Конечно еден да се најде и да го цени тоа што го направи за разлика од сите пред нејзе на политичката сцена кои до крај се бореа да ги задржат челните позиции без разлика на поразите!Им одржа лекција на Љубчо Ѓоргиевски кој загуби 3 избори па се повлече, Бучко кој чекаше да го избркаат...
Барем е доволно храбра да ја понесе одговорноста. Следен.... Зоран Заев кој најави дека ке остане градоначалник на Струмица.
Не ни сакам да бидам убедлив.Па..некако не си убедлив дека сега е поразлично во СДС.
Што може да биде полошо отколку сега?
se soglasuvam so ocenkata za licemerie na zaev, posebno sto bese najavuvan a najverojatno i bese najgolem adut na sdsm na izborive...Јас сум да Ивановски си го одберати да се дораспадне паритјата пошто и онака не ги бива немаат човек за лидер што треба да се очекува од таква партија.
А сега слушав дека Заев се повлекува од пратеничкото место и си останува градоначалник, мислам дека тоа и му било планот и пред да се кандидира и мислам дека тоа е невидена срамота.
Кога веќе си се кандидирал и им ветуваш на народот таму остани си доследен на тоа, ако не си на власт сепак ќе се бориш за да им обезбедиш било што на тие што те поддржале и го дале својот глас. А сега што го лажеше народот месец дена и "јас неиграм сега убаво ми е и тука".
Не дека и како градоначалник нема да дејствува и за градот и за селата но кога веќе си кандидиран останиси на зборот.
Едносавно може да кажам ЛИГУШ невиден.
Ставила силикони? така се наградила? Не ја приметувам баш:shok:За воља на вистината, видов напредок кај Шеќерната, девојчето се изгради.
Друже Груевски пред на стана лидер на партијата беше министер за финансии и го воведе ДДВ то.После Бранко мисалам дека нема тип во СДСМ, кој може да го замени. Зборувам дека треба да се избере ЛИДЕР ,а не претседател,претседател може да биде било кој и да заврши КАТАСТРОФАЛНО,како во случајов. Можеби треба да се следи практиката на ВМРО-ДПМНЕ,кога го избраа Груевски пред 4-5 години, како не многу познат и рекламирам политичар.Во секој случај СДСМ треба да работи на идеологијата, и да ИМ СЕ ДАДЕ ШАНСА НА МЛАДИОТ КАДАР, а НЕ ДА СЕ ШЛЕПААТ СТАРЦИТЕ КОИ БИЛЕ НА ФУНКЦИИ овие 15-20год. бидејќи се гледа дека водат застарена политика.Сметам дека од ова раководство на СДСМ, можеби би требало да му се даде шанса на Игор Ивановски.Некои ќе го глгедаат како "Бранко Црвенковски",што е и нормално, но сепак сметам дека типот е интелигентен, добар оратор, има изглед како млад перспекривен политичар, со модерен дух.
А искрено мислам дека не си ја разбрал темата? :smir:Искрено другиве шо беа дадени во анкетава освен Јани Макрадули не ги ни познавам ама за Макрадули сигурен сум дека би требало да даде оставка човекот.
Абе знам, ама сакам дакажам , новиот претседател на СДСМ да биде некој што веќе го има доста добро време во јавноста, што е малце темпераментен, да биде борец, а не да е повлечен....инаку за Груевски знам дека бил министер за финансии,а пред тоа и за трговија (ја смени Мирјана....не и го памтам презимето...нејсе)ама не беше премногу форсиран во јавност. ФалаДруже Груевски пред на стана лидер на партијата беше министер за финансии и го воведе ДДВ то.
Тоа беше и повеќе од доволно.
Овие избори беа најнаместени во историјата на изборите а ќе бидат и следните..кај се видело претседател на ДИК да биде член на владеачка партија по правило треба на опозиција да биде. Гуевски ќе си мести изборидо крајот на Мк
Можеби...можда затоа тој не беше на ниту една листа на избориве, знаејќи дека ќе губат, па да не падне одговорноста и на него.Некако ми е многу мирен човекот...Ај ќе видиме...:helou: Мене искрено највеќе ми се допаѓа Игор да биде претседател.Popovski e najgolem kadar i najsposoben.
Se razbira treba da poraboti na sebe, mu falat nekolku atributi....
Toj moze da sostavi sosema nov tim, da izlezat od agonijata, gluposta, povrshnosta, nevizionerstvoto, nekreativnosta vo koja se naogjaat.
Zaev i ostanatite se polupismeni, prosti, arogantni, odbivni itn...
Komentiram od agol na najgolema objektivnost...