Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Докторе, дај, жив ти све, поднаучи нешто и не „набадај„ оти некој од форумџиите навистина ќе си помисли дека праволавните верници јадат и пијат човечки тела а не дека се причестуваат со телото и крвта Христови во вид од благословено вино и леб, со енергијата од Светиот Дух.

Ааааа Мики, немој да изпревртуваш зборови! Јас го кажав истото, дека телото и крвта се леб и вино, само што Симеон кажа дека не биле, па јас го прашав дали е канибалист, затоа што јаде тело и пие крв, а не мисли на јадење леб и пиење вино. Тој ми одговори дека е Христијанин, па по неговите зборови испаѓа дека Христијаните се канибалисти, не по моите!

КАДЕ пишува дека не биле? Мојата ограниченост неможе тоа да го види од неговите постови...

Стиховите 48-63 од шестата глава на Евангелието според Јован се со извонредна длабочина, една од највозвишените и најсовршени метафори што Исус ги изговорил, прекрасен увид во суштината на постоењето на човекот. Бисер кој навистина не заслужува да биде фрлан пред свињи.

Докторе, потписот ти е многу добар, па примени го! :)
Тоа ми го кажаа кога ги читав вулгарните книги на Буковски, Бог да го прости. Во тие груби и вулгарни реченици се крие нешто нежно и убаво што како тенка невидлива нит се провлекува меѓу нив... конкретно за Блудниот син. Какво ли искушение имал Чарлс во животот та онака пишувал а тек како пиел?...

za toj sto ne veruva deka deka Bog ne postoi, za nego iskusenijata covekot samiot si gi sozdava.Kolku prosto i nisko razmisluvanje!Cudni sme nie lugjeto.Bog ni dal slobodna volja,a nie cestopati ja zloupotrebuvame.:toe:

za toj sto ne veruva deka deka Bog ne postoi, za nego iskusenijata covekot samiot si gi sozdava.Kolku prosto i nisko razmisluvanje!Cudni sme nie lugjeto.Bog ni dal slobodna volja,a nie cestopati ja zloupotrebuvame.:toe:

Батка, се читаш ли ти себе колку си контрадикторен? Тој што не верува дека Бог не постои, односно верува дека Бог постои, имал ниско размислување?! Имаш право тука!

п.с.
Бог не ни дал ништо, слободната волја ја имаме од раѓање. И не само ние, туку и животните.

Просто и ниско размислување? Е, тоа е веќе многу низок удар, а посебно кога доаѓа од „верник“.

Да ти кажам нешто, ја верувам у Бог, а сепак верувам дека искушенијата ние си ги создаваме - баш поради таа слободна воља што ја имаме. Мислам дека има доволно место во черепот твој оваа мисла да се стави.

Каде им се гробовите на овие луѓе што ги наброја? Ги нема а? Да не се измислени?

Зошто сметаш дека е понижување ако човекот настанал од мајмун? Тоа сигурно го мислиш поради тоа што не знаеш ништо за тие животни, ама баш ништо. Пушти си Анимал Планет, цело време имаш емисии за мајмуни и нивните навики и начин на живот, погледај малку, и кажи дали е понижување да си настанат од мајмун.

Ај кога ќе умрам еден ден, ќе ти се јавам да ти кажам на каква казна ме осудиле, ОК?
haha......ne mi se veruva ejjjjjj.....aj i toa sto si vo zabluda deka sme nastanale od majmuni,ok......ali cekaj malce,i tie majmuni treba nekoj da gi sozdade.....a ako kazes deka e toa prirodata,pak ke ti kazam,i prirodata nekoj ja stvoril....nemoze tuku taka da niknat tie sami od sebe......sekoe delo si ima svoj Majstor........

haha......ne mi se veruva ejjjjjj.....aj i toa sto si vo zabluda deka sme nastanale od majmuni,ok......ali cekaj malce,i tie majmuni treba nekoj da gi sozdade.....a ako kazes deka e toa prirodata,pak ke ti kazam,i prirodata nekoj ja stvoril....nemoze tuku taka da niknat tie sami od sebe......sekoe delo si ima svoj Majstor........

Аха ако идеш по таква логика тогаш кој го создал Господ?? Или за Господ не важи тоа? :)
Немој да пишуваш дека некој е во заблуда кога и самиот веруваш во апсурд, настанок на човек од кал или ребро.
Пишувај се во еден пост не 3 поста еден по друг.

Радост, колку години инаш ти бе? Си учел биологија?

Природата настанала како сплет на околности, имало услови за создавање живи организми, и тие настанале.

Радост, колку години инаш ти бе? Си учел биологија?

Природата настанала како сплет на околности, имало услови за создавање живи организми, и тие настанале.
Sum ucel biologija,ama ni taa samata ne dava odgovor.Pa i da nastanala pod nekakvi si okolnosti,okolnostite koj goi sozdal??????patem,da te informiram deka i samiot Carls Darvin,pred svojata smrt,se pokajal za taa teorija,i se krstil....I Isak Njutn,najgolemiot naucnik,koj cel zivot ja ispituval vselenata i se sto e vo nea,prasuvajki se koj ja sozdal,koga go dostignal vrvot na znaenjeto,pri krajot na svojot zivot,vo tekot na nekoe od poslednite istrazuvanja,samiot kazal:"CEL ZIVOT ISPITUVAM,BARAM,A ODGOVOROT BIL PRED MENE...I DODAL:CUDESEN E BOG VO DELATA SVOI"odnosno sfatil deka Toj e Onoj Koj go sozdade seto ona,sto toj celiot svoj zivot se obiduval da go razbere,barajki go i negoviot Sozdatel.....A,i da ne go zaboravam Bob Marli,koj go stori istoto pred da umre,se krsti.......

Sum ucel biologija,ama ni taa samata ne dava odgovor.Pa i da nastanala pod nekakvi si okolnosti,okolnostite koj goi sozdal??????patem,da te informiram deka i samiot Carls Darvin,pred svojata smrt,se pokajal za taa teorija,i se krstil....I Isak Njutn,najgolemiot naucnik,koj cel zivot ja ispituval vselenata i se sto e vo nea,prasuvajki se koj ja sozdal,koga go dostignal vrvot na znaenjeto,pri krajot na svojot zivot,vo tekot na nekoe od poslednite istrazuvanja,samiot kazal:"CEL ZIVOT ISPITUVAM,BARAM,A ODGOVOROT BIL PRED MENE...I DODAL:CUDESEN E BOG VO DELATA SVOI"odnosno sfatil deka Toj e Onoj Koj go sozdade seto ona,sto toj celiot svoj zivot se obiduval da go razbere,barajki go i negoviot Sozdatel.....A,i da ne go zaboravam Bob Marli,koj go stori istoto pred da umre,se krsti.......

А ти да не тропаш зелени ..?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom