Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Mario Gómez

Гостин
аххх....уште сум слаб у праење склекови..максимум 13 по ред,без прекин...јбг не правам постојано, на 4-5 дена по 3-4 серии пред легнување...сеа ако почнам кик-бокс, постојано ке праам
i ovoj pred legnuvanje,nemoj be...

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
A да ве прашам јас нешто?

Правите ги правите склековите бавно или брзо. Кога ги правите побрзо ептен слаб е ефектот. Пробајте бавно кога се кревате и бавно кога се спуштате. Едно 2 секунди за спуштање и за кревање.
Колку поспоро толку подобро.

И баш ме потсетивте. Идем да праем склекови :)

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
A да ве прашам јас нешто?

Правите ги правите склековите бавно или брзо. Кога ги правите побрзо ептен слаб е ефектот. Пробајте бавно кога се кревате и бавно кога се спуштате. Едно 2 секунди за спуштање и за кревање.
Колку поспоро толку подобро.

И баш ме потсетивте. Идем да праем склекови :)
Најдобро е најбрзо шо можеш да се кренеш, експлозивно, со цела сила а да се спушташ бавно :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.630
Јас склекови правам само на тренинг,по 5 на секој тренинг. Појќе од 5 не можам :nesum: :)

С

Спенсер

Гостин
аеее да се пофалам....вчера првата 15ка падна... и после 2-3 серии по 8-9...идам пополека нагоре со бројката....

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Еве да не звучи ко фалење ама ја праам склекови без раце...некои 50 ги праам!

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Shmeker браво за тебе :bravo:
Инаку ефективни склекови се:
Нозете да се кренати на висина иста со висината на испружени раце ( некои викаат дека така им се полесни но јас мислам дека вака се подига поголем процент од својата тежина),потоа главата не треба да гледа во подот туку треба да гледа напред, рацете да се во ширина на рамена ако сакате да влијае на средината од градите ( да ги расцепете) и пораширени раце ако сакате да ги зајакнете градите од страна. Во врска со брзината по правило е да имате бавни спуштања, а експлозивни подигнувања.
При вежбањето гледајте да напињате со раце, а не со глава па да ви поцревене целата:pos:и стегајте ги и стомачните мускули но не го мрдајте задникот и нозете(тие нека одтанат во иста положба, стегнати) а целиот терет нека биде на рацете.

Buli Buli

CroCop '92
Член од
20 февруари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
Probajte da pravite sklekovi od 90stepeni :D . Treba da se drzite samo na race, i da go podignete teloto nagore kako da odite na race. Svetskiot rekord mislam deka e 12 skleka :vozbud: :))

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Probajte da pravite sklekovi od 90stepeni :D . Treba da se drzite samo na race, i da go podignete teloto nagore kako da odite na race. Svetskiot rekord mislam deka e 12 skleka :vozbud: :))
Сум праел и повеќе, али не сам туку потпрен на зид или некој да ме држи за нозе

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
na trening pravam 3 dena vo nedelata po 80..inace treniram karate

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.558
Поени од реакции
2.759
Правам секој ден по најмалку 400 склека.Правам серија од 30 склека со нормална положба на рацете во склад со рамениците.Меѓу пауза од една до друга серија на склекови правам стомачни.Втората серија на склекови ми се 30 склека и рацете ги ставам во форма на дијамант за поголем притисак на градите.И третата серија на склекови правам 30 склека и рацете ми се колку што може пошироко за рамениците за грбот итн.Сето тоа го повторувам се додека не се направат се на се околу 400 склека.За баксуз пред едно 5 дена си ја заебав левата рака нешто и еве немам направено ниту еден склек еве 5 дена мислам дека ке полудам.Само да ми оздрави раката и се враќаме пак на ист ритам :)

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Дечки да ве замолам нешто,бидејќи незнам англиски дали може некој програмава да ја преведе?Ке му бидам благодарен,може да ми ја стави на профил:)Фала

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Имам направено највеќе 6 склека тоа за мене е рекорд:vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom