Не јадете мајонез!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
дај факти шо како бе... шо имат,шо предизвикуват...

Предизвикуват бубулици :) Ебаго, ултра масен е мајонезот и никако не придонесува за подобрување на состојбата на осетливите на акни на пример... Кој нема гајле со мрсноча, нема гајле нит со мајонез - и да го јаде на кила ќе живее сто и една.

Имам еден другар јаде мајонез на големо.Помфритот му се дави во мајонез.:pos:

Иначе јас умерено со мајонезот.Повеќе сум љубител на сенф.

Од секогаш сум јадела многу мајонез и немам проблеми ни со акни(никогаш не сум ги имала) ни со лошење,ни сум забележала до сега некои лоши ефекти.Мене ми се допаѓа и нема да престанам да го јадам затоа што некои други имаат негативни искуства,ако забележам некогаш дека мајонезот ми вијае негативно на здравјето ќе се потрудам да го исфрлам од исхраната

Значи арно шо престанав да јадам :baeh:. Пред то премногу јадев.

А за проблеми, немав воопшто (колку шо знам :helou:)
Сега многу ретко го јадам, еднаш месечно, можи и помалце
и јас

Ја не сум јадел ниту пак ќе јадам мајонез.

Јадам но не претерано. Доста добар вкус му дава на хамбургер, тост и помфрит, а најмногу го јадам за доручек со млеко со какао. Кој пробал знае, кој не пробал време е да пробате :)

Ooo, колега. :icon_lol: Не јадам мајонез, никогаш не сум ни јадела. Имам список на работи што не ги јадам веќе од... Па, пред десеттата година некаде, а мајонезот е на прво место. И еурокрем и слично, веќе и заборавив што се`. Цел живот ми се изоставени од исхраната, сега и да пробам да ги јадам нема да можам. Ок, мајонезот во една или две салати мислам дека чат пат под принуда го имам к`снато, и тоа е се`. Фаст фуд исто не јадам (освен пица, не знам кој ми кажа дека се броела и таа пустата :pos: ), така што не ми недостасува во тост и слично. :icon_lol:

Мајонез, права ствар :) а бубулици...не се фаќаат, бар кај мене не.

јас јадам мајонез, не претерано се разбира, го практикувам најчесто со ајвер, во сендвич со кашкавал+домат+зелена салата, со најјаката салата што ја прави мама со мајонез, и понекогаш салама+мајонез (ultimate fat gainer :) )
немам проблеми со тежината и масни ткива, имав акни еден краток период и не верувам дека мајонезот толку влијаеше на истите
иначе за оние кои расправат колку е "здрав" мајонезот
на 100 грама мајонез има 76 грама маснотии и 0.8 грама протеини, и страшно многу калории (Хелманс) . епа наздравје :)

Јас сум пробал и нјиогаш не ми се допаѓал, секогаш кога и каде и да е присутен ми го уништува вкусот на јадењето, значи не го јадам, инаку од здравствена гледна точка, кога јадете мајонез е слично ко да јадете свинска маст само што ова има вкус.

Добро е, не јадем мајонез веќе 3 год.

Во основа не јадам често мајонез, само во тост и хамбургер. Не сум приметил да имам некои лоши ефекти, а за тоа дека е штетен точно е меѓутоа ако така гледаме и маргаринот, кечапот и други конзерванси се штетни па ги јадеме.

Овде јадам мајонез само во 7ца, со помфритот.. Навика, јебеш:)
Во Франција јадам Амора... На велико:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom