Резултати од Избори 2008

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
More bocko, jas ne sum se kurcel nikogas. Ne sum ja imal taa cest. Ne mesaj simpatii so clenstvo i aktivnosti.
Kako i da e. Jas vi kazuvam kaj kje riknete. Pominuvaat godinite brzo.
Nesto na sto nikoj ne komentira od Dpmneto:
Солана: Клучните европски заложби не се исполнети
Џулиен Миловановиќ: Изборите ја турнаа Македонија назад
Оли Рен: Изборите ќе бидат предмет на оценка на Комисијата, претстојнава есен кога го издаваме следниот извештај за напредок на земјата
Ama vazno 63 a?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Оли Рен: Изборите ќе бидат предмет на оценка на Комисијата, претстојнава есен кога го издаваме следниот извештај за напредок на земјата

Испушти да дополниш: Изолирани инциденти само кај Албанскиот блок.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1402701&postcount=458

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Bratot абе, кој губи има право да се лути.

Пак нкеој се прави со сила ќорав.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
More bocko, jas ne sum se kurcel nikogas. Ne sum ja imal taa cest. Ne mesaj simpatii so clenstvo i aktivnosti.
Ama vazno 63 a?
оти рада имаше генијален,но сепак таен начин да влеземе во ЕУ и НАТО за 6 месеци.јас мислам дека е коректно сега да излезе и да ни помогне на сите во Р.Македонија и да ја сподели тајната формула со нас.
Или сепак ќе преовладее себичното во неа и ќе си ја зачува тајната само за неа.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
оти рада имаше генијален,но сепак таен начин да влеземе во ЕУ и НАТО за 6 месеци.јас мислам дека е коректно сега да излезе и да ни помогне на сите во Р.Македонија и да ја сподели тајната формула со нас.
Или сепак ќе преовладее себичното во неа и ќе си ја зачува тајната само за неа.
Во некоја емисила мислам дека ја кажала тајната формула (мислам кај Јанко јас тоа не сум го гледал ).
Демек она ќе ги лобирала кај сите европски пратеници и нејзини лични пријатели да се издејствува поканата.

Мислам :pos:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Рада има и други тајни адути. Остај ти.Таа си знае, таа си може.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Во некоја емисила мислам дека ја кажала тајната формула (мислам кај Јанко јас тоа не сум го гледал ).
Демек она ќе ги лобирала кај сите европски пратеници и нејзини лични пријатели да се издејствува поканата.

Мислам :pos:
мислиш „преку врски„ :pos:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Испушти да дополниш: Изолирани инциденти само кај Албанскиот блок.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1402701&postcount=458
Ne mi davaj tvoe mislenje. Ocenkite se generalno za drzavata. Tezata na Gruevski deka samo vo ALBANSKIOT del imalo neregularnosti e defakto prznavanje na nekontroliranje na del od teritorijata koja imaa abicii da se federalizira. Demek gajle nie na nas za vo albanskiot del, vazno vo makedonskiot bese mirno e perenje mozok isklucivo na partiska vojska.

02.06.2008 19:54
Џулиен Миловановиќ
Разочараност од изборите, кои наместо напред, ја турнаа Македонија назад на евроинтегративниот пат. Највлијателните амбасадори во Скопје го посетија Премиерот да му укажат дека неуспехот од лошо спроведените избори паѓа на товар на целата земја.
За американската амбасадорка е шокантно тоа што во некои случаи полицијата стоела додека се случуваа нерегуларности, а насилниците се гордееле со своите постапки. Побара од Владата професионална, а не партиска полиција.

САД ИЗРАЗИ РАЗОЧАРАНОСТ ОД ИЗБОРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Амбасадата на САД изразува длабока загриженост поради сериозните недостатоци кои ги согледаа домашните и странски набљудувачи за време на вчерашните избори, а што се рефлектираше во извештајот на ОДИХР од 2 јуни. „Особено сме разочарани од високото ниво на насилство – кое резултираше во еден загинат и неколкумина повредени – како и заплашување на гласачи, службени лица на избирачките места и акредитирани набљудувачи, од страна на вооружени групи поврзани со поголемите етнички албански партии“, се вели во соопштението што попладнево од американската Амбасада беше испратено до медиумите. Понатаму се наведува дека пропустите во изборите во голема мера ја дискредитирале Македонија и негативно влијае на нејзините можности за интеграција во ЕУ и НАТО. „Со цел да се поправи штетата, владата треба да превземе итни мерки за да осигура дека избирачките места со нерегуларности, кои се забележани од ОДИХР, МОСТ и набљудувачите од меѓународната заедница, се сведат на нула, а се одржи чисто, фер и мирно прегласување (особено во изборните единици 1 и 6)“, се додава во соопштението. Понатаму се бара од владата да ги отстрани сите службени лица од органите на редот чија лојалност е кон политичка партија, а не кон професионална полициска работа. „Мора да се постават и целосно да се спроведат стриктни полициски процедури за заштита на гласачите, членовите на изборната комисија и набљудувачите за да не се повторат случувањата од 1 јуни. Владата мора жестоко да ги истражи, гони и соодветно санкционира оние кои ги попречиле настаните, а кои и го одзедоа демократскиот имиџ на оваа земја“, се вели во соопштението од Амбасадата на САД во Македонија

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Епа ќе не трпиш, сакал неќел едноставно ова селското во мене ме кочи да ти изнакажам се што ми побуди со овој пост.

А едукација од губитници НЕ ФАЛА.

А културата си ја покажавте во кампањата (онаа КРЕТЕНСКАТА реклама).

Ako bese toj maz Grujo ke izlezese na duel.A toa e samo film sto go napravi Latas od reklamata.Na tama go svrte muabetot kao Radmila ima drugo lice.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Џабе вртиш, нема Груевски “теза“ туку сите странски известувачи.

Груевски има услов да ги уапси сите виновници и да овозможи демократски и мирни ре-иабори во местата со инциденти.

А кога сме веќе толкууу загрижени за нашите евро-атлантски АСПИРАЦИИ.. шо фајде имаме од позитивни или негативни оценки кога се виде бенефитот од истите во Букурешт.

Воопшто не треба да се замараме, тие што ги создадоа “борците за слобода“ тие нека си ги спастрат и демократизираат.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Воопшто не треба да се замараме, тие што ги создадоа “борците за слобода“ тие нека си ги спастрат и демократизираат.
Aj te molam kazi mi deka se zezas. Ozbilno.
Muabetot mi e, nemase potreba od izbori. Si imase Dpmne vlast i dobar rejting. Ova bese i i spadna nepotrebna mnogu opasna avantura. I so kur so 63. Pa Todor Petrov bese nezavisen pratenik i imase iljadnici amandmani.
Serka e rabotava. Sakal ti da priznaes ili ne.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Рада има и други тајни адути. Остај ти.Таа си знае, таа си може.
Rada e politicki mrtva, SDSM ne postoi, ......................, sega e vreme Gwujo da ZNAE i da ne mu treba veke dezurna pricina za "opravduvanje".... se nadevam ke moze da go vozi ....................bez pomosnite trkalca..... :)

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Изборите завршија како завршија, додуше уште не се скроз завршени, а можеби и после две недели нема да бидат завршени, и после две недели откако ќе поминат тие две недели, можеби пак нема да бидат завршени, а можеби па на некој тоа и му одговара. Кој знае....

За фер и демократски, не може да стане збор, токму поради тие две недели. Е сеа грујо мож да вика дека изборите не биле демократски само на 1,238 проценти од вкупниот број на гласачки места, ама гледам од релевантниве институции не викаат дека беа фер во 98,762 проценти, туку дека не беа фер токму во тие 1,238 проценти.

Пууу што ти значи запад.
И 0,002 проценти да се, одма за нив ќе се фатат.

Ама као по обичај, на нас они ќе ни дадат и втора шанса, за која нема да има поправен, и ќе треба да ја искористиме, па макар и сите новинарски екипи, цел баталјон полиција или сите невладини oрганизации биле таму, за да му докажеме на Едвард од М.К.Г. дека ние сме далеку од Зимбабве.

Во изборните единици каде што немаше калаши, имаше притисоци и закани, но на тоа ние сме научени нели од 1991 година па наваму (мме кој прв почна), па така истите станаа дел од нашето "демократско" живеење а + притисоците и заканите паднаа во втор план, одкако заиграа калашите.

Рака на срце, разликата која се направи меѓу позицијата и опозицијата не ми дава за право да ги критикувам едните а да ги амнестирам другите. Што е реално, реално е.
Народот во голема мера одлучи гласот да и го даде на позицијата или поточно на ВМРО ДПМНЕ, што е сосема демократски, па макар имале и осумдесет пратеника.

На овие избори, две работи станаа кристално јасни.
Едната е дека СДСМ доживеа дебакал и треба длабоко да размисли, зошто е тоа така, и што побргу да се консолидира.

Другата е дека Груевски доби огромна доверба од страна на македонскиот народ, и токму поради тоа, треба и тој да подразмисли
зошто е тоа така.

Подршката на народот не е бланко.
Народот во иднина очекува конечно заживување на економијата, реални странски инвестиции, развој на земјоделството,подигање на стандардот, поголема демократија и на крај секако МАКЕДОНИЈА во ЕУ и НАТО, таму каде што и реално припаѓаме.

Епа старо-нов премиере,среќно нека ти е.
Наостри ги патиките, и спреми се за маратон.
Народот тоа и го очекува од тебе.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ama vazno 63 a?
Ти бе братче многу се секираш шо ке трескаат тие необразованите а..
Епа ете и тие видоа дека сите поголеми бељи ги прават Албанците///па сега барем нема да зујат глупости...
Море маму да му е... на тие европејците....шо добро направиле тие за нас?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom