Вашиот приватен живот

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Локација
Пустец
Живееме во општество полно со "Радио Милева" луѓе кои во секое време се заинтересирани да дознаат нешто ново, макар и да е некоја банална работа.

Најпрост пример : Ви се допаѓа момче/девојче. Веднаш почнувате на сите да ширите дека ви се допаѓа, дека не можете без неа/него или па сте повлечена личност и си ја бркате работата сами?

Кога се работи за мене лично, јас ретко во друштво започнувам муабети за мојот приватен живот, едноставно не сум таква, да седнам и да почнам да блаботам за се` што ми се случува. Сепак, ако ме праша некој нешто, би му одговорила, нема да му кажам "Што ти е гајле?" , ама би се воздржала од навлегување во детали, бидејќи тие си ги чувам за себе. Но познавам луѓе кои кога ќе излезете на кафе со нив, едноставно како спикери почнуваат со ширење на приказни за одредени настани, што им се случило, како им се случило, ова она и потоа се прашуваат како и другите дознале за настанот.

Поентата ми е, дали за вашиот приватен живот, односно за тоа што се случува со вас, пренесувате на сите и оставате да се шири или па го чувате за себе и самите се справувате?

Многу фина тема!НЕ е само денес туку отсекогаш луѓето биле радознали за туѓите животи.Можам да кажам што ми се случува во животот ако јас сакам а не ако некој навалува(тогаш од инат нема ништо да дознае),и тоа само површни работи.Значи да изнесувам детали од мојот приватен живот кои ги сметам за мои не го правам тоа.А ако ми треба помош за некоја приуватна работа дома ми се мајка ми и брат ми кои во секое време се тука за мене.

За се има граници.И мразам луѓе кои претеруваат со споделување на нивните приватни искуства.Имам колешка која цело време прави муабет за нејзиниот сексуален живот со дечкото.И оди во детаљи.Мене тоа многу ме нервира.Несакам да знам.Да правиме муабет за секс, за врската но немора се да се каже и раскаже.
Од друга страна јас си кажувам во зависност од тоа со кого седам и со кого праам муабет.Се подразбира дека на поблиските другарки им се отварам повеќе отколку на некој кој па и не ми е битен фактор во животот.
за примерот со дечкото.Да и кажувам на најверната другарка/другар но само како информација.Мразам местенки и муабети во стилот на сакаш со другарка ми?!
ако го ќарам ќе го ќарам сама.
Мразам радио милеви.за жал мала државичка сме и секој град населба е така.Во скопјево нема кој со кого не се знае а камоли во помалите градови.И да многу е тешко да затаиш нешто, на страна тоа дека се преувеличува од уста на уста но тоа е јас отрпнав од секакви муабети бидејќи јас знам што е вистината.

Во Тетово главен спорт е оговарањето.

Најпрост пример : Ви се допаѓа момче/девојче. Веднаш почнувате на сите да ширите дека ви се допаѓа, дека не можете без неа/него или па сте повлечена личност и си ја бркате работата сами?

Никогаш,ама баш никогаш не сакам да кажувам дека некој ми се свиѓа.Дури ни на најблиските.Може да промрчам малце дека има некој шо ми се свиѓа,ама и во тој случај пак не е све.Не знам,имам впечаток дека ако им кажуваш на другите предвреме - што и како и зашто,се ќе се расипе на крајот.Затоа јас мудро секогаш си молчам.Се случувало да ќутам,да напраам нешо и после да им кажам на моите блиски и они сите во шок,као демек: Па ти нишо не ни кажа,од каде сега овој испадна.:)

Поентата ми е, дали за вашиот приватен живот, односно за тоа што се случува со вас, пренесувате на сите и оставате да се шири или па го чувате за себе и самите се справувате?
Проблемот е што јас се отварам и за брзо време знам да им се доверам на луѓето и искрено да им одговорам ако ме прашаат.Вака сама што знам,мислам барем дека сум си умерена,зборам за себе и мојот живот,ама имам кочница и пред кого зборам за одредени работи.Некогаш ако ми е тешко,полесно ми е да ја кажам ситуацијата за да си се олеснам на душичката,ама некогаш па се во себе чувам и тогаш ми е потешко.
Што значи сакам да кажам зависи од многу ситуации.

Има работи кои ги кажувам на сите.
Има работи кои ги кажувам само на одредени личности.
И на крај има работи кои љубоморно ги чувам само за себе, особено кога станува збор за детали од љубовниот живот. Ретко тоа да кажам некој детал и тоа на ептен блиски личности иначем нема шанси.
Многу зависности има...

А за оние радио милеви искрено ама неможам да ги поднесам и не ги ни слушам кога ми кажуваат за други луѓе. Не ме нтересира, кој што сака нека си прави. И никогаш не им верувам на тие вработените во радио милева пошо многу често и лажат за да си ја усовршат приказната.

Ова се нарекува оговарање или трачаење. Па потоа седнуваат други личности и викаат знаеш што ми кажа Џиш... Секоја вечер со друга излегувал. Ито сите биле бомби. За на крај да дојде од влакно руно.

Мојот приватен живот е моја работа и детаљи не сакам да кажувам. Во генерално оние што ме познаваат горе долу знаат што може да очекуваат од мене. Интимните работи... остануваат само за мене (нормално и мојата понежна половина :)).

Мојата приватност е моја и не ја пренесувам од причини што ако истата се промени не се малтретирам и не трошам енергија наоколу објаснувајки зошто истата се променила и кои се причините:)

Не сакам многу да се “фалам“ за мојот живот наоколу.За детали да не зборам.
Нешто што сметам дека треба да се каже го кажувам на одредени личности,во кои имам доверба,кои знам дека утре нема да ме прекажат,мада детали ретко и на нив,кажав у темата.
Евентуално ако ми е многу тешко може да се исповедам на некој друг,ама зборам кој сум насамо со некого,не можам да кажувам некои работи пред цело друштво,не сакам многу многу да ме сожалуваат,да ми се потсмеваат или да сочуствуваат со мене.

Си ќутам и си траам, може понекогаш со некој близок пријател/ка да си помуабетам евентуално за некоја фрка, сеа да ги замарам нема шанса, на крај краева индивидуална ствар си е тоа, а башка друг е муабетот ако почне да се оговара натака навака :)

Во Тетово главен спорт е оговарањето.

ХЕХЕХЕ не бери гајле Скопје повеќе го играат тој спорт... Но сепак, како што знам денеска повеќе би оговарале некој си трет него да седне некој да кажува за себе што му се случило.. такви случаеви се ретки... затоа што луѓето обожаваат да зборат за другите што направил, како направил, што облекол, зошто го облекол, па вака така онака итн.

Но сепак, доколку излезам со особа која ми е блиска зашто да не и кажам што ми се случува, доколку има и таа особа нешто да ми каже нека ми каже.. но само под услов ако знам дека муабетот ќе остане помеѓу нас... а доколку тоа не е така.. на некој ништо не кажувам.. Несакам да откривам работи на луѓе кој знам дека после ќе ме трачарат, тоа е за мене лично, и јас си знам на кого сакам и можам да му кажам а кого не..

retko kazuvam detali za mojot zivot a bidejki mojot zivot se sostoi samo od shmekanja znaci koa ke sednam u drustvo nikad ne kazuvam koja sum ja shmeknal...prvo ne e ubavo ke deluva deka se falam a vtoro nekoi od zavist i ljubomora ke mi go rasipat shmekot so toa so ke pocnat na doticnata moja shmekerica da i kazuvaat deka jas sum propadnat tip.....zatoa pssst...
ne zbori mnogu za sebe osven na onie sto stvarno u bilo koe vreme mozaes da im se doverish...

Еј, некад знам да направам кикс да се отворам на некоја несоодветна личност :nesum: И многу се нервирам поради тоа... Али најчесто пазам на кој што зборам ако нејкам информацијата да се прошири...

Нека се живи и здрави оговарачите, без нив животот би ни бил досаден, а вака секакви глупости можеш да чуеш и да се изнасмееш на нив.., инаку порано се отварав многу, верував на другари, другарки, ова она, кога слушнав дека почнаа да се шират некои муабети, почнав да си ќутам, така е најдобро, зашо шо и да кажеш на некого, колку и да му веруваш на тој човек, кога и да е, ќе пукне тиквата...:)

Па во глобала не сум од оние личности сто кажуваат се на секого, и сакаат да се фалат и сите да разберат кого го свиѓам или кој ми е најнов дечко или такви ствари зашо мислам дека нема потреба...
Имам неколку одредени другарки на кои им верувам потполно и знам дека нема да ме изневерат така да нив им кажувам..а има само една која знае се:pipi:. На сестра ми се и кажувам, знам дека никогаш нема а ми сврти грб.. И тоа
За оговарачи ама ич не ми е гајле, не ми е гајле кој што зборвит за мене..секој за себе. Кој како сака така нека си прави..
Сепак како што кажа членот над мене, животот би бил досаден без нив...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom