е да правиш дриблинзи кога знеш дека противникот мора да биде мек и не смее да те пипне, а тебе ти е допуштено да фаулираш колку што сакаш; биди јунак да те видам па дај гол кога противникот е поостар од тебе!

Бог ти праќа искушение... а ти , биди маж па издржи го. Немој веднаш да плачеш “учителке, Павел ме закача“! Лесно е е да правиш дриблинзи кога знеш дека противникот мора да биде мек и не смее да те пипне, а тебе ти е допуштено да фаулираш колку што сакаш; биди јунак да те видам па дај гол кога противникот е поостар од тебе!
Не ми праќа Бог искушение,туку некој член ми праќа навреда.И не ми е поентата за навредите,ако ги пријавуев сите,досега требаше пола верници да бидат банирани,туку само сакав да дадам поента,ако не успеа да сватиш.
И не зборуј глупости,и сам знаеш дека никогаш не сум избегал од дебата,или пак сум користел некакви ниски удари.
Сега,биди ти доволно маж да го признаеш тоа бидејќи е факт.

Braka , zosto da se karame za gluposti i da provocirame.Ibavo e da gi iskazuvame sekoj svoeto mislinje, a ne da se navreduvame.Hristot pomegju nas!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom