Дете , а да одиш и да бараш ,ако има шанси да ти ги вратат парите тие што те учеле , тие гнидите со купени или „наследени„ дипломи кои какаат по телевизиите , ебените ценети „експерти„ по право, што делат правда по паркинзи со шамари на девојки.Не трескај глупости , има конкретни примери за тоа што го пишуваш дека не е така :nenene:Дете ти кажав зошто не дадоа датум за преговори а ти ако не си разбрал тоа е друга работа, пак ќе повторам и овој пат прочитај убаво пред да одговориш ОСНОВЕН УСЛОВ за отпочнување на преговори со ЕУ и влез у ЕУ е членството во НАТО ова сум го учела по предметот право на ЕУ лаици како тебе овде што лупетаат само блага веза немаат а не јас ок
ОК, кажи ми тогаш како Шведска, Австрија и Ирска ги отпочнале (и завршиле) преговорите за влез и сега се членови на ЕУ?...ОСНОВЕН УСЛОВ за отпочнување на преговори со ЕУ и влез у ЕУ е членството во НАТО ова сум го учела по предметот право на ЕУ лаици како тебе овде што лупетаат само блага веза немаат а не јас ок
Oк, она се мало збунилаНепишано правило можеби е за по-бош држави али она рече дека е УСЛОВ. Голема разлика. А како што рече исклучоци има, зошто и ние да не бидеме дел од тие исклучоци?
гејлада не може да стави вето на датум за преговори, одлуката се донесува со квалификувано мнозинство.
Одговорот е едноставен:ОК, кажи ми тогаш како Шведска, Австрија и Ирска ги отпочнале (и завршиле) преговорите за влез и сега се членови на ЕУ?
Не е точно. За статус кандидат имаше право на вето гејлада, за датум нема. Понатаму за членка кога ќе дојдеме пак ќе има право на вето, ама во меѓувреме не.Oк, она се мало збунила, услов не е , но непишано правило е!
Што се однсева до ветото за преговори, апсолутно грешиш, гејлада може да ни лупне вето, со мнозинство вакви одлуки ќе се носат од 2014та година! Значи за 6 години од сеа, се до тогаш ќе важи принципот на консензус.
da be ako ne bea aramiiite od sdsm i pred slovenija ke bevmeОдговорот е едноставен:
-Без пречки за името и националниот идентитет.
П.С.:-Доколку не беше Грчкиот проблем со името и националниот идентитет како Македонеци,Македонија ќе беше членка и на НАТО и на ЕУ заедно со Словенија,можеби и побрзо од неа.
Не сум баш убеден во ова , но дај Боже да е така, тоа е убава вест, но како што реков не сум баш најубеден дека е точно.Не е точно. За статус кандидат имаше право на вето гејлада, за датум нема. Понатаму за членка кога ќе дојдеме пак ќе има право на вето, ама во меѓувреме не.
Грција може да рече не, по што топката се префрла во советот на министри (мислам таму беше не сум сигурен), и они можат со квалификувано мнозинство да ни дадат датум.
Фала богу , ова е вистина , првиот извештај и оцени кои се дадени од ЕУ после распадот на Југославија ја стави Македонија на прво место .Проблемот со идентитетот и не беше голема пречка во тоа време , пошто немавме опашки од„ генијалната „ приватизација на СДС .Ама тогаш на сцена стапи „мозокот„ Киро и компанија и не заглави со тоа срање од ФИРОМ.Ова што го напиша е најважно за децава кои се трескаат од земја за тоа кој ке го решел името , и веруваат на онаа слатката мочла Шекеринска,Кирова и Бранкова дркотина.Одговорот е едноставен:
-Без пречки за името и националниот идентитет.
П.С.:-Доколку не беше Грчкиот проблем со името и националниот идентитет како Македонеци,Македонија ќе беше членка и на НАТО и на ЕУ заедно со Словенија,можеби и побрзо од неа.
Точно е, само има шанса гејциве да обезбедат 1/3 од членкиве и да не закочат....земји од типот на франција, шпанија и сл.Не сум баш убеден во ова , но дај Боже да е така, тоа е убава вест, но како што реков не сум баш најубеден дека е точно.
Арамиите од СДСМ стапнаа на власт благодарение на “патриотически“ настроените ДПМНЕовци кој токму тогаш го сочинуваа мнозинството во парламентот.da be ako ne bea aramiiite od sdsm i pred slovenija ke bevme
ЉуБчо со ДПМНЕто му овозможи на Киро “едноокиот мозок“ да стапне и да не заглави до “дрт“,итоа на “трета мајка“ а четврта не можеше да има според уставот.Фала богу , ова е вистина , првиот извештај и оцени кои се дадени од ЕУ после распадот на Југославија ја стави Македонија на прво место .Проблемот со идентитетот и не беше голема пречка во тоа време , пошто немавме опашки од„ генијалната „ приватизација на СДС .Ама тогаш на сцена стапи „мозокот„ Киро и компанија и не заглави со тоа срање од ФИРОМ.Ова што го напиша е најважно за децава кои се трескаат од земја за тоа кој ке го решел името , и веруваат на онаа слатката мочла Шекеринска,Кирова и Бранкова дркотина.
Епа тука ќе се види умешноста на македонската дипломатија и севкупната активност на идната македонска влада, која и да е(иако јас навивам за Шеќеринска:smirТочно е, само има шанса гејциве да обезбедат 1/3 од членкиве и да не закочат....земји од типот на франција, шпанија и сл.
ок, секој има право на свое мислење. Само чудно е да навиваш за некој чие најголемо дистигнување е пополнување на прашалник.Епа тука ќе се види умешноста на македонската дипломатија и севкупната активност на идната македонска влада, која и да е(иако јас навивам за Шеќеринска:smir![]()
Pa ako e taka nema od sto da se plasi nikolce i neka izleze na duel, neka ja posramoti pred celata makedonska javnost!ок, секој има право на свое мислење. Само чудно е да навиваш за некој чие најголемо дистигнување е пополнување на прашалник.![]()