Крајот на интернетот?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Се што има почеток и животен век, ке доживее крај. Највероватно ке излезе нешто ново кое ке биде поинтересно, пораспространето и ке нуди повеќе опции од интернетот. Што е тоа? Незнам, но во 80-тите да речевте дека ке може телефонот да го носите во џеб, да правите муабет и да сликате слики со него кои одма ке можете да ги прегледате ке ве сметаа за луд. Тргнувајки од тоа да гарант ке биде нешто лудо и незамисливо :).

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Оф, скраја да е :kesa:. Ќе морам да го уклучам телевизорот.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
koga ke snema int isto ko da ti rekle deka od utre nema pojke nafta na svetov.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ejjj superr....

JA PODRZUVAM OVAA KAMPANJA:)

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Крејзи Појол напиша:
:) Сериозно, дали можете да го замислите светот без интернет?
Јас искрено не можам, некако премногу празно ми изгледа, нереално :).
Темава не е ставена во Чек дис Аут, сакам сериозни (колку толку) постови.
Имам забележано дека интернетот и не ми е некаква зависност. Не ми е проблем да го заменам со нешто поконструктивно во која и да било прилика кога тоа ми се пружало.
Во рок од една недела се рехабилитирам и целосно одвикнувам од нет.
После му се навраќам од немање што друго да правам...што не би било случај доколку би имала поангажиран живот во моментов. Инаку совршено добро би се снашла и без интернет.

Ти си Појол од помладите. Чим светот без нет ти изгледа нереално ти си да кажеме дипломатски, малку поголем зависник од мене...:pos:

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
не би сакал да има крај на интернетот, ама можеби "кратка" пауза од некоја година би ми дошло добро, да одморам од монитор.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
болје за сите поише ке искачаме надвор преку ден :baeh:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Ќе се досадувам по цел ден дома, ќе играм многу повеќе фифа и ќе гледам многу повеќе телевизија!

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Лелеееее, од крајот на светот, до крајот на интернетот!
Па навистина на вас ви е досадно бе луѓе!
А највеќе мразам "шта би било кад би било" муабети. Измислен е интернетот, а се што е веќе измислено не може да го снема, не се враќаме назад, туку одиме напред, така да, сурфај и уживај! :wink:

NexuS

hatecrew.NexuS
Член од
12 септември 2007
Мислења
59
Поени од реакции
3
Leeee bez internet.Cudno ke bide be ke nemozes da sednes na kom i da dzirnes na internet neso so ti treba.Mre nema da bide cudno ke bide bed ke nema inter komunikacija.Kripi

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Од една страна сакам да го има..затоа што ке си го пополнувам слободното време кога ми е најдосадно и ништо неможе да ме расположи освен добриклипчиња со акхмед и остали на ју туб:pos:..но од друга страна сакам..затоа што повеке ке се социјализирам ке искачам и нема да дремем толку на пц...и место да зборам на мсн со лугето кои ми значат..ке имам време да се видам лично на едно кафенце..а може и две:icon_lol:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Сакам да нема интернет! Иако ќе ми фали првите месеци, мислам дека е многу подобро да нема интернет.... Тогаш дефинитивно ќе имам време за се' :) Ама немам сила јас да си го тргнам сама :)

Член од
7 јуни 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
ako go snema ke bide super ama nema da ne napravi podobri. najidealno bi bilo da postoi i ponatamu no nie samite da go iskorenime i kontrolirame so celosna svest t.e. da ne bideme zavisni od vakvi gluposti.toa e najdobro!

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Сакам да нема интернет! Иако ќе ми фали првите месеци, мислам дека е многу подобро да нема интернет.... Тогаш дефинитивно ќе имам време за се' :) Ама немам сила јас да си го тргнам сама :)

Не бери гајле јас ќе ти го извадам ако сакаш :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: се зезам :):smir::back:

Не никако неможам да си го замислам светот без интернет.. т.е. јас мојот ден неможам да си го замислам без интернет затоа што пола саат да седнам ок е.. али ако не седнам ни тие пола саат ќе се мрднам :|

H

HCL

Гостин
Пред 3 години се исклучив од тогашниот интернет што го имав дома. Пред да се исклучам кризирав како демек нема да издржам без него, но од кога се исклучив, од еднаш си сменив мислење. Мислам дека не е проблем да не дремеш на интернет доколку знаеш дека го немаш, одма ќе најдеш други занимации. Проблемот е кога го имаш, па сам да си речеш "не седам веќе".

Има во South Park епизода баш за овој случај. Епизодата се вика Over Logging.

_ZlObNiCa напиша:
Би ми отежнало многу работи и би ме коштало многу време (ќе мора да идам до библиотека да ги продолжувам книгите, ќе морам да идам до банка за изводи и трансакции, константо идење на факс ради распореди, ако нема меил значи треба да се пишуваат писма и идење у пошта). Пу пу скраја да е, без интернет тешко у ова време, едноставно потреба е станато.
Интернетот е убедливо најпрактична работа за наоѓање на информации. Тебе плус гледам дека многу работи за факс можеш да ги завршиш преку интернет. Практично искористен.

maarko напиша:
Самите ние стануваме робови на технологијата, луќето живееле без струја некогаш ама сега тоа ни е веќе секојдневие па исто така и интернетот ни станува секојдневие. Се мислам што следно ќе биде.
Ти препоручувам да го гледаш Tetsuo - The Iron Man. Јапонците уште пред 20 години знаеле на каде не носи технологијата.

ништо неможе да ме расположи освен добриклипчиња со акхмед и остали на ју туб
Истите тие клипови не се залепени на интернетот. Клипови можат и да се симнат па да не мораш да бидеш на интернет за да ги гледаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom